Salamatutkan suuntakalibraatio alkaa

Aloittaja J.Jäntti, torstai, 19.06.2008, 23:39

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

FinWX-asema HELKan-1:n salamatutkan suuntakalibrointi aloitetaan Perjantaista, 20.06.2008 alkaen.

Suuntakalibroinnilla pyrimme saamaan aikaan mahdollisimman tarkan suuntauksen tutkan havaintoalueella liikkuvilla ukkosille. Vaikka asennuksen aikana tehdyn suuntauksen oli tarkoitus olla täydellinen, ei se rakennuksen aiheuttamien signaalivaimennusten ja -vääristymien vuoksi juurikaan ole sitä, vaan tietyissä kohdissa iskut piirtyvät astekaupalla väärään suuntaan. Koska iskut piirtyvät epätasaisesti suunnaltansa vääristymästä ja salamaniskun signaalin saapumissuunnasta riippuen, emme tule saamaan tutkastamme, kuin arviolta 40%-60% tarkan suunnan mukaan. Näinollen tulemme jäämään suuntatarkkuudessa muille vastaaville alueellisille tutkille huomattavasti. Tilanne olisi toinen, jos tutka-antenni saataisiin kerrostalon katolle, mutta taloyhtiömme järjestyssääntöjen mukaan laite on tulkittavissa "Huoneistokohtaiseksi antenniksi" ja sitä ei sääntöjen mukaan voi asentaa, joten tämä on suuntakalibroinnissa paras, mihin pystymme.

Kalibrointitoimia suoritetaan ukkosten aikaan, joten tutkakuvassa saattaa näkyä iskumerkkien ja TRAC-alueiden suunnassa ajoittain rajujakin muutoksia. Tilanne kuitenkin vakaantuu sitä mukaa, kun tietoja ukkosalueiden liikkeistä saadaan tarkemmilta tutkilta ja kolmiomittauksista. Rakennamme saaduista tiedoista alueellisen suuntakeskiarvon, jota vertaamme oman asemamme antamiin suuntiin ja teemme suuntakorjaukset sen mukaan.

Suuntakalibrointi päättyy 01.07.2008.
Suuntakalibroinnilla ei ole vaikutusta tutkan havainto- ja paikannusherkkyyteen, koska tutkan Noise-kalibrointiin ei tehdä mitään muutoksia.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------