Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Uusi palvelin

Aloittaja weatherc, torstai, 23.08.2012, 15:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Palvelimen määräaikanen soppari jossa nordicweather ja kumppanukset majailevat meni umpeen tuossa äskettäin ja tuli aika tiirailla pikkasen mitä Hetznerin listasta löytyy. Tai no, se on ollut tarkkailun alla jo koko vuoden. ;)

Nykyinen dualcore AMD on raksuttanut ihan kivasti (eikä edes mennyt kyykkyyn menneen kesän ainossa kunnon ruuhkasta) mutta niin on Hetznerin valikoimakin mennyt eteenpäin.
Uudessa purkissa on I7 quadcore prossu sekä RAM tuplaantuu 16 G:hen. :)
Tämä mahdollistaa mm. parempien ennustekarttojen teon.

Purkki ollut rakenteilla vajaan viikon ja nyt on aika alkaa siirtelmään sivuja.
Omien sivvujen, ukkostutkat.fi ja nordicweatherin filut on jo siirretty mutta domaineja ei ole vielä. NWN raksuttaa tällä hetkellä sekä uudella että vanhalla purkilla. Näin ollen pitäisi NWN-sivut toimia suht OK myös domainin siirron aikana, tosin voi pientä köhimistä esiintyä.

Ensimmäisenä tulilinjalle joutuu ukkostutkat.fi jonka domain siirtyy tänä iltana. Se toimii samalla koekaniinina että php sun muut toimii OK ja tarvittavat palikat on asennettu.
Mikäli se toimii OK siirtyy nordicweatherin domain tänä yönä (mikäli puskista ei pukkaa ukkosia ;)) ja muiden sivujen siirto voisi alkaa huomisesta alkaen. Ne eivät siirry kertarysäyksellä vaan sitä mukaan kun sivujen ylläpito pystyy muuttamaan DNS:ät sun muut siten että ovat siirretty syyskuun alkuun mennessä jolloin pitää siirtää hallintapaneelin lisenssi jolloin vanhan purkin sivut sammuvat.

(Sivujen ylläpitäjille lähtee YV:tä kunhan saan nuo omat siirrettyä/testattua :))

weatherc

ukkostutkat.fi siirretty.
Users online-laskuri ei toimi kunnes nordicweather:kin on siirretty, muutoin näyttää toimivan ihan OK, ilman ensimmäistäkään korjausta. :)

weatherc

nordicweather.net siirretty.
Pari kuoppaa oli matkalla kun olin unhotanut kopsata subdomainien Nginx-konffit muutoin näyttää menneen ihan mallikkaasti.
Tuore wxsim-ennuste tulee ihan just kohta ja GFS-kartat tuossa parin tunnin päästä :)
Domainin propagoimiseen meni täällä alta vartin että molemmat purkit löysi perille  ;D

Eno

No onhan ainakin ollut kiire iltapuhde ;)

Ja tervehdys, on eka postaukseni tänne, enkä voinut vastustaa "kiusausta" :D

/eno

Sent from my iPad using Tapatalk HD

weatherc

Tervetuloa foorumille :)

LainaaNo onhan ainakin ollut kiire iltapuhde
No ei se mikään kovinkaan kiireinen ollut ;)
Ennusteet ja GFS:ät tulevat automatiikalla ajastuksella ja domainin suhteen piti vai muuttaa parit numerosarjat jotta löysi perille uudelle serverille :P

Snowi

Palvelin näyttäisi olevan alhaalla tällä hetkellä, sillä mitkään sivut eivät vastaa. Vika alkoi todennäköisesti aivan hiljattain, sillä olen nyt aktiivisesti ollut sivuilla, sillä teen yhtä juttua joka ei onnistu ilman sivujen kahlaamista. Osaatko weatherc sanoa johtuuko tämä Hetznerin päästä vai jostain muusta syystä?

Snowi


weatherc

Oli parin domainin siirto ja vaikka kuinka koitin kahlata nuo Nginxin konffifilut läpi niin livahti yksi jossa vanha ip-numero.
cpanel kun siirtää domainin uudelleen käynnistää nuo nginxit sun muut aina automaagisesti, tulos oli nähtävissä, epic fail.
Sitten piti vaan löytää se filu eikä nginxin error-viesti, hölmöä kyllä, kerro missä filussa se vika on, kertoo vaan mikä se vika on.

Manuaalisesti jos teen jotain tuollaista niin käytän sen testeriä jossa se testaa että konffit on OK mutta sitä ei tällaisessa automaagisessa siirrossa voi tehdä.

weatherc

Lisää vauhtia myllyyn  ;D

Törmäsin, osin sattumalta, mielenkiintoiseen juttuun nimittäin ramdiskiin. Eli suomeksi RAM:in hyötykäyttö "kovalevynä".
Ramdiskin luku on jutun mukaan jopa 30 kertaa nopeampaa kuin kovalevyltä lukeminen joten tähän sopisi esim tmp-data tai muu data joka päivittyy useasti/luetaan usein.
Uudella purkilla on 16G RAM josta ~2G käytössä joten giga pari voisi mielestäni hyvin käyttää tähän mikäli keksii hyvää kohdetta. :)

Ensimmäisenä siirettiin Nginxin cache sinne viime yönä ja tänään meni myslin tmp-ostasto, molemmat meni /dev/shm:ään :)
Homma tietenkin seurannassa ettei karkaa lapasesta koko homma :)

Testissä on myös 10MB palikkana NSD:n cachekansio josta oman tutkan NexStorm-tabin kuvan sekä timelapse-kuvat tulevat.

Koska ramdiskin koko pitää määrittää etukäteen, eikä turhan isoa saa asettaa niin tuo 10 MB kuullosti sopivan pieneltä (nuo kuvat ovat 4MB) ja siihen saisi vielä hyvin esim AJAX:lla päivittyvät NS-filut sekä clientraw-filut mahtumaan.

Jälleen kerran Linukka voittaa helppoudellaan Wintoosan 100-0 tässä(kin) asiassa :)

weatherc

On nyt muutamana päivä ollut jotain joka aiheuttaa purkin liki totaalisen jumittamisen noin klo 15:04.
Tämä tapahtuu vain tänä aikana, muutoin kaikki OK.
Koitin tänään seurata asiaa (myös cpanelin aspa on tietoinen siitä) ja
- se alkoi noin 15:04
- loadit räjähti katosta ulos yli 35:en  :o
- loppuu muutamassa minuutissa
- se mitä sain siitä ulos on Apache joka sekoaa -> joku php-skripti aiheuttaja (ei cronilla ajettava sellainen) ?
- tuona aikana EI ole mitään GFS- yms häkkyrää ajossa