ADSL-linjat, operaattorit ja kilpailutus

Aloittaja weatherc, perjantai, 01.06.2012, 21:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

finilves

Minä en pääse vanhemmalla mokkulalla lähellekkään Ukkan nopeuksia parhammillaan 6/2M.
Kameroiden kanssa näkee nuo kiiretunnit, silloin tulee vajaita kuvia ne on päivittäi samoihin aikoihin.
Toinen ongelma on mokkulan jokin puskuri täytyy, pitää resetoida viikon välein.

Soneran hinnoitteluun, nuo kuukausimaksut on samat koko Suomessa eli kilpailu on sielä matkassa, liittyminen on
tosissaan kallis.

weatherc

#41
Sinänsä mielenkiintoista on että vedän paremmat pingit/nopeudet niin Tallinnan kuin Tukholman speedtestpalvelimiin mitä lähimpiin Helsingin sellaisiin...Pingeissä ero vielä huomattava 110ms vs 70ms...
Myös pingit dedille Saksaan voittaa nuo Nebulan pingit 10-0. Saksan maalle pääsen myös siinä reilussa 70 ms:ssä...


J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Taloussanomat
Elisalta pahoiteltiin tarjouskirjeiden lähettämistä myös vanhoille, kaapeloinnista maksaneille asiakkaille. Sitä Elisa ei pahoitellut, että osa saman alueen asukkaista joutui maksamaan 900 europa palvelusta, jonka toiset saivat ilmaiseksi.

Aika tylyä, ei voi muuta sanoa. Eikös tuosta voida ottaa joku ryhmäkanne nykyään? On vain sen verran ilkeä temppu operaattorilta, että syystä suuttuivat.
Itse odotan, koska KuituaNet Lohja saa keksittyä, että tänne Gruotilaankin tulisi valokuitu. Sain tuossa pitkän aikaa sitten päivityssähköpostia asian tiimoilta, jossa kerrottiin vain, että valitettavasti osoitteesi ei ole laajennusalueella. Ovat tosin viime vuonna myllänneet tuota tonttini vieressä olevaa kaupungin puistikkotonttia maastoltaan. Repäisivät siitä tien auki ja pudottivat johtoputkea siihen. Sitten onkin ollut hiljaista... Tiedä sitten mitä sinne ovat lykänneet tai mitä sinne on tulossa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Naruskan Ukka Matinpoika

Pitkässä juoksussa operaattorit huomaavat kaikkikin sen, että liittymismaksuja kannattavampaa on saada nettiyhteyksille monivuotiset käyttäjät. Sellaiseen uskoon Ukkakin tässä kevään ja kesän aikana on kääntynyt. Valokuitukaapeli ei happane tuossa muutaman kymmenen metrin päässä maan alla. Kulut ovat jo kertaalleen kaapelin vetämisestä syntyneet. Operaattorit ovat saaneet linjojen vetoon yhteiskunnan kädenojennuksen rahana. Linjanvetomenetelmät kehittyvät, nopeutuvat ja halpuvat koko ajan.

Tässä käy vielä niinkin, että kilpailijaoperaattorit täällä Naruskan kairassakin ostavat Soneralta liittymiä, jotka ne sitten myyvät meille kuluttajille omilla hinnoillaan. Käyttömaksuilla sitä bisnestä pitkässä juoksussa tehdään, eikä liittymismaksuilla.

Hätäilemällä ei tule kuin puolihulluja kakaroita. Ukkakin tässä odottelee rauhassa 13 €uron nykykuukausimaksulla ja kotitarpeisiin toistaiseksi riittävillä nopeuksilla, että satamegainen tuodaan seinään kiinni kiittelemällä.

Jos ennuste ei toteudu, niin rahalla sen satamegaisen aina saa, jos sellainen hätätila eteen tulee. ;) :o

www.naruska.com

Soccer

Näköjään toisin kuin viimeksi totesin alkaa operaattoreilta tulla tarjouksia myös meikäläisillekin. Eli liittymä tarjouksia operaattoreilta, ilmainen liittymämaksua  kuten keskusteluissa. Toki tarjousta vielä odotellen. Ehkäpä nämä nettiliittymätkin muuttuvat tovin päästä kuten aikoinaan puhelin liittymät. Osakkeen omistajille halvempi kk maksu kuin "siivellä" eläjillä.
Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 03.06.2012, 23:07
LainaaKyllä Suomessakin saattaisi olla ihan mukavat yhteydet jos keskityttäisiin vain vaikka kolmasosaan Suomen eteläosasta, mutta näinhän se ei voi tietenkään olla. Tosin siinä olen vähän eri mieltä lain kanssa, että ei ole mielestäni mitään järkeä vetää kalliita piuhoja jokaiseen kylään ja mäelle ympäri Suomen

Toisaalta, ei saa unohtaa että vaatii ne 3G/4G-tolpatkin sitä kuitua jos halutaan toimivat langattomat datayhteydet, ei se data sinne "töpselistä" tule, eli siinäkin syy kuituiluun ja mielestäni samalla on ihan jees tehdä se saataville ainakin piuhan lähistön asukkaille, mutta se että jos aletaan vetämään kilometrejä piuhaa mummonmökille X jonnekkin keskelle metsää operaattorin varoilla on väärin ja eihän sitä tehdäkkään ymmärtääkseni.

finilves

Ukkan kannattaa vielä kerran miettiä liittymää aika käy kyllä vähiin. Utsjoella ovat kyselleet liittymää nyt ja hintaa on ollut 3000€.
Tampereella 900€ tai 0€ on aivan toista samassa nipussa liittymiä pajon jolloin voidaan keskittää yhteen paikkaa ja silloin operaattorit saa liittymistä kannattavia.

Naruskan Ukka Matinpoika

http://www.speedtest.net/result/2091685269.png

Ei se Sonera ole vielä tehnyt tarjousta tuonne joen toiselle puolelle vuokramökillemme, vaikka se on pyydetty. Nämä nykyvauhdit tässä kotona eivät kyllä innosta sijoittamaan kovin isoja kertarysäysrahoja pelkkään liittymään, jonka jälkeen sitten kuukausimaksut kolminkertaistuvat.

Kiireimpänäkään käyttöaikana ei latausnopeus laske alle viiden Megan ja lähetysnopeus on vakiona reippaat kolme Megaa. Tuossa tämän illan lukemat varmemmaksi vakuudeksi.

Tahtoo olla tuota rahareikää kaiken hinnannousun myötä muutenkin, joten tietoliikenneyhteyteen ei Ukka toistaiseksi lisä€uroja käyttele.

www.naruska.com

finilves

Kuitu uppoaa Naruskan kairaan ja 100M pukkaa

Naruskan Ukka Matinpoika

Sonera jätti Ukan tontin ulkopuolelle maahan kiepille kaapelikerän, johon rasvanäppikaivurikuski mittasi kuulemma 80 metriä satamegaisen jöötiä sitä tilannetta varten, että joku tilaa sen talon seinään joskus tuonnempana. Elämää jatketaan toistaiseksi 8-12 Megan mokkulayhteydellä hintaan 13 €uroa kuukaudessa.

Hyvä valmius jää niihinkin torppiin, jotka eivät tällä hetkellä pariatonnia liittymään investoi.  ;) :o


www.naruska.com