Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2012

Aloittaja systeemi, torstai, 01.03.2012, 13:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

spege

Lunta tulee kunnolla ja on tullut jo 6,2 cm, eikä näy loppu. Tervetuloa takaisin talvi  :). Maisema mukavan talvinen, ei keväästä tietoa.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Jussa

Lainaus käyttäjältä: Jussa - sunnuntai, 18.03.2012, 17:40
Eilisen lumi/räntä/tihkusateisen, harmaan nollakelin sijaan tänään on saatu nauttia todella mahtavasta auringonpaisteesta :) Tosin lämmin ei keli ole miltään osin ollut. Tuuli on ollut todella kylmä, eikä päivän ylin lämpötilakaan ole kuin vajaat -2, nyt ollaan jo menossa vauhdilla alaspäin. Jos tuuli tyyntyy, on aamusta luultavasti -15 - -20 asteen pakkanen. No tämä on hyvin tyypillistä kevättalven keliä, nopeasti vaihtelevaa :)

-20,4 oli aamun lukema, eli aika hyvin piti arvio :) Tänään päivälämpötila puolestaan nousi odotettua korkeammaksi, 1,5 plussalle. Aurinko on paistellut koko päivän, väliin on ohutta pilviharsoa ajelehtinut taivaalla. Lunta riittää vielä reilun 80cm verran, että kevät ei varsinaisesti ole täällä vielä alkanut, kevättalvi paremminkin :)

Leka

#42
11 cm lunta tänään tähän mennessä, joten ei paljoa kevät etene  >:( Sademittarin lämmitys ei näköjään pelannut, joten täytyi käydä vähän jeesimässä, tuloksena 167mm/h sateen voimakkuus  ;D Joutui hieman dataa muokkaamaan järkevämmäksi tuolta osin.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

spege

13,3 senttiä satoi lunta eilisen päivän ja yön aikana. Kevät otti pahasti takapakkia.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Jussa

Täytyypä sanoa, ettei kevättalvinen päivä enää juuri tämänpäiväisestä voi parantua :D Tyyntä, pilvetöntä ja iltapäivästä 3,6 plussaa. No nyt illasta lämpötila onkin romahtanut jo lähes -15 asteeseen, mikä kyllä enteilee aamuksi kylmiä lukemia jos ei pilveä vedä päälle.

Ennusteet kyllä pelotteli eilen ja tänäänkin sateilla, vaan ei ole näkynyt :)

Jussa

-24,5, kevättä rinnassa ;D Etelään ennusteet lupailee jo hyvinkin kevättä, vaan tänne ei moista näytetä. Oikeastaan lisää luntakin on luvassa, päivisin voidaan juuri plussalla käydä, ei kaikiste silloinkaan.

Päivästä tulee taas komea 8)

Snowi

Tänään oli erittäin hieno ja lämmin kevätpäivä täällä Klaukkalassa. Lämpötila nousi jo 8.6 asteeseen eli on tämän vuoden korkein lukema Klaukkalassa. Näin keväisin huomaa hyvin eron sisämaan ja rannikon välillä, sillä Helsingissä oli tänään korkeimmillaan vain 4.3 astetta  :)

spege

Nyt näkee hyvin että Suomi on iso maa itä-Suomesta pohjois-Suomeen on talvisia lämpötiloja vielä kun etelässä ja lännessä on mukavan keväiset kelit ja lämpötilat nouset mukaviin lukemiin. Eilenkin oli vain +1,5 astetta täällä, ja eilisen kylmin lämpötila oli -8,1 astetta.
Meteorologit puhuvat keväinen sää jatkuu, pakko sanoa mikä keväinen. Voisivat ajatella vähän mitä puhuvat, jos ei koko Suomi ole etelä- ja länsiosat.
Lisää lumisateita lupasivat tänne, eihän täällä ole lunta kuin 78 cm kun helmikuussa luku oli vain 56 cm ja maaliskuun alkupuolella painui 45 cm.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: spege - torstai, 22.03.2012, 07:22
Meteorologit puhuvat keväinen sää jatkuu, pakko sanoa mikä keväinen. Voisivat ajatella vähän mitä puhuvat, jos ei koko Suomi ole etelä- ja länsiosat.

Ilmeisesti tuossa saatetaan tarkoittaa lähinnä pitkäaikaisia keskiarvoja, joiden mukaan mennään keväälle tyypillisissä lukemissa, joskaan ei kaikkialla vielä lähelläkään termisessä keväässä. Taatusti se särähtää korvaan, jos lämpötila on viikon keskiarvoltaankin pakkasella.

Lainaus käyttäjältä: spege - torstai, 22.03.2012, 07:22
Lisää lumisateita lupasivat tänne, eihän täällä ole lunta kuin 78 cm kun helmikuussa luku oli vain 56 cm ja maaliskuun alkupuolella painui 45 cm.

Kyllä ne lumisateet vielä vedeksi muuttuvat ja lämpötila nousee plussalle, usko pois. Odottavan aika on todellakin pitkä, jos kevättä odottaa saapuvaksi joka päivä.

Täällä Lohjalla lunta on myös vielä jonkin verran. Arvioni lumen syvyydestä on tällä hetkellä noin 10cm, mahdollisesti vähän vähemmän. Sulamisvauhti on kuitenkin huomattava, joten jos säätyyppi pysyy täällä tällä tasolla, kaikki lumet ovat poistuneet Huhtikuun puoleenväliin mennessä, aurinkoisilla alueilla aikaisemmin.

Odottelen itse Huhtikuuta alkavaksi. Aprillipäivästä alkaen lähden nostamaan sääasemani mastoa ylös ja aloittelen myös alasajetun FinWX Karjalohja-12:n palauttamista linjoille.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Jussa

Minä väittäisin, että täällä mennään selvästikkin normaalia kylmemmässä säässä, tai ainakin tämä viikko menty. Yölämpötilat varsinkin on olleet selvästi ennustettuja alempia. Koko maaliskuun keskiarvo tällä hetkellä -6,4, tosin tuo ei ole aivan vertailukelpoinen, kun alusta puuttuu 3 päivää sääaseman muuton vuoksi, sekä neljännen päivän -18,8 on liian kylmä aseman ollessa kytketty vasta illasta. Maaliskuun normaali keskimääräinen lämpötila täällä on tuossa -6 asteen paikkeilla. Ennusteet ei näytä kyllä tänne kevään tuloa, ei sitten yhtään, vaan eipä tuo ole vielä aikakaan :) Huhtikuulla se sitten yleensä rysäyttää, ja silloinkin vielä käyttää reilut pakkaset, että hanget tekee, niitä odotellessa ;)

Olen NWN:n kartoilta seuraillut nyt aamujen kylmimpiä lukemia, ja tasaista on top-listalla ;D Tänään Hossa, Lohikallio ja Siekkinen kaikki, -20,4 :D