Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Uusi NWN-kartta

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 18.11.2012, 19:39

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Uusi NWN-kartta on nyt kehissä :)
Samalla siirtyi kaikki NWN-sivut nwn.nordicweather.net-subdomainin alle, vanhoilta sivuilta on automaattinen siirto kehissä.

Ison nipun isompien ja pienempien fixausten joukosta suurimmat ovat:
- Kartta-softa vaihtui Leaflet:stä Esri:in. Esrin jsapi:lla paljon enemmän ominaisuuksia kuten timeline ja aikaohjattuja merkkejä. Noita on tarkoitus katsella lähinnä ennustekartoille ja NSD:hen aikanaan.
- Uudet pohjakartat, niitä on nyt 4, 2 "omatekosta", Natural Earth sekä Blue Marblen satelliitti. Kaikissa on OSM-tietokantaan pohjautuva tiestö ja paikkakunnat. Tiestössä on näkyvillä ne jotka kannassa kulkee luokituksella "motorways" sekä "trunk-roads" eli motarit, valtatiet sekä 2+2 kaistaiset muut tiet (lähinnä kehätiet).
- Tiekameroiden lukumäärä kasvaa yli 1200 kun naapurimaan trafiken.nu:n kamerat tulevat mukaan.
- Synop/tiesää toplistat kasvoi top5:stä top10:iin.
- nwn.main.php:n generoima html-koodin määrä puolittui noin 15K rivistä 7K riviin muutamalla hienosäädöllä koodissa (järkyttävä määrä se 7K:kin on...:P) :)
- IE8-tuki loppuu. Koska myös iso G on lopettamassa sen tukemisen voidaan hyvin mielin kuopata se ja siirtyä 2010-luvulle ;) Vakavasti ottaen, nuo kartta-apit ovat sen verran CSS3/HTML5/canvas-pohjaisia ettei siitä mitään tule jollei selain niitä tue...
- Alex ruottin maalta kyhäs uudet tuuli-ikonit tuuli-layeriin kartalle noiden kökköjen nuolien tilalle.

http://nwn.nordicweather.net/index.php?fi

Jussa

Kun minä klikkaan tuolta omalta sivulta NWN:nään niin pitäskö näkyä tuo uusi kartta? Ei nävy, vai enkö taas osaa, se ehkä kyllä on todennäköisin vaihtoehto ;D

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Jussa - sunnuntai, 18.11.2012, 21:06
Kun minä klikkaan tuolta omalta sivulta NWN:nään niin pitäskö näkyä tuo uusi kartta? Ei nävy, vai enkö taas osaa, se ehkä kyllä on todennäköisin vaihtoehto ;D

Ei näy vielä. Kuhan saan "kaikki" bugit korjattua ja muutaman koeasennuksen tehtyä niin tulee zippi jakoon. Voi hyvin olla että Jussan sivu on yksi noista koekaniineista asennuksessa..... :P

Snowi

Ohhoh, tuo Esrin karttahan on aivan loistava! Varsinkin silmään osuivat paikkakunnat, jotka sopisivat tuossa tyylissä ukkostutkiin aivan erinomaisesti, eikä siten tarvitsisi enää tehdä työläitä CVM-karttoja ja niiden paikkakuntia, jotka on aika työläitä laittaa. Nimittäin hyvä puoli tuossa on juuri se, että ensin näkyy vain isommat paikkakunnat ja pikku hiljaa alkaa tulla esiin pienempiä kun zoomaa lähemmäksi, ja ennen kaikkea paikkakuntia ei ole liikaa ja siten kartta ei ole liian sekava :). Noihin paikkakuntiinkin on varmaankin jotkut säädöt mitä voi itse laittaa?

Itsekin huomasin nuo Esrin kartat tuossa viime kesänä ja tutkin niitä vähäsen ja tuli jo silloin mieleen, että näyttääpä aika näppäriltä :). Ei tullut vain silloin vielä paneuduttua asiaan sen tarkemmin ja katsoa mitä kaikkea niillä voisi esim. tehdä.

Ainoa mikä vähän häiritsee on tuo pieni latauspalkki joka tulee kun zoomaa ja siirtyy kartalla. Mutta nopeestihan se lähtee aina tieltä pois :). Löysin myös sellaisen bugin, että joidenkin paikkakuntien nimet näkyy puoliksi, mutta jos zoomaa lähemmäksi, niin tulee kokonaan näkyviin. Esim. Nilsiä näkyi ensin Nils nimellä ja Pielavesi Pie nimellä :)

Muuten onko tuo WXSIM-ennuste otettu NWN:sta pois? Tosin se oli sen verran harvoissa asemissa, että ehkä se on selkeämpi niin, että sitä ei ole siellä.

weatherc

LainaaItsekin huomasin nuo Esrin kartat tuossa viime kesänä ja tutkin niitä vähäsen ja tuli jo silloin mieleen, että näyttääpä aika näppäriltä. Ei tullut vain silloin vielä paneuduttua asiaan sen tarkemmin ja katsoa mitä kaikkea niillä voisi esim. tehdä.

Kerkesin jo melkein hylkäämään Esrin tuossa kun kokeilin :P Se ei ole siitä helpommasta päästä kasasta kuten Gmap/lLeaflet joissa valmiit komennot kaikkeen vaan on API-docsit, tosin ihan hyvine esimerkkeineen, josta napata funktiot. Eli vaatii pikkasen paneutumista asiaan kun sitä väsäilee. Toisaalta, sen ominaisuudet ja joustavuus pyhhkii GMapilla/Leafletillä pöytää loppupeleissä.
Esim. zoomipalikka on jQuery UI:n sliderillä tehty custompalikka, asetusnamiska on täysin custom joka toimii perus-jQueryllä.

Kameralayerin pallukat eivät ole ikoneita vaan piirretyt pallerot. Tämä näkyy myös nopeudessa, 1200 palleroa latautuu paljon nopeammin mitä 1000 kuva-ikonia. Koitin keksiä myös noille numero-ikoneille korvaavat "piirretyt ikonit" jotta lämpötila-layerit olisi latautunut nopeammin mutta en saanut mitään järkevää aikaseksi siinä.

Esrillä on muutama mielenkiintoinen ominaisuus, jotka tosin ei NWN-kartassa tarvita, valmis timeline/soitin sekä palukkanäyttö ajastimella. Noita pitää tutkia ennuste- ja NSD-karttoja ajatellen. Yksi toive olisi että saisi pikkasen lisää performassia tuohon NSD-karttaan kun paljon iskuja.

LainaaNimittäin hyvä puoli tuossa on juuri se, että ensin näkyy vain isommat paikkakunnat ja pikku hiljaa alkaa tulla esiin pienempiä kun zoomaa lähemmäksi, ja ennen kaikkea paikkakuntia ei ole liikaa ja siten kartta ei ole liian sekava. Noihin paikkakuntiinkin on varmaankin jotkut säädöt mitä voi itse laittaa?

Paikkakuntalayerin tein käyttäen tuota jättikokoista OSM-tietokantaa jonka puskin sisään dedille kun tuo uusi serveri otettiin kun esim NSD-kartassa on joku shapefile pohjana jonka löysin koska OSM-kanta ei suostuntunut asentumaan wanhalle dedille. Kannassa on useampi koko-määritelmä paikkakunnille ja siten niitä näytetään riippuen zoomitasosta. Jättämällä pois pikkukylät tuli myös avoimuutta siihen :) Tosin esim. Lappi on aika tyhjää seutua nytten, mutta näkyy Ukan Salla:kin kuhan tarpeeksi zoomailee...  :P

Paikkakuntalayeri on oma layeri koska siten sain sen sijannin paremmin säädettyä. Esrissä pystyy tavallaan ohjamaan että missä järjestyksessä eri layerit näkyvät sillä että missä järjestyksessä ne on definoitu alunperin. Näinollen pohjakartta on (yllätys) aina pohjalla, seuraavana on merilämpötila-layeri, sen jälkeen tulee paikkakunnat (näin ne eivät jää piiloon merilämpötilan alle) ja päällimäisenä pallukat/ikonit. Ne ovat taas siten että päällimmäisenä on aina PWS-data ja pohjimmaisena Synopit.

Paikkakuntia ei pysty säätelemään vaan ovat valmiina noissa tiilissä, tosin koitin laittaa ne asetukset ettei tulisi liikaa niitä mutta silti siten että antasi paremman kuvan että missä liikutaan.

LainaaLöysin myös sellaisen bugin, että joidenkin paikkakuntien nimet näkyy puoliksi, mutta jos zoomaa lähemmäksi, niin tulee kokonaan näkyviin. Esim. Nilsiä näkyi ensin Nils nimellä ja Pielavesi Pie nimellä
Tuo on Mapnikin bugi (eli softan jolla tein tiilet). Yksi tiilihän on 256x256 px ja sen *pitäisi* myös muistaa että mikä paikkakunta laitettu mihinkin. Välillä tosin tuo failaa ja jos paikkaunnan nimi jää keskelle kahta tiiltä siitä tulee välillä puolikas.
Sain asiaa pikkasen korjattua parilla asetuksella sekä fontin vaihdolla muttei kokonaan. Tuota samaa bugia näkyy olevan myös OSM:än omalla kartalla.

LainaaAinoa mikä vähän häiritsee on tuo pieni latauspalkki joka tulee kun zoomaa ja siirtyy kartalla. Mutta nopeestihan se lähtee aina tieltä pois
On itse asiassa ominaisuus jonka aktivoin :P

LainaaMuuten onko tuo WXSIM-ennuste otettu NWN:sta pois? Tosin se oli sen verran harvoissa asemissa, että ehkä se on selkeämpi niin, että sitä ei ole siellä.
Suurin syy niiden katoamiseen on tilan puute, koska NWN-sivu pitää toimia "yhdellä sivulla" ja olla asennettavissa myös asemien sivuille joutuu tekeen pikkasen vippaskonsteja kuten nuo asemapallukat jotka tavallaan yhdistelmä asman omasta sivusta ja pallukasta. Jos NWN:llä olisi vain se yksi sivusto olisi asian laita ihan toisin.
Toisaalta kuten sanoit, voi olla selkeämpää että on käytössä vain yr.no:n ennuste.

   

weatherc

Meri-layerissä kehissä nyt myös jää. Ainakin toistaiseksi se näyttää jään tasavalkoisena eli mitään paskuus-dataa ei ole mukana.

Powered by MyOcean/FMI :)