Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2012

Aloittaja Jussa, perjantai, 01.06.2012, 07:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

weatherc

Ei ole hurraamista kesäkuun 6 ensimmäisessä päivässä ei...

Keskilämpötilojen poikkeamat -2.4 ja -6.3 asteen välillä WD:n normaalista eli vuodesta 2006 lähtien. Eli kyseessä aika reilu ero.
Vain 3 päivää olisi edes voinut luokitella just ja just kesäksi eli keskilämpö yli 10 astetta, loput oli alle.
Kuukausi tähän mennessä on -4.5 astetta FMI normaalista kesäkuun osalta.

Jussa

Toivottavasti täällä mitattiin viimeyönä tämän kesäkuun alin lämpötila, sillä yöpakkaset saisi minun puolesta jo riittää. Viime yönä lämpötila oli lähes 4 tuntia pakkasella ja alin mittaus -1.2 kahden metrin korkeudessa. Terminen kesä ei ole vielä päässyt alkamaan ilmeisesti kuin vasta eteläsuomessa?

Naruskan Ukka Matinpoika

Jussan Kainuuta kurittaa halla harmillisesti, koska siellä varmaankin mustikka ja hilla jo kukkivat, koska niin on aluillaan Naruskallakin. Täällä ei ole muutamaan vuorokauteen hallaa ollut, eikä sitä nyt tietysti kaivatakaan.

Mustikka on täällä nupulla. Aukeilla soilla on hilla kymmenprosenttisesti kukalla ja loput 90 prosenttia nupulla. Eli nyt elellään herkkiä aikoja lähimmät vuorokaudet ja viikotkin. Lämpenevän soisi pikkuhiljaa, koska nämä kymmenen asteen lämpötilat junnauttavat luontoa lähes paikallaan.

Kymmenen päivän ennuste lupailee yöt plussalle, mutta Naruskan kaira ei ennusteita tottele silloin, kun taivas selkeäksi repeää. Hallanvaara väijyy täälläkin niin kauan kuin päivälämpötilat näissä lämpötiloissa pysyttelevät... ;)

Rentukan kukat on kuvattu eiliseltä päivältä Naruskajoesta. Joku kesän merkki täälläkin siis muistuttaa kesästä.

www.naruska.com

Snowi

Lainaus käyttäjältä: Jussa - torstai, 07.06.2012, 14:36
Terminen kesä ei ole vielä päässyt alkamaan ilmeisesti kuin vasta eteläsuomessa?

Kyllä terminen kesä on jo alkanut varmaankin aika laajalti, sillä omalla Vuokatin asemalla terminen kesä alkoi jo toukokuun 15. päivä. Silloin oltiin 7 päivää putkeen yli 10 asteen keskiarvon. Taaksepäinhän se ei voi enää mennä.
Kesäkuu on alkanut vähän kylmemmissä merkeissä ja Vuokatin osalta keskilämpötila on tällä hetkellä ollut tasan 10 astetta, eli aivan siinä termisen kesän paikkeilla liikutaan koko kuun keskilämpötilan osalta.

Rovaniemellä ei terminen kesä ole vielä alkanut, ainakaan omalla asemalle, mutta sielläkin oltiin parhaimmillaan toukokuussa 4 päivää putkeen yli 10 asteen keskiarvon yläpuolella.

weatherc

LainaaKesäkuu on alkanut vähän kylmemmissä merkeissä ja Vuokatin osalta keskilämpötila on tällä hetkellä ollut tasan 10 astetta, eli aivan siinä termisen kesän paikkeilla liikutaan koko kuun keskilämpötilan osalta.
Sinänsä mielenkiintoista että Vuokatiissa ollut korkeampi keskilämpötila mitä täällä, täällä se on 9.8 astetta kuun ensimmäisille päiville...

Jussa

Suuressa osassa Suomea terminen kesä ei vielä alkanut FMI:n mukaan; http://ilmatieteenlaitos.fi/kesa-2012

Jos tänne luvataan alle +5 meneviä yölämpöjä, on halla todella lähellä, sillä tuon 5 astetta helposti heittää ennusteista kylmempään.

weatherc

Tuon kartan mukaan terminen kesä ei pitäisikään olla normaalisti vielä kuin abouttirallaa Tornio-Kuusamo-linjan alapuolella (toinen punertava sävy ylhäältä käsin)  ja todellisuudessa jäänyt Vaasa-Joensuu-linjan alapuolelle 29.05 päiväykseen mennessä. Eikä nyt sen jälkeiset päivät ole nostanut sitä ainakaan kovinkaan paljoa.

meteorologi

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/joko-kesa-tulee-lue-meterologin-avautuminen/1215797

LainaaEnsi viikolla kesäntulo ottaa jälleen takapakkia. Baltian suunnasta lähestyy matalapaine, joka saapuu viikon puolivälissä Keski-Suomeen.

– Baltiasta on tulossa voimakas matalapaine, ja keskiviikkona ja torstaina näyttää roikottavan vettä oikein kunnolla. Suoraan sanottuna ihan paska keli, Ojala avautuu.


Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 07.06.2012, 19:16
Sinänsä mielenkiintoista että Vuokatiissa ollut korkeampi keskilämpötila mitä täällä, täällä se on 9.8 astetta kuun ensimmäisille päiville...

Juu siellä ei lämpötilat ole hirveästi eronnut näistä etelän lämpötiloista. Täällä Klaukkalassa tosin keskilämpötila on näiltä ensimmäisiltä kesäkuun päiviltä 10.8 astetta, joten ilmeisesti siellä lännemmässä on ollut vähän kylmempää. Helsingin Lauttasaaressakin on keskilämpötila ollut näköjään tasan 10 astetta, vaikka asema sijaitsee aivan rannikolla. Voiton vie kuitenkin Taipalsaari 11.1 asteella. Tuo ei kyllä yllätä, sillä yleensä tuntuu kaikkein lämpimintä olevan juuri tuolla idässä.

Lainaus käyttäjältä: Jussa - torstai, 07.06.2012, 21:42
Suuressa osassa Suomea terminen kesä ei vielä alkanut FMI:n mukaan; http://ilmatieteenlaitos.fi/kesa-2012

Mutta näköjään prikuulleen samana päivänä on alkanut tuolla Keski-Suomessa kuin Vuokatissakin. Kainuun kohdalla ei ole varmaankaan sen takia merkintää, että suurimmassa osassa Kainuuta ei terminen kesä ole vielä alkanut, mutta eteläosassa on. Siten Vuokatti sijaitsee aika lähellä sitä rajaa missä terminen kesä tällä hetkellä pohjoisimmillaan on. Todennäköisesti siitä vähän vielä ylöspäin.

Itse kuitenkin miellän tuon sellaiseksi, että terminen kesä on alkanut jo pääosassa Suomea, jos katsotaan maakuntien määrää ja asukaslukua näillä alueilla. Neljän maakunnan alueella ei terminen kesä ole vielä alkanut, mutta näistäkin kahdella tai kolmella alueella terminen kesä on hyvin todennäköisesti alkanut osassa maakuntia. Mutta sitä ei käy kieltäminen, että kylmä kesän alku on ollut, tai ei niinkään kesän, vaan kesäkuun. Toukokuun lopussahan oli aika hienoja ja lämpimiä päiviäkin, mutta kesäkuussa kylmeni sitten uudestaan.

Jussa

Niin no, näinhän ne tuolla näköratiossakin höpöttää, "vettä sataa koko maassa" tahi "aurinko paistaa koko maassa" kun näin tapahtuu vain Helsingissä ;)

Pakkaselle mentiin taas viime yönä, -0.7 astetta. Taitaa jälleen tulla huono marjavuosi :-\ Viimekesänä vaikka oli lämmintä, niin pari arkaan paikkaan osunutta pakkasyötä tuhosi mustikka- ja hillasadon lähes täydellisesti näiltä nurkilta.