Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Sääaseman rakentelua

Aloittaja Jussa, torstai, 22.03.2012, 16:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Sääasemalla otettiin eilen käyttöön uusi tuulimasto jonka johdosta saatiin käyttöön reservissä ollut pari metriä kaapelia. Tuulimittari nousi nyt tasan 12 metriin maanpinnasta. Lisäksi ympäristöstä on kaadettu puita joka parantaa tuulenmittausta. Puita tullaan kaatamaan vielä lisää ja talven aikana tulee sääaseman ympäristöön laajempikin hakkuu minkä vuoksi mittarille alkaa sopimaan jokaisesta ilmansuunnasta puhaltavat tuulet ilman esteitä.

einari

Nyt en ihan ymmärrä... miksi tuulimittarin pitäisi olla korkeammalla kuin ihmisen aistima tuli, sen voimakkuus ja purevuus..

eri ilmakerroksissa käsittääkseni on aivan erilaiset tuulet ja lukemat...  langaton tuulimittari vaikka 50 tai 100 metrin korkeuteen heliumpallola... lukemat olisivat varmasti aivan eri asia kuin lähellä maanpinnan tasoa.

Eipä nuo virallisten asemien tuulianturit näytä keikkuvn kovinkaan korkealla.... jos on puustoinen tontti.. niin on, se on sen paikan tuulilukema ja miksi sen pitäisi muuksi muuttaa, kysyn vain

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 02.10.2018, 15:17
Nyt en ihan ymmärrä... miksi tuulimittarin pitäisi olla korkeammalla kuin ihmisen aistima tuli, sen voimakkuus ja purevuus..

Koska virallisesti tuulen nopeus mitataan 10 metrissä (+ ei saa olla häiriötekijöitä kuten puita ja rakennuksia lähellä).

einari

kerro se Fmi:lle ja tiesääasemien ylläpidolle  ;D

Leka

Einari voisi tutustua taas vaihteeksi tosiseikkoihin ennen kuin laukoo täyttä Pas..sokitaraa >:(

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

einari

Leka> revi tästä.... josei ole kompensaatiota olemassa mittarissa niin perseestä, ei mutenkaan sillä ole paljoa väliä.. 8)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 02.10.2018, 18:48
kerro se Fmi:lle ja tiesääasemien ylläpidolle  ;D

FMI mittailee kyllä min 10 metristä
Tiesäät eivät ole siinä mielessä virallisia asemia. FMI ei ole ainakaan tähän asti hyväksynyt niiden arvoja tilastoihin kuten alin lämpötila, jos niin olisi olisi talven alimmat lukemat reilustikkin alemmat kun nyt, esim Käsivarressa tiesää-asemat ovat useasti kylmemmät mitä kylmin FMI ja -30/-40 alittunut useastikkin vaikkei virallisesti ole.

einari

Niin, mutta kompensaatiolla päässee aika lähelle totuutta.. Harvalla on mahdollisuus nostaa tuulimittaria ylemmäksi kuin puunlatvat..
loppukädessä kuitenkin aseman hyytävyyslukemiin sillä saattaa olla aikamoinen merkitys.... eli ei todellisuudessa olekkaan niin hyytävää :D

weatherc

#58
Lainaus käyttäjältä: einari - tiistai, 02.10.2018, 20:14
Niin, mutta kompensaatiolla päässee aika lähelle totuutta..

Niin, mutta virallisissa lukemissa kun pitää olla sitä faktaa eikä mitään laskennallista kaavoihin perustuvaa soopaa.  :)

einari

miten ne on sertifioitu nämä amatööriasemat, yhtälailla ne voi olla "soopaa"
voinhan viedä siskontyttärelle vtt:lle netatmoni... joka niitä sertifikaatioita myöntää ympäri-ämpäri maailmaa ;D