Uutiset:

22.03.2025
FinWX:n ja Ilmatieteen laitoksen välinen säädatan vastaanottopilotti on päättynyt

Säädataa siirtävä datasilta ajettiin alas 22.03.2025 kello 02:00. (22.03.2025, 00:00 UTC).

Ilmatieteen laitoksen terveiset asian tiimoilta voitte lukea täältä.

Main Menu

Zoomattava ennustekartta

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 25.07.2012, 00:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Nyt näyttää aika OK GFS-tiilien generointiajan suhteen, on nyt reilussa puolessa tunnissa :)
Muutin pikkasen alueita jota se generoi eri zoomitasoilla siten että tasot 6-7 tehdään vain Pohjoismaat kun tasot 3-4 tehdään koko Eurooppa. Noita tiiliä on aina 4 x enemmän jokaisella tasolla ylöspäin eli jos tasolla 1 on 4 tiiltä on tasolla 2 16 tiiltä samalle alueelle jne.

Uupuu vielä layeri jossa olisi paikkakunnat ja päätiet jonka voisi laittaa päälle jos haluaa helpotaakseen navigointia kartalla :)
Tuulen suunta-layeri ei toimi koska kesti ikuisuuden generoitua koska perustuu pistekohtaiseen dataan joten pitää keksiä joku parempi jutska siihen, samoin paremmat lumihiutale- ja konvektiivi-ikonit.

systeemi

Ainut mitä tulee mieleen niin tuo animaatio kun se  lataa ne kuvat järjestyksessä niin silloin se hyppii pahasti. Pitäiskö tehdä niin että kun playn painaa niin se lataa ensin ne karttapalat ja sen jälkeen vasta pyörittää siitä animaation.

Muuten hyvää jälkeä ja kielipitkällä odotetaan koska saadaan käyttöön.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

#12
Niin hyppii. Jos ajaa replayn se toimii OK.
En vaan tiedä miten sen saisi lataamaan ne "etukäteen" tahikka että onko se edes mahdollista.
Ja varsinkin se että kuinka monta megaa 32 layeriä karttaa X tekee. Koko alue/kaikki kartat/kaikki tehdyt tasot tekee noin 2 G. 15 KB:n keskikoolla laskettuna se tekee 140000 tiiltä.
Joka tapauksessa tuollainen etukäteislataus todennäköiesti "hajoaisi" siinä vaiheessa kun kävijä muuttaa kartan zoomitasoa/sijantia.

Testailin tuossa myös "staattista" kartantekoa, kuten sivuilla http://www.nordicweather.net/itameri.php?fi, http://www.nordicweather.net/ennuste.php?fi (sivun alasosassa), ja väkisin tuli mieleen että nuokin voisi toimia kunhan keksisi joku hyvän systeemin. Tekisi ainakin paaaaljon väemmän HTTP-requestejä jos pystyisi hakeen koko kartan kerralla.
Nuo generoituu myös paljon nopeammin, alta sekunnissa per kartta.

systeemi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 27.08.2012, 20:16

En vaan tiedän miten sen saisi lataamaan ne "etukäteen" tahikka että onko se edes mahdollista.


Ei kai sitä etukäteen tarvi ladata, vaan alussa pieni viive että ehtii latautua ja sen jälkeen vasta liikkeelle?
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

LainaaEi kai sitä etukäteen tarvi ladata, vaan alussa pieni viive että ehtii latautua ja sen jälkeen vasta liikkeelle?

Ei tarvikkaan, mutta ongelma on vaan se että miten saada selville tarvittavat x ja y:t eli tiilet.
Karttatyyppi ja zoomitaso on määriteltynä valmiiksi joten se ei ole ongelma.

Itse tiilien päivitysysteemi on käytännössä jo toiminnassa ja seurannassa on lähinnä se että miten paljon loadia se aiheuttaa serverille sekä kelloajan näyttö, sitä kun ei ole saatavilla mistään vaan pitää laskea. Vertailukohteena ovat vanhat GFS-kartat jossa kellonaika on.

systeemi

Tyhmä kysymys voisiko tuon tehdä jotenkin niin että kun painaa tuon playn niin se lähettäisi zoom-level tiedon samalla. Onhan tuossa jokin tieto millä zoomi-levelillä kuva tällä hetkellä on?
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

#16
LainaaTyhmä kysymys voisiko tuon tehdä jotenkin niin että kun painaa tuon playn niin se lähettäisi zoom-level tiedon samalla. Onhan tuossa jokin tieto millä zoomi-levelillä kuva tällä hetkellä on?

Skripti tietää globaalisti zoomlevelin sekä näkösällä olevan karttatyypin (esim taso 7 ja lämpötila/GFS jolla oma numero). Koko systeemi perustuu siihen että nuo 2 ovat tiedossa.
Se mitä ei tiedetä on mitkä tiilet niistä 200:sta juuri nyt on näkyvissä jota on olemassa tasolle 7 ja lämpötila/GFS, niillä lienee x ja y numerot jotka aina samat samassa kohtaa kartasta samalla zoomilevelillä.  
Esim oletustason Lounais-Suomen tiili on ...../5/18/22.png eli 5 taso tiedetään, muttei muita kahta, ne laskee Leaflet kun se hakee ne.

weatherc

Yks toinen asia joka tuli mieleen on IO. Nyt pitää muistaa että meillä on veivattavat 7200 rpm SATA2:set, ei SSD-levyt.(Veivin voi tilata erikseen :P)
Tuolla 140K:n tiilimäärällä niiden tekeminen syö aika reilusti IO:ta puhumattakaan kun niitä katselee.
Tämä *voisi* ainakin teoriassa aiheuttaa probleemaa kun liikennettä.

En, en ole kuoppaamassa ennustekartta-ideaa, en missään nimessä, se on aivan liian mielenkiitoinen hukattavaksi, varsinkin kun itse perusjuttu (kuten karttojen teko) toimii ja Mapnik tekee pirun hienoja karttoja, varsinkin jos vertaa OpenGradsin kyhelmiin. :)
Se sijaan pitäisi ehkä keksiä joku keskitie "staattisen ison kartan" ja tuon zoomattavan välillä jossa huomattavsti vähemmän yksittäisiä kuvia = vähemmän IO:ta/HTTP-requestejä.
Jos olis vaikka 1 tai 2 kuvaajotka kattaisi koko Suomen voisi helposti myös ladata ne taustalla kun tietäisi niiden nimet.

Yks jolla zoomattavan kartan tiilimäärää saisi tiputettua kevyesti puoleen on taso 7:an poistamisen. Tosin sekään ei poista ongelmaa "hyppiminen"...

weatherc

Tuohon hyppimiseen *ehkä* löytyy jonkin sortin ratkaiu lähempää kun uskoinkaan, nimittäin playerissä on hienoinen timeout sen välillä kun se ensin "hakee" uutta layeriä ennenkuin se poistaa edellisen. Toinen timeout on siinä että kuinka nopeasti se alkaa hakemaan seuraavavaa layeriä.
Näitä ruuvaamalla ylöspäin, ja laittamalla siten että replayssä ovat pienemmät, niin saisi enemmän aikaa palikan hakuun ennenkuin se poistaa sen edellisen.

Ainakin testissä näytti toimivan suht hyvin (on nyt venytetty aika pitkäksi tuo timeout).

systeemi

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi