Meteolaitosten varoitukset

Aloittaja weatherc, tiistai, 10.07.2012, 22:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Nyt saa myös FMI:n kaima SMHI lokaa niskaan ihan urakalla siitä miten hoidettu varoittaminen etelä Ruotsin tulvista/rankkasateista.

Osittain on kritiikki samaa mitä esitin sunnuntain ukkosketjussa.
Siellä tosin kritisoitiin myös sitä ettei varoitukset tulleet ajoissa.

Mutta, yksi aiheista oli se että varoitus-alueet ovat aivan liian isot, siellä verrattiin että kyseinen alue on puolen Tanskan kokoinen. Sama pätee Suomen alueisiin. Vertaa jotain maakuntaa ja Tanskaa niin kokoluokka on aika lailla samaa puolen luokkaa.
Tuossa kun lisäsin Balttian varoitukset NWN:ään huomasin että siellä on aika lailla niin kun pitäisi olla, pienessä Virossa taitaa olla tusinan verran alueita. Silloin sen varoituksen saa kohdistettua sinne minne kuuluukin.

Toinen ehdoton olisi että koko MeteoAlarm-yhteistyö-alueen varoitusten kriteerit olisi samat kaikkialla että olisivat vertailukelpoisia ja että olsivat riittävän korkeat ettei varoituksia tulisi liian usein. Hyvä esimerkki tähän on myrskyraja, FMI käyttää 21 m/s kun muilla naapureilla se on 25 m/s. Nyttenhän FMI:n myrsky on vain kovaa tuulta muualla.
Joku syy tyyliin "muuten niitä tulisi niin harvoin koska 25 m/s on niin harvinanen Suomessa" jonka sain kun kyselin FMI:ltä asiaa kerran niin on lähinnä lapsellinen. Olisi tyytyväisiä jollei niitä ole ja silloin myrskyvaroitusta voisi ottaa enemmän todestakin.