Zoomattava ennustekartta

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 25.07.2012, 00:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Sain hyppimisen loppumaan :)
Tosin systeemin koodi vielä vähän vaiheessa koska nyt kun pystyi kokeajamaan pikkasen iski seuraava ongelma. Tämä pätenee myös NSD:hen.

Prossu huutaa liki kuolemaa kun ajaa playerin, ei siinä vielä mitään mutta yhden GFS-kartan ajo söi 250M RAMia Palemoon/Firefoxissa, ja jokainen seuraava kartta lisäsi sitä 200M+:llä eikä ensimmäistäkään MB:ä vähentynyt siinä välissä. Muutamaa karttaa kun selailee läpi ja sulla selain joka napsinut koko koneesi RAMin kun alkupalaksi.
Sitäpaitsi, miten h-tissä vajaan 1 MB verran karttatiiliä/kuvia voi tarvita 250MB RAMia vaikka ne sinne menisikin ???  :o ??? ::)
Ei näin.

Idea zoomattavasta kartasta jossa voi ajaa timelapsea on kiva mutta...Selaimet eivät näytä olevan valmiita niihin vielä (siksi NSD:ssäkin löytyy se vanhanmallinen staattinen kuva yhdessä tabissa), niin kauan kun eivät tajua palauttaa RAM:ia ei hommasta kertakaikkiaan tule mitään toimivaa. Sama pätee muihinkin animaatio-häkkyröihin.

weatherc

Hep.
Pientä edistystä tehty asian tiimoilta..Ja jopa toimii :)

Juju on että lataa koko timelapsen groupina, tällöin se lataa kaikki tarvittavat 300 kpl/35MB tiiltä kerralla, asettaa niiden opacity nollaan (eli piilotettu) ja playeri käyttää opacityä näyttääkseen tiilet. Näin näyttää myös RAM-käyttö pysyän kurissa.

Tällä hetkellä kestää sivun lataus kotvasen koska se hakee oletuksena GFS-lämpötilan tiilet automaattisesti, tohon pitää keksiä jotain..Samoin kuin siihen lataushetkeen kun tulee kun vaihtaa karttaa...

Nuo "lisäkartat" mennee uusinta-designiin koska eivät toimineet joten ovat omina karttoina, näinollen lumisade/konvektiivinen pitää saada maanrajat sekä itse sadealueet pohjalle.

:)

weatherc

Nyt alkaa löytymään nopeuttakin latauksessa :)

- Uusin Palemoon/Firefox 15-selain -> tuntuva parannus javascript-häkkyrä parsimiseen
- Tiilet ramdiskiltä

Aaavot. :)

weatherc

#23
BETA-sivu julkaistu nyt myös sivuilla eikä vain suorana linkkinä :)

Aika lähellä aletaan kyllä nyt olemaan että saadaan zippi aikaseksi ku sain nuo kivikautiset radio-buttonit hävitettyä :)

EDIT: Käsi ylös jos joku haluaa testi-asentaa karttaa. Tarvittais pari testi-asennusta ennen zipin julkaisua :)

systeemi

Mää muuten voisin, mutta nyt on sen verta isompi show menossa ettei kyllä kykene tähän hätään. Mutta jos menis putkeen niin huutelen sitten kun ehdon tekemään.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Snowi

Itsekin voisin ottaa testikäyttöön :). Pientä hommaa nyt viikonloppuna, mutta ei mitään kummempia, joten kerkeisin sitä testatakin ihan hyvin.

weatherc

Yksi pikku fiba on tuulikartoissa, jostain kumman syystä väri ei vaihdu 17 m/s:ssä vaan 14-25 m/s on samaa väriä. Katoviiva kyllä näkyy.
Se on OpenGrads joka ei tallenna 17 m/s-dataa lainkaan poly-filuun vaikka line-filuun se tallentaa sen...

Nyt on vaan myrskyt sen verran vähissä ettei paljoa ole voinut ihmetellä sitä.

weatherc

GFS-kartat eivät päivity, pitää ajaa parit testit jossa tarviin tyhjää aika-rakoa koska en tiedä vielä kuin kauan testin ajo kestää :P

weatherc

Kartat sai uuden BETA-version jossa mukana myös 8 km resolla olevan WRF-ennustemallin.  :)
Mukana mm. sadetutkaennuste. Sadetutkaennusteen skaalassa kannattaa huomioida että siinä on muualla yleisesti käytössä oleva 5-70 dBZ-skaala FMI:n käyttämän 8-50 dBZ sijaan ja skaala on lineaarinen mitä esim Testbedin ei ole..
Jotkut kartat ovat vielä pikkasen vaiheessa WRF:ssa.

WRF-malli ajetaan dedillä 4 kertaa päivässä.

http://www.nordicweather.net/ennustekartat.php?fi

weatherc

Iltapäivän päivitys saattaa venyä tai jopa uupua kokonaan. Nyt kun itse WRF-systeemi toimii niin testissä eri asetuksia ja ne vaikuttaa paljonkin ajoaikoihin, kuten myös tuloksiin.
Myös alakulmassa oleva aikaleima saattaa puhua ihan palturia koska se nojaa karttatiilen filetimeen jonka perusteella se valitsee sopivan alkuajan josta häkkyrä laskee ajat.