Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

NWN tiesää remonttiin

Aloittaja weatherc, lauantai, 27.10.2012, 00:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Juttu lähti tämän päivän hs.fi:n jutusta "pääkaupunkiseudun ruuhkakartasta" ja meinasin tippua tuolilta kun aloin penkomaan asiaa. :)

Noh, ei mennyt sekuntiakaan että kaivoin esille mistä kyseinen data tulee ja mentyäni sivuille (http://tieinfo.mustcode.fi/tieinfo/) niin löytyi Tieinfo API-mashuppalvelu jossa mm. kaikkien Suomen tiesääasemien tiedot saatavilla kameroineen. :)

Ensimmäinen ajatus oli että, vihdoinkin.
Toinen oli että NWN:än tiesää meni täten remonttiin. On jo jonkin aikaa pitänyt saada suomen kohdalla asemien sijannit oikein ja nyt löytyy tarkat kordinaatit :)

Tuossa väsäillyt parseria ja tulos on että tällä hetkellä asemia joilla wx-infoa on 434 kpl ja kameroita 231 kpl jos on myös wx-dataa. Ei hassummin.

Pikainen laskutoimitus tuottaa tulokseksi täten että kunhan integroitu niin NWN:än tiesääasemien lukumäärä nousee yli 1100 ja asemien yhteislukumäärä..ööö...yli 1700...webkameroitakin on sen jälkeen yli 800...hupsista... :)

Remontti alkanee huomenna lauantaina jossain kohdin :)



weatherc

Ensimmäinen koeajo, reilut 1000 tiesääasemaa onlinessä :)

- Säätila-ikoni/teksti uupuu vielä, se on tutkinnassa että miten sen sais
- Uutena mukaan tulee tuulitiedot.
- Pallukan kamera on se joka aseman tiedoissa on mukana.
- Näyttää Tku-Hki motarin asemat/kamerat puuttuvan kokonaan
- Maakuntatiedot ja siten varoitusikonit ovat hitusen hakusessa vielä, "area"-tiedot ovat kyllä mukana datassa mutta, yllätys, eivät täsmää maakuntien kanssa muuta kuin joiltain osin :P

Leka

Pieni heitto Keuruun tiesääasemassa. Kameran paikka on oikein Keuruun Haapamäellä, mutta kuva on Multian Väätäiskylältä teiden 18 ja 58 risteyksestä. Molemmat kamerat käyttävät Keuruu, Tiusala tiesääaseman tietoja.

Hienoa työtä jokatapauksessa. Helpompaa seurata yhdellä silmäyksellä Vilppulan Kuoreniemen tiesääaseman lämpötiloja omaan verrattuna, talvisin tuolla tiesääasemalla mitataan varsin kovia lukemia tällä seutukunnalla.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Juu, huomasin että jotkujen asemien kamerat heittää pikkasen, mainitsemasi ei ole ainua ja varmasti on kameroita joilla ei itsessään ole sääasemaa kyljessä mutta esim. Liikenneviraston sivuilla on säätiedot mukana. Esimerkkinä lähisellainen täältä katsottuna eli Someron kamera jolla Nummi-Pusulan säätiedot.

Nyt ei ole mitään hajua miten tuo API-systeemi nuo kamerat datafiluun nappaa mutta se lukee sokeasti sitä eli kamera joka näkyy on sääaseman datan mukana. Ainut tarkistus joka se nytten tekee on ettei nappaisi "tiepinta"-nimikkeellä kulkevia otoksia.

Yksi keino olisi että tekis oman kannan kameroille ja nappaisi aina lähimmän mikäli sellainen löytyy X km säteellä. Vois muuten olla aika toimiva ratkaisu :)

Leka

#4
Nyt näyttäisi olevan oikein tuo Haapamäen tiesääaseman kameran kuva, myös Vilppulan Kuoreniemen tiesääaseman kuvassa oli edellisellä kerralla Juupajoen kelikameran kuva.

Edit: Mitä tarkoittaa tiesääasemilla esim. Säätila: 0|0|2

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

#5
Hmmm...Purin filun joka kulkee nimella kuvat...Siinä hulppeat 775 kameraa, mutta niissä piru ei ole koordinaatteja, vain Liikenneviraston niille antama nimi. Kokeilin piruttain yhdellä laittaa se nimi josta riisuin se "Tie 11" osan pois GoogleMapsiin mutta se heitti ihan väärään päähän etelä-suomea joten sen tai muun vastaavan geolokaatiotkaan ei voisi käyttää sijannin selville saamiseen.
Kameroiden dataan on kytketty sääasema mutta kun tarkistin niitäkin oli samaiset 775 kpl joten jokaiselle kameralle on laitettu "lähin sääasema". Tarkoittaen että samalle sääasemalle on useampi kamera...

Tällä hetkellä jos valitsee kameralayerin on sijantina/nimenä sääaseman sijanti/nimi joka ei siis välttämättä ole sama kuin kameran sijainti.
Esimerkkinä, Paraisilla ja Nauvossa on sääasemat, niiden välissä Nauvon lauttarannassa on kamera joka näkyy Paraisten tiedoissa ja kameralayerissä sijanti on Parainen.

LainaaMitä tarkoittaa tiesääasemilla esim. Säätila: 0|0|2
Data on numeerisena ja nuo ovat ne kolme tagia jotka lähinnä ehkä voisi vastata säätilaa ja koitan löytää yhtälöä jolla saada se selville vertaamalla Liikenneviraston sivujen tietohin jotta saatais ikoni aikaseksi. Kelin sain suht helposti selville.

EDITTIÄ: Taisin löytää keinon kordinaateille. Laitetaan se jättikokoinen yr-kanta töihin, ainakin 3 testikameran kordinaatit löytys sen kautta.

weatherc

#6
Menee homma pikkasen uusiksi. Sain Tieinfon ylläpitäjältä linkit filuihin jossa kaikki asemien ja kameroiden tarkat lokaatio sun muut tiedot.

Joten nyt saadaan kameratkin oikeisiin paikkoihin ja säätila poimittua ainakin että sataako vai ei näin aluksi. :)

EDITTIÄ: Tieinfon kaveri lupasi lisätä sadetiedot jsoniin.
Kamera-kanta valmis, niiden lukumäärä noussee reiluun 400:aan :)
Joulupukillakin on oma tiesääasema, yksi on nimetty "vt4 Santa Claus" ;D

weatherc

No niin...
1045 tiesääasemaa ja webcam-layerissä 1000 kameraa  ;D

Tiesään ikoni uupuu vielä, se odottaa että Tieinfon kaveri saa lisättyä sade-parametrin json-filuun. Myös keli kaipaa vielä hienosäätöä sekä pallukassa että taulukossa, tulossa kaikki saatavilla olevat variaatiot.

Pallukassa näkyvä kamera on kordinaattien perusteella lähin kamera (kaikki alle +/- 0.2° asemasta).

Muutama PKS-seudun aseman nimi on pikkasen hassu, mm. Vuosaaren tunnelin yhteydessä olevat.

NWN-zippiin tulossa päivitys kunhan kaikki palaset saadaan paikoilleen :)

angle

Hienoa työtä. Taitaa NWN:n kautta nähdä enemmän tiesääasemia suomessa kuin liikenneviraston sivujen kautta. Iso peukku ;D

weatherc

#9
LainaaTaitaa NWN:n kautta nähdä enemmän tiesääasemia suomessa kuin liikenneviraston sivujen kautta.
Asemien perustiedoissa kannassa on listattuna kaikki suomen asemat ja kamerat paitsi ei-julkiseksi listatut (niitä on esim tunneleissa). Jos asemalle on säätä jsonfilussa se putkahtaa esille, eli ei mitään valikoimista ei harrasteta :)

Muunnoksissa käytetty saatua Digitrafficin listaa pohjana jossa osin hitusen eri nimikkeet mitä liikenneviraston omissa infoissa on, uutena on esim kelinä "märkä, suolattu", eli nimikkeitä on enemmän mitä heidän omalla sivulla on käytössä.

Itse asiassa siellä on n 80 asemaa jolle ei parseri saanut säätä aikaseksi syystä sun toisesta, esim suurin osa Hki-Tku motarin asemista uupuu (110-tien eli wanhan 1-tien asemat näkyvät). Asiaa tutkitaan jossain kohtaa :P

Jos näkyy ihmeellisiä kirjamia esim kelitiedoissa niin se johtuu utf8-koodauksesta datafilussa. Korjaantuu NWN:än tulevassa päivityksessä :)