ADSL-linjat, operaattorit ja kilpailutus

Aloittaja weatherc, perjantai, 01.06.2012, 21:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

LainaaPaljonko noissa tukiasemissa on kuuluvuus eli kuinka tiheästi niiden pitää yleensä olla?
Ei hajua, vaihtelee kai käyetyn taajusalueen, maaston, tehon ja odotetun käyttäjämäärän mukaan pikkasen.
Ymmärtääkseni mitä alempi tajuusalue sen parempi ulottuvuus, eli 900 mhz 3G kantaa pidemmälle mitä 2100 mhz 3G ja siksi siellä olisi tulossa jotain 700 mhz käyttöön jossain vaiheessa.

Täällä tuo lähin 3G-tolppa taitaa olla parin kilometrin päässä ja painellaan 35% kuuluvuudella sisällä mokkulan osalta, eli siinä että vielä toimii ihan OK muttei paljoa alempi saisi olla.

systeemi

Kyllä tuossa vanhempien tapauksessa masto sijaitsee melkein 40km päässä. Kentät on täysillä lisäantennilla, mutta pingi on aika hidas.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

finilves

Lainaus käyttäjältä: systeemi - maanantai, 04.06.2012, 11:56
Kyllä tuossa vanhempien tapauksessa masto sijaitsee melkein 40km päässä. Kentät on täysillä lisäantennilla, mutta pingi on aika hidas.
Epäilen tuota 40 km, alueelle tullut varmaan uusi tukiasema. 900Mhz  alueella maksimit ollee 20km luokkaa, lyhimmäy ei toimineet 2 km
maasto vaikuttaa. Kuidun hinta 2K€ on kallis, mikäli joku on tehnyt uuden omakotitalon tietää liittymämaksun tulee kuitu tai kupari on
valmiina tontille maksaa liittymä lähelle noita hintoja.

Tuon syrjäseutujen kuituprojektin maksaa moneen osaan, rungon rakentamiseen 1/3 EU  1/3 suomen valtio 1/3 operaattori (kunta on myös matkassa). Loppukäyttäjä maksaa runkolinjasta asunnolle 2K€ sisältää maksimissaan 100m rakentamista, yli menevä osuus hinnoiteltu erikseen

systeemi

Ei sitä tarvitse epäilä kun ihan tiedetään missä masto.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Naruskan Ukka Matinpoika

Sonera katkaisi sillan itsensä ja Ukan väliltä jo sillä, että se peri 1M kiinteästä laajakaistayhteydestä 52 €uroa kuukaudessa. Nyt kaupataan 1990 €urolla 100 Mbit liittymää omaksi. Sen jälkeen Soneran kuukausimaksu olisi halvimmillaan 39 €uroa kuukaudessa.

Tässä ketjussa mainittu Telefinland myy 13 €uron kuukausimaksilla mokkulayhteyttä, joka lisäantennilla naputtaa keskimäärin 7-10 Mbit/s latausnopeudella ja 3,5 Mbit/s lähetysnopeudella. Rajattomasti.

Hintavertailua voi itse kukanenkin tehdä. 100M valokaapeli ei ole sen toimintavarmempi esimerkiksi sähkökatkokselle kuin langatonkaan yhteys. Toimintavarmuutta ei siis voi rahalla ostaa. Mökinmummujen ja Ukan kaltaisten netinkäyttäjien tarpeet tyydyttyvät toistaiseksi näillä mokkulayhteyksillä. Aivan ilmeisesti tukiasema toimii täällä nyt valokuituyhteyden päässä ollessaan aiempaa varmemmin niin nettiyhteyksissä kuin puhelinyhteyksissäkin.

Sonera ei vielä ole tehnyt tarjousta Ukan vuokramökin valokaapeliliittymästä. Retkeilymajan taloliittymä maksaa kiinteän hinnan, kun runkolinja menee tuossa 40 metrin päässä. Kunhan saan mökkitarjouksen, niin teen Soneralle vastatarjouksen. En ole valmis maksamaan pariatuhatta €uroa per liittymä. Jos eivät myy perusliittymiä ilmoitettuja hintoja halvemmalla missään tapauksessa, niin vaikea on saada Ukan lompakosta siinä tapauksessa otnankopekaa. Fiksu liikelaitos sovittelisi hintoja ja sitouttaisi somasti liittyjät omiksi pitkäaikaisiksi asiakkaikseen. Nyt Ukallakin on vaihtoehtona kääntää antennit kohti kilpailija Saunalahden tolppaa, jolloin Sonera ei saa pääfirmansa, eikä tytäryhtiönsä kautta mitään.

Sonera tuskin tapojaan muuttaa. Sekin on varmaa, että Naruskan 37:sta taloudesta kalliin liittymän ostaa yhden käden sormiin mahtuva määrä vakituisia asukkaita. Mökkiläisiä saattaa kertyä toisen käden sormien verran, jos kauemmaksi runkolinjasta vedettävät liittymät eivät nouse vielä pariakintuhatta korkeammiksi. Ukan arvio perustuu pikku otantaan. En ole pahoillani, vaikka arvioni olisi pahastikin pielessä alakanttiin. Minun puolestani ostakoot liittymän vaikka nekin, joilla ei vielä ole ensimmäistäkään tietoliikennevälinettä huushollissaan.

Kun näitä eri puolelta Suomea olevia kommentteja kuuntelee, niin vääjäämättä tulee mieleen se, ettei tämä laajakaistahepo ole kellään kunnolla suittissa, vaan heppa juoksentelee hallitsemattomasti pitkin ja poikin.  :o ;)

www.naruska.com

weatherc

Ukalla hyvät ponitit, jotka nuo oeraattorit tyystin unohtaneet. Halvemmalla saisivat enemmän myytyä lopputuloksena enemmän rahaa kassaan ainakan pidemmällä aikavälillä, muuta ei niin ei.
Tässä uupuu juuri se mun kaipaamani kilpailu, operaattoreilla kun ei ole hätää päivää laajakaistoissa että asiakkaat karkaisi muualle. Sekun ei joko edes ole saatavilla tai maksavat hunajaa.

LainaaTässä ketjussa mainittu Telefinland myy 13 €uron kuukausimaksilla mokkulayhteyttä, joka lisäantennilla naputtaa keskimäärin 7-10 Mbit/s latausnopeudella ja 3,5 Mbit/s lähetysnopeudella. Rajattomasti.
Juuripä näin. Ja sillä toimii myös SSH Saksan maalle täysin moitteettomasti joka on tarkka latenssien suhteen, myös 35% kuuluvuudella.
Alaspäin Saksan maalta (dediltä) saa imutettua täydet 10+ Mbit tarvittaessa mitä nyt tuo oma yhteys nakuttaa parhaimmillaan, paremmalla kuuluvuudella todennäköisesti lähemmäs sitä 20M mitä TF lupailee maksimina.
Enkä todella ole mikään "pihi" kaistan suhteen, dataa liikuu jo sääaseman tiimoilta suht runsaanlaisesti + sitten ne muut 2 purkkia jotka siinä kiinni.
Jos normi 2M ADSL:ään vertaa niin miksi maksaa yli 2x enemmän 5 kertaa hitaammasta yhteydestä?

systeemi

Joo tuommoiset nopeudet tänä päivänä ja kaapeli laajakaista on käytössä.

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Naruskan Ukka Matinpoika




Ukan lukemat Soneran Naruskan tukiaseman kautta Telefinlandin liittymällä. Mokkula Huawei E367, lisäantenni, etäisyys 10 km, ei maastoesteitä puustoa lukuunottamatta.

www.naruska.com

systeemi

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - tiistai, 05.06.2012, 09:11

Ukan lukemat Soneran Naruskan tukiaseman kautta Telefinlandin liittymällä. Mokkula Huawei E367, lisäantenni, etäisyys 10 km, ei maastoesteitä puustoa lukuunottamatta.

Kyllä ne hyvät nopeudet on. Tavalliseen ja vähän rankempaan käyttöönkin. Itse en tuota 100mb muuten juuri tarvitsekkaan, mutta on se kiva kun varmuuskopioita vaikka palvelimelta niin ei koko päivä tuherru.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

teutari

Tuli mieleen tuosta systeemin Speedtestistä kun katsoin taannoin venäjän poikien foorumilta heidän nopeustestejä niin sielläkin menään jo tosi lujaa kuidulla molempiin suuntiin. ::)