Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

18.5.2012

Aloittaja Jasu, perjantai, 18.05.2012, 19:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jasu

Nyt (kello 19:20) bongattu isoja tummia pilviä rintamana liikkuen pohjoisesta etelään. Kuulohavaintoja ukkosesta. Limingan ukkostutka Rekisteröinyt yhden iskun
Kulmarauta / 56AI704 / OH8EFI
-: Lokaattoriruutu KP24RV79FH :-

- Baofeng UV-5R
- Intek M-760 PLUS
- Intek H-520 PLUS
- Yaesu VR-120D


Sääasema: Ventus W827

J.Jäntti

Jykevän näköinen pilvivyöhyke se siinä on. Erittäin hieno kuva. :)

ESTOFEX on määritellyt Länsi-Suomen läänin pohjoisosaan ja Oulun läänin lounaisosaan 15% salamointivyöhykkeen, muita varoitusalueita ei ole.
Toistaiseksi tämä näkemys on pitänyt jopa paikkansakin ja yllättävän hyvin, sillä tyypillisesti 15% vyöhyke on suunnilleen sama, kuin että alueella ei todellisuudessa tapahdu mitään.

Ainakin sadetutkista on pääteltävissä, että rempseä ukkoskuurohan se siellä Oulun läänin lounaisosassa on ja se liikkuu kohti koillista ja on saavuttanut mm. Oulun. Alueessa näyttäisi tutkakuvan perusteella satavan paikoin rankastikin, joten Limingan tutka on rekisteröinyt hyvin varmasti salaman (ja sitäkin todennäköisimmin, kun kerran kuulohavaintokin on asiasta tehty). Oulua ja sen lähiseutua piiskaava sadealue rantautuu seuraavaksi Pudasjärven alueelle, mahdollisesti kello 21 aikoihin. Se, ukkostaako siellä jää nähtäväksi. Näyttäisi myös siltä, että Lapin läänissä, Värriön luonnonpuiston tai Tuntsan erämaan tietämillä olisi ollut sadetutkan tietoihin pohjautuen pääteltävissä, että alueella olisi myös ukkostanut.

Siinä missä maamme pohjoisosissa ukkosta ja sadetta on esiintynyt, täällä eteläosissa puolestaan on ollut hyvinkin tuulinen, joskin selkeä päivä. Tuuli on ollut paikoittain hyvin puuskaista ja ainakin Lohjan Gruotilan observaatiopisteellä se on kolisuttanut kattopeltejä. Kahden viikon päästä internetiin päin tietonsa jakelemaan aloittava FinWX Karjalohja-12 mittasi kovimmaksi tuulenpuuskaksi 12.3m/s kello 15:15 etelälounaan suunnalta.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Jasu

Nyt iltaa vasten on tehty kuulohavainto ja niitä kuuluisia "sivusilmä-havaintoja" :) Salamointi on tullut esille myös skanneriradion ja LA-radion kautta, kun se aina välillä pätkäyttää räsähdykset.. Laitekohtainen vika se ei ainakaan ole koska radiot rätkäyttävät samalla tavalla samaan aikaan. Nyt kello 23:15 sataa paikoittain aika paljon ja niitä sivusilmän havaintoja on tehty kaksin kappalein. Todella synkkä ilma, joten erittäin terapeuttista hommaa oli jutella tuossa jokunen aika sitten kolmelle radioalan harrastajalle LA-radion kautta.. ;)
Kulmarauta / 56AI704 / OH8EFI
-: Lokaattoriruutu KP24RV79FH :-

- Baofeng UV-5R
- Intek M-760 PLUS
- Intek H-520 PLUS
- Yaesu VR-120D


Sääasema: Ventus W827