Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2012

Aloittaja systeemi, torstai, 01.03.2012, 13:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowi

Näistäkin viesteistä huomaa, että on se Suomi kyllä pitkä maa :). Tuollainen 22cm lumisademäärä maaliskuussa tuntuisi kyllä aika uskomattomalta. Klaukkalassa ei lunta ole maaliskuun aikana tullut kuin 3cm ja hyvin aurinkoisia je muutenkin keväisiä päiviä on pidellyt. Tuntuisi erikoiselta jos tulisi vielä kunnon lumisade, mutta maaliskuu saattaa olla vielä hyvinkin arvaamaton kuukausi :)

Tänään mentiin koko päivä plussan puolella ja edelleenkin on tasan 1 astetta lämmintä. Nyt kun aurinko taas paistoi ja lämpötila nousi neljään plusasteeseen, niin sai hienosti hakattua pois kulkuväylien jääkerroksia, jotka olivat paikoin jopa lähemmäs 10cm paksuja. Joistain kohtaa oli vielä sen verran jäässä, että jätin ne myöhemmäksi, mutta lähes kaikki jäät sain pois tuolta yhdeltä kulkuväylältä, joka on kauttaaltaan laatoitettu ja osin kalliota. Pitää vaan varoa, että ei laatat halkee, joten aivan täyttä voimaa siinä ei saa käyttää, mutta hyvin hienosti jäälaatat lähtivät irti :)

spege

Viime yönä satoi 8,6 cm lisää lunta, voi kevät. Lumitöihin on lähdettävä, eli työpäivästä tulee pitkä. Polveen asti lunta missä ei ole ollenkaan tehty lumitöitä vkl ja aamun aikana.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Naruskan Ukka Matinpoika

Plussalla käväisi Naruskalla lähes 5 astetta. Kattolumille se tiesi noutajaa. Kovin paljoa ei katolle ole lunta vähentäviä toimenpiteitä voinut tehdä etukäteen. Nyt ison talon kattolumet tulivat pihan puolelta puoliksi pois, eikä niin hiienvissi ole, vaikka iltaa myöten tulisivat loputkin.

KärSään Heikki tänään kertoili siellä suunnalla tapahtuneesta kattolumionnettomuudesta, missä mieshenkilö oli saanut surmansa. Vain jalka kuulemma oli miehestä näkyvissä lumikasan alta. Kyllähän tosiasia on se, että näiden Ukankin kattolumien alle jos joku sattuu jäämään, niin hengenlähtö on lähellä, jos ei ihan kohdallaankin. Täpläporollakin oli tuurintynkää, kun se ei sattunut räystään alle, vaikka se talon ympäristössä missä sattuu pyöriikin.

Täytyy alkaa soittelemaan etukuormaajatraktoria paikalle, että huomenna saa parkkipaikkaa auki pihalle, kun aletaan pidellä valokuitukokouksia. Siihen mennessä saisi katto tyhjentyä lopullisesti.  ;) :o

www.naruska.com

Jussa

Kevään lämpöennätys paukkui täälläkin oikein toden teolla, 5,2 astetta oltiin parhaimmillaan plussalla :) Minä olen seuraillut varastona toimivan vanhan navetan kattolumia, että milloin tulevat alas. Tänään eteläpuoli oli sitten tyhjentynyt kokonaan sillä aikaa kun olin polttopuusavotalla metässä. Pohjoispuoli piti vielä lumensa vaikka yritin vähän avittaakkin kolistelemalla varaston sisältä lankulla kattopuita. Nyt katolla on suuri epätasapaino kun toinen puoli on lumesta tyhjä. Kattopinta-alaa on kuitenkin melko reilusti(varasto on 160 neliötä), että saisi tulla pohjoispuolikin kyllä alas.

Snowi

Tänään piti oikein hieraista silmiä kun katsoin Rovaniemen sääaseman lukemia ja siellä oli juuri silloin yli 7 asteen lukema ja ajattelin sen olevan väkisinkin virhe. Mutta kun menin katsomaan NWN:sta muita asemia, niin näytti olevan Keski- ja Pohjois-Suomi lämpöaallon kourissa, sellaisia lukemia siellä oli. Tuo Rovaniemen tämän päivän lukema +7,4 astetta on jopa korkeampi kuin Klaukkalan ja Helsingin tämän vuoden korkeimmat lukemat.

weatherc

Pari asiaa mitä tässä NWN:än virhe/lämpötilä-rajoja ruuvaillessa olen huomannut on että varsinkin talvella voi tämän "pohjoisessa aina kylmintä"-lauseen heittää roskiin ihan suoraan :)

Monestihan löytyy jopa koko NWN:än lämpimin kolkka pohjois-Norjan rannikolta, yleisesti Tromsøn korkeudelta. Tämä talvi oli siitä hassu että monesti oli lämpimin asema oli myös NWN:än pohjoisin asema, eli Huippuvuorilla, eli 78°N:ssa.

Toinen "hassu" on että etelämpenä, mutta edellen Norjassa, länsirannikolla Ålesund-seudulla, voi olla ihan meidän kevätlämpötiloja, eli +10 astetta tai ylikin, keskellä talvea. Nytkin siellä mennään +9:ssä. Ja tämä on kuitenkin Vaasan korkeudella.  :)

Jussa

Eilisen lumi/räntä/tihkusateisen, harmaan nollakelin sijaan tänään on saatu nauttia todella mahtavasta auringonpaisteesta :) Tosin lämmin ei keli ole miltään osin ollut. Tuuli on ollut todella kylmä, eikä päivän ylin lämpötilakaan ole kuin vajaat -2, nyt ollaan jo menossa vauhdilla alaspäin. Jos tuuli tyyntyy, on aamusta luultavasti -15 - -20 asteen pakkanen. No tämä on hyvin tyypillistä kevättalven keliä, nopeasti vaihtelevaa :)

Rambe

Näinhän se kevät etenee. Aamulla klo7 asteita +0.5 ja maa valkoinen. Luontoäiti ei oikein tiedä lähettäisikö lunta vai vettä, mutta molempi tulee sopivassa suhteessa. :D

Snowi

Täälläkin on tänään saatu vettä, räntää ja lunta. Lunta satoi vain sentin verran, joten saatiin jälleen maa juuri ja juuri valkoiseksi :)

jpaasov

Ilmeisesti kevät on saapumassa rytinällä, kun joutsenet eivät pitkään viihtyneet etelässä.
Tammikuun 8. päivä lentelivät etelään Tampereen Hyhkyn yli ja viime perjantaina 16.3. lentivät samassa kohdassa takaisin päin. Tammikuussa ehdin kaivaa kännykän taskusta.
___________________________
FinWX Tampere-27