Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

SOPA & PIPA

Aloittaja weatherc, maanantai, 09.01.2012, 21:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Google, Facebook, Twitter, PayPal, Yahoo! ja Wikipedia ym. isoja sivustoja sanotaan keskutelevansa yhteisestä internet-blackoutista joka tarkottais juuri sitä, kyseiset palvelut sammutetaan tilapäisesti, kaikkialla, kokonaan ja maailmanlaajuisesti.  :o
Syy: Ns SOPA-laki eli Stop Online Piracy Act jota ollaan kyhäämässä jenkkilässä.

http://techland.time.com/2012/01/05/sopa-what-if-google-facebook-and-twitter-went-offline-in-protest/?xid=rss-topstories

Snowi

Oho, toihan olisi aika mielenkiintoinen tapaus. Itseäni ei haittaisi tuollainen protesti, kunhan se vain pysyy maksimissaan päivän pituisena  ;D. Herättäisi varmasti monet ihmiset ajattelemaan kuinka usein he noita palveluja käyttävätkään, varsinkin googlea. Facebook addiktit olisivat varmasti paniikissa ja luulisivat maailmanlopun tulleen, mutta itseeni se ei vaikuttaisi mitenkään.

weatherc

Unohtamatta että se sekoittaa aikas monen muunkin webbisivun kun käyttävät vaikkapa Googlen APIn js-filuja sun muita puhumattakaan kuinka moni muu sivu menee jumiin sen takia että joku hakuskripti jumittaa kun ei API vastaakkaan...
Mutta aikas mielenkiintoinen tapaus se olisi kyllä..Näkisi että kuinka paljon loppujen lopuksi on kiinni siitä että nuo muutama sivu ovat toiminnassa 24/7 ja aina... ;D

Snowi

Joo se tulisi kyllä sekoittamaan muitakin sivuja ja vaikuttaisi myös omaankin sivustoon. Mutta kunhan vain ei mitään peruuttamatonta tapahdu, niin silloin se ei niin paha juttu olisi.

miihkali

Voi hyvänen aika, mikä uutinen! Toivottavasti ne eivät sulje Habbo Hotellia, koska minulla on vielä paljon huonekaluja ostamatta, ja se nainenkin jäi sinne tiskille roikkumaan.. ;D

J.Jäntti

Aika raju tempaus.
Sikäli kyllä vaikuttaa kiinnostavalta, että näkee, kuinka omat sivut käyttäytyvät ja voi kirjata esille tulevat ongelmat siltä varalta, että tuollainen tulisi esille ja katsoa, onko asialle tehtävissä jotain.

Tosin sana "Blackout" on tietyllä tavalla hieman ylilyövä, sillä eihän TCP/IP-liikenne lakkaa, vain osa palveluista, jota netistä löytyy. Vaikutukset ovat vain aika hurjat, kun ns. kulmakivipalvelut katoavat alta. Ajankohta näyttäisi myös olevan auki, joten jääkö tämä nyt sitten ns. yllätysmomentin varaan?
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

#6
Näyttää tapahtuvan 18 tammikuuta klo 08-20 EST (1300–0100 UTC, 1500-0300 Suomen aikaa)

http://blog.reddit.com/2012/01/stopped-they-must-be-on-this-all.html
http://www.raspberrypi.org/archives/533

Ja pikasuomennos mistä on kysymys....
"SOPA"-laki joka tulee vaikuttamaan jokaikisen nettisivun toimintaan, ei vain USA:ssa vaan maailmanlaajuisesti.
Tämän "ansiosta" pitää jokaikisen linkin joka laittaa sivulleen, mukaanlukien YouTube-linkit sun muut vastaavat, ensin tarkistaa etteivät sisällä taikka linkitä tavaraan jota on Copyright-säännösten vastaista, sekä pisteenä i:n päällä, sitä pitää myös seurata, ei riitä "ettei silloin ollut kun sen linkin laitoin".

Tästä ollaan muuten oltu ihmeen hiljaa Suomen mediassa.

Snowi

On niin käsittämätön laki, että ei voi muuta kuin nauraa. Eihän tuommoinen tule ikinä toimimaan. Kuka jaksaa seurata tilannetta jatkuvasti ja varsinkin kun niillä sivustoilla, joihin on linkittänyt, saattaa olla niin älyttömästi sitä tavaraa, että on käytännössä täysi mahdottomuus tarkistaa asia. Periaatteessa esimerkiksi youtubeen ei saisi linkittää mikään sivusto, sillä siellä on varmasti tekijänoikeutta loukkaavaa materiaalia, vaikka yrittävät sitä kovasti poistaa. Enkä tajua miten kyseinen laki voi vaikuttaa Suomeen ollenkaan, varsinkaan fi-domaineihin, jos edes domainilla ylipäätään on mitään merkitystä.

weatherc

LainaaEnkä tajua miten kyseinen laki voi vaikuttaa Suomeen ollenkaan, varsinkaan fi-domaineihin, jos edes domainilla ylipäätään on mitään merkitystä.
Siten ainakin että JOS se menee läpi Jenkeissä ei liene kun hetki niin se on EU:ssakin.
Domaineilla ei tuossa liene mitään merkitystä vaan se (jälleen kerran) missä serveri sijaitsee fyysisesti.

LainaaKuka jaksaa seurata tilannetta jatkuvasti ja varsinkin kun niillä sivustoilla, joihin on linkittänyt, saattaa olla niin älyttömästi sitä tavaraa, että on käytännössä täysi mahdottomuus tarkistaa asia.
Sehän tuossa just onkin se älytön. Koska se vissiin koskee myös sen sun linkittämän sivun linkkejä eli sun pitäisi tarkistaa koko herakia loputtomaan pohjaan asti. Case impossible.

LainaaEihän tuommoinen tule ikinä toimimaan.
Valitettavasti tulisi toimimaan, ainakin pelotteena ellei muuta, siten että jos joku sopiva viranomainen sattuu eksymään sivullesi niin olisi homma siinä jos ei täytä pykäliä. En ole missään vielä törmännyt mitä seuraukset siitä olisi muuta kun että esim. voisivat sulkea koko serverin tuon perusteella, riippumatta onko kysessä webhotelli jossa x sataa sivustoa vaiko 1 sivusto.
Eli se tulisi ruokkimaan itse itseänsä kun webhotellit rupee, vaikkakin satunnaisesti, pitämään silmällä mitä purkeilta löytyy jos jollakin enemmän tai vähemmän toimivalla keinolla.

Onhan se jo tänäkin päivänä että webhotellit/serveritalot toimivat paljon ilmoitusten perusteella, kun joku ilmoittaa x sivun niin sen ylläpitäjältältä pydetään selvitystä/toimia x tunnin sisällä asian korjaamiseksi, mutten painetaan purkista off-nappia. Sinällään ihan vakiokamaa jo tänäpäivänä mutta tuon lain jälkeen se vaan lajenisi ja räjähtäisi totaalisesti ja lopullisesti käsiin koko homma.

weatherc

Ottamtta mitenkään kantaa piraattisivustoista mutta tässä hyvä esimerkki siitä miten SOPA ja PIPA tulee vaikuttamaan jokaikiseen websivuun joka linjoilla, riipumatta palevelimen maasta tahikka ylläpitäjän maasta: http://www.hs.fi/ulkomaat/Suosittu+piraattisivusto+suljettiin+USAssa+Anonymous+kosti+heti/a1305553730516
Kyseisen sivun palvelimet tahikka ylläpito ei ollut USA:ssa (niin luki uutsisen viestessä) ja Jenkit leikkii maailmanpoliisia.