Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2012

Aloittaja Jussa, perjantai, 01.06.2012, 07:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Kyllä se mun kouluopin mukaan menee pinta-alan mukaan jos kyse "kuinka suuresta osasta Suomea" ei minkään asukasmäärän/maakuntien lukumäärän mukaan ja silloin kesä ei ole alkanut edes puolessa Suomea vielä tuon FMI-kartan mukaan.  ;)

Jussa

Pakkasia se vain pitelee, -2.2 viime yönä, ja jälleen reilut 4 tuntia oltiin pakkasella. Mustikka täällä aloittelee kukintaa, hillan kukista ei toistaiseksi havaintoja. Pudasjärvellä aurinkoisilla paikoilla joitakin kukkia kuuluu olevan ja nupulla jonkin verran. Jospa hillaa ei vielä olisi menetetty. Mustikka kuulemma kestää parin asteen pakkasen. Tosin jos 2 metrin korkeudessa on reilut 2 pakkasta, voi maanpinnassa olla jo lähelle 5 :-\ No onneksi tämä seutu on sitä kylmintä, että jospa yöpakkaset rajoittuisi pienelle alueelle.

Nyt olisi toiveissa hieman lämpenevää..

Jussa

Johan loppui yöpakkaset :) Ilmat pyörähti sangen kesäiseksi kertaheitolla. Ukkoset jyllää ja väliin paistaa aurinko. Näin remontoijan silmistä katsottuna saisi nyt kuurottelu vähetä muutamaksi päivää ;)

systeemi

Voisi sanoa että eilen alkoi kesä Kemissä. Ensimmäinen päivä että oli keskiarvoltaan 14 astetta lämmintä ja lämmin tuuli. Kemihän sellainen perinteinen meren ranta kaupunki että siellä tuulee lähes aina.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Jussa

Terminen kesä pyörähti täälläkin käyntiin, nyt on ollut 6 päivää keskilämmöltään yli 10 astetta. Kesän alkamispäiväksi tuli 10.6, mikä on lähes 3 viikkoa myöhemmin mitä viime vuonna ja lähes kuukautta myöhemmin mitä toissa vuonna.

Hilla on täälläkin aloittanut kukintaa, samoin mustikka minkä kukkia näkyy paikoin runsaasti.

Snowi

Tänään meni Klaukkalassa ensimmäistä kertaa tänä vuonna helleraja rikki. Korkeimmillaan käytiin 26.3 asteessa, mutta nyt lämpötila on tipahtanut 22.9 asteeseen.

Aika lämmin alkaa taas sisällä olemaan, mutta yllättävän nopeesti keho tottuu taas näihin lämpimiin ilmoihin, sillä keväällä kun saatiin vähän lämpimämpiä ilmoja ja lämpötila nousi sisälläkin, niin jo se tuntui hyvin lämpimältä. Nyt lämpötila on noin 3 astetta enemmän ja tuntuma on vähän sama kuin silloin keväällä :)

Soccer

Meillä täällä pohjoisessa ensimmäinen kunnon kesä päivä reilut 20 lämmintä ja tyven keli. Jospa se kesä tästä alakaisi. ;D

angle

Tänään ei ole ollut ollenkaan kiva ilma. Sateista ja kovin puuskaista tuulta. Sääasemakin on merkkinnyt 13 m/s tuulenpuuskan, mikä on jo varsin kova lukema tällä mittauspaikalla. Pihalla suljettuna oleva aurinkovarjo on välillä aivan rauhassa ja seuraavassa hetkessä onkin lähdössä lentoon. Isompien puiden latvoja katsoessa näkee että ylempänä voisi mitata korkeampiakin puuskia.

Ja sadekippokin on onkin lakannut mittaamasta. Keskiviikkona vielä mittasi. Varmaan jotain roskaa, mutta en viitsi tällä ilmalla kiivetä katolle.

Jussa

Täällä on ollut kohtuu mukava keli, ei kauheasti tuullut ja sadettakin tuli päivällä vain kuuroja. Nyt illasta taivas sitten repesikin, vettä tuli ja tulee rankasti, hetkessä 10mm. Ukkonen möykkää ja iskipä tuohon aivan viereenkin. Oli tunnelmaa olla rantasaunalla kun vettä tuli kaatamalla ja salamat välkkyi :D

Snowi

Klaukkalassakin vettä tuli eilen mukavat 22 milliä, joka on yksi aseman suurimmista päiväkertymistä. Vettä näytti satavan koko Suomessa aika lailla, joten korkeimmillaan on sademäärät olleet varmasti aikamoisia :). Tänään ei ole enää sadellut mutta tuullut senkin edestä.