NWN:n käppyröiden näkyvyys taaksepäin.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, sunnuntai, 05.02.2012, 17:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Meitin Mummu on enempi noita käppyräihmisiä. Nyt Ukka on kyselypommituksen kohteena noista Henkan sivustojen hienoista ja maailman selkeimmistä käyristä, jotka tällä hetkellä peilaavat ajassa taaksepäin 90 päivää.

Toivottavasti Ukalle ei taas käy niin, että tähän kysymykseen löytyy vastaus jostain täältä foorumilta, kun kysyn: Pidentyvätkö nuo käppyrät ajassa taaksepäin kauemmaksi kuin 90 päivää?

Vuosikäppyrä olisi kova sana esimerkiksi lämpötilakäyränä. Vaikka olisi selkeyden vuoksi kolmen kuukauden mittaisina pätkinä, ei haittaisi. Kuuntelen.  ??? ;)

www.naruska.com

weatherc

Teknisesti ei ole mikään ongelma jättää data kantaan jotta sinne kerääntyisi vanhempaakin dataa ja itse asiassa niin tekeekin, dataa löytyy suunnilleen viime vuoden heinäkuun puolesta välistä lähtien, oman aseman rivimäärä näyttää olevan karvan verran vajaat 13000 riviä :)
Ongelma onkin tuo käyrä, se alkaa kaatuilemaan/tökkimään jos puskee siihen enemmän dataa kun tuon 90 päivää.
Ongelma on varsinkin, yllätys, yllätys, Internet Explorerit, javascript-käyriä kun ovat.

Ainut keino jolla sen voisi saada toimimaan on hakea data kannasta tarpeen vaatiessa ja riippuen jakson pituudesta napata sopiva määrä datapisteitä sopivalla tiheydellä käyrään.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan mielestä niistä käyristä ei tarvitsisikaan olla toiminnoiltaan niin hienoa käyrää, mitä se nyt tuolla sivuilla nyt on. Esimerkiksi lämpötilan osalta riittäisi aivan mainiosti näkymäkäyrä, kun siitä pystyisi selkeähkösti näkemään lukuviivoituksen. Samalla perusnäkymällä soveltaen kuin esimerkiksi Wunderin käppyrät, jotka ne eivät kuitenkaan vuosikäyrinä kovin selkeälukuisia ole.

Noista sinun käyristäisi saisi varmasti pelkkinä "pallottomina" käyrinäkin näppärän esityksen. Tämä selkolukuinen käyrä olisi juuri sitä tietoutta, jota välillä kaipaa pidemmältäkin ajalta taaksepäin kuin 90:ltä päivältä.

Jotain tämmöistä kevyttä toivomusluuta mietittäväksi, jos sulle joskus tulee semmoista välipäätä, ettei ole mitään touhua säärintamalla... :o ;D


www.naruska.com

weatherc

Pitääpi tutkiskella jossain kohtaa asiaa ;D
Ongelma ei ole käyrä itsessään vaan datan määrä joka pitää saada sopivaksi suhteutettuna aikajaksoon, nyttenhän se ottaa kaikki datat aina eli 4 pistettä per tunti.

khyron

Yksi vaihtoehto tommoseen vuosigraafiin olis ottaa joka päivästä alin-, keski- ja ylinlämpö. Noin ainakin suunnittelin tekeväni itse sit joskus kun kerkeen/jaksan.

Snowi

Mielestäni interaktiiviset käyrät olisi hyvät pitää ainakin noissa 24h, 7 päivän ja 30 päivä käyrissä, muut voisivat sitten olla staattisiakin. Mutta varsinkin 24h käyrästä tulee usein katsottua paljonko se alin tai ylin lukema siinä onkaan. Esim. eilen seurasin Naruskan lämpötilojen kehitystä ja silloin tuli juuri hiirellä katsottua, paljonko se lukema oikeasti on :)

tito

En ole mikään Cumuluksen mainosmies. ;)
Kuitenkin tyytyväinen siihen juuri tämäntakia, että siitä saa käyrää miltä jaksolta tahansa jokaiselta mittausalueelta.
Ennenkaikkea selkeä ja helppokäyttöinen.
Valitettavasti ei toimi kaikkien sääasemamerkkien ja mallien kanssa. :(

weatherc

Sen voin sanoa että interaktiivisuus ei katoa pidemmän aikavälinkään käyröistä kun/jos ne tulee.
Sehän on just yksi noiden js-käppyröiden plussa-puoli :)

Se miten tiheän datan saa vuoden käyrään ilman että se alkaa jumittaa pitänee kokeilla kunhan meillä vuoden datat kasassa mutta pikainen arvaus on että jos nyt 4 dataa tunnissa ja 90 päivää niin 1 data per tunti pitäisi toimia 365 päivän osalta aika mainiosti. ;D
Pitää fundeerata pikkasen miten tuon tekisi näppärästi :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Noissa Henkan käyrissä on se erinomainen luettavuusominaisuus ainakin lämpötilakäyrissä siinä, että nollarajalla väri vaihtuu. Siitä on helppo katsoa lähiajan plussakelit talvella ja hallat kesällä. Ja jos värit pysyvät pidemmissäkin taulukoissa, niin yksittäinen hallyö tai vastaava löytyy käppyrältä ja taulukosta helpolla.  ;)

Hyvä, että asia on mietinnässä.  ;D


www.naruska.com