Kotiautomaatio mittarin näyttö

Aloittaja systeemi, lauantai, 31.12.2011, 19:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

djmake

Lainaus käyttäjältä: systeemi - tiistai, 10.01.2012, 17:00
versio 2.0

www.eeronkatu.fi/mittari2.php

any comments??

Ainakin itsellä ovat nuo yksiköt "rikki". Siis suurimmassa osassa on hatullinen A alussa.
Lämpöpumpun osalta on nuo 24h-merkinnät tyyliin imuilma astetta/24h. Ilmeisesti tarkoitat pumpun olevan aina käytössä, mutta jättäisin kyllä pois. Selkiyttää jonkin verran. Iron näyttää muuten yhden /24h tuon mittariruudun alapuolella.
Makuasia, mutta ehkä vesivaraaja-osuutta voisi siirtää hieman oikealle. Ja alarivin kellonaika on liikaa vasemmalla. Joku muukin ajatus oli, kun tuota vilkaisin aikaisemmin. Lisätään, jos tulee mieleen.

Jokatapauksessa vaikuttaa selkeältä ja asialliselta. Ei tuolle ihmeitä tosiaan tarvitse tehdä.
Ainoa on, ettei suoraan skaalaudu, joten kännykkäkäyttöön saatat joutua virittämään toisen näytön. Toisaalta osa kännyistä pienentää itse, osassa "rullaa" sujuvasti näyttöä ja tuon paloitteleekin helposti vaikka viiteen osaan. Eli tuskin tulee ongelmaa.

Menee vähän asian ohi, mutta jostainsyystä kiinnostaa taustalle olevan tekniikka. Sääasema, pitkä rivi 1-wireä nyt ainakin lienee. Mutta niiden lisäksi? Ja miten tuo ottoteho? Saatko mittarista suoraan järkevästi ulos vai perinteisesti ledin vilkkumista laskien? Sama ilpin osalta. Pulssilähtöisiä pikkumittareita on, samoin muita pro-tapoja. Mutta oletko löytänyt jonkin edullisen mittarin, josta saa helposti suoraan senhetkisen arvon ulos.

khyron

Pieniä kirjaimia on helpompi lukea mitä SUURIA, muuttaisin noin tekstit niin että eka kirjain iso ja loput pieniä.

djmake

Lainaus käyttäjältä: khyron - perjantai, 13.01.2012, 12:15
Pieniä kirjaimia on helpompi lukea mitä SUURIA, muuttaisin noin tekstit niin että eka kirjain iso ja loput pieniä.

Oikeassa olet ja näinhän se menee. Varsinkin pidempiä tekstejä on raskas lukea, jos on käytetty pelkästään isoja kirjaimia. Toisaalta osalle isojen kirjainten käyttö/lukeminen tuntuu olevan huomattavasti luontevampaa.

Voihan sitä kokeilla ja katsoa, miltä näyttää. Mutta koska en tarkkaan tiedä, minne kaikkeen tuota samaa pohjaa on tarkoitus tavalla tai toisella käyttää, niin en lähtenyt ehdottamaan. Isot kirjaimet ovat tavallaan kuitenkin aika varma vaihtoehto. Niillä on eroteltu tuo selitys mitatusta arvosta ja se toimii käytännössä missä tahansa tuollaisenaan. Vastaavasti taas esimerkiksi lihavointi ei välttämättä.
Ajattelin tosiaan tuollaiseen voivan tulla ajatus rakentaa jokin hyvin simppeli käyttöliittymä huonetermostaatin tapaan. Jos näyttönä on jokin 4*20/40 merkkinen LCD tms, niin lihavoinnin toimivuus on niin ja näin.
Eli osin totta, osin makuasia ja osin vähän sitäkin, mikä on se käyttö/käyttölaitteet.

systeemi

hyviä kommentteja. Tulen kokeilemaan eriversioita ja katsomaan miltä ne näyttää. astemerkissä ollut jotain ihme ongelmaa syytä en tiedä. firefoxille tehty en osaa sanoa miltä näyttää explorerissa. Takana on tosiaan sääasema ja 1-wire höystettynä hubilla ja parilla counterilla. Yksi piiri pimeänä tällä hetkellä (mittaa maanlämpöä ja kasvihuonetta) Tehonmittaus talo&ilp tapahtuu suoraan sellaisilta kwh-mittareilta jossa on pulssiulostulot. Lisäksi kokokiinteistön kulutus oli ajatus ottaa sähkömittarin ledistä. Ledin luvussa ongelmia vielä ja kun ulkona on niin ei ole ollut haluja tehdä siellä hommia. Mittarit ei olleet mitään halpoja 3-vaihe oli 138€ ja 1-vaihe 38€. 24 arvo sen vuoksi koska COP-kertoimen laskentaa käytetään 24h liukuvaa keskiarvoa. Tämä sen vuoksi että sulatukset ovat mukana COP-laskennassa.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

djmake

Lainaus käyttäjältä: systeemi - perjantai, 13.01.2012, 14:26
astemerkissä ollut jotain ihme ongelmaa syytä en tiedä. firefoxille tehty en osaa sanoa miltä näyttää explorerissa.

En kokeillut sillä, mutta vanhempi ff ja Iron molemmat näyttivät noin: °C

Lainaa
Tehonmittaus talo&ilp tapahtuu suoraan sellaisilta kwh-mittareilta jossa on pulssiulostulot. Lisäksi kokokiinteistön kulutus oli ajatus ottaa sähkömittarin ledistä. Ledin luvussa ongelmia vielä ja kun ulkona on niin ei ole ollut haluja tehdä siellä hommia. Mittarit ei olleet mitään halpoja 3-vaihe oli 138€ ja 1-vaihe 38€.

Tuollaisia mittareita ajattelinkin siellä olevan. On se ns normaali tapa tehdä tuo ja onhan tuo hinta vielä ns siedettävä. Moni muu vaihtoehto maksaa huomattavasti enemmän. Sensijaan helpoin tuo ei ole. Vaatii mieluiten kiinteän asennuksen.
Itse havitellut jotain pientä, halpaa ja simppeliä tapaan saada kulutustieto talteen yksittäisistä laitteista. Tyyliin nämä halpakaupan mittarit. Jostain saisi varmasti aika pienellä vaivalla tiedon myös ulos, mutta montako saa ostaa ennenkuin löytää sopivan? Luultavasti liian monta ja siinäkohtaa se yksittäisenä eränä tehty Taiwanilainen laite onkin jo poistunut markkinoilta.

Ledistä on otettu monessa paikassa tuo kulutus ja nykymittareilla saa melko tarkankin, välähdyksiä per kilowatti on kuitenkin melkoisesti. Toisaalta en tiedä, miksei sähkölaitos voisi tarjota mahdollisuutta saada tuo tieto suoraan mittarista. Monessa mittarissa olisi siihen mahdollisuus. Ei välttämättä automaattisesti, mutta pyydettäessä tms.

Lainaa
24 arvo sen vuoksi koska COP-kertoimen laskentaa käytetään 24h liukuvaa keskiarvoa. Tämä sen vuoksi että sulatukset ovat mukana COP-laskennassa.

Noin arvelin asian olevan tuon kertoimen osalta ja siinä onkin järkevä tapa. Mutta sama 24h on kaikissa muissakin lämpöpumpun arvoissa. Lämpötilat tuskin ovat 24h keskiarvoja? Ja mikäli teho/tuotto ovat 24h, niin yksikkö on väärä. Sen pitäisi silloin olla (k)Wh.

Ai niin... Oletko vesimittaria tuohon ajatellut liittää? Voisi olla tietonakin kiinnostava ja toisaalta saisit kaupanpäälle hälytysmahdollisuudenkin.

Ja mitä tuohon ulkonäköön vielä tulee, niin ilmanvaihto on enemmän vasemmalla talo&talli-kohtaan verrattuna. Pieni siirto oikealle, niin arvotkin ovat lähempänä selitteitä ja luettavuus paranee :) Samalla jää enemmän tilaa ilpin arvoille.

systeemi

Kyllä ne lämpötilatkin on 24h keskiarvoja koska ne liittyvät olennaisesti cop-laskentaan. Kiitoksia hyvästä palautteesta.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Nuo °C-tyyliset merkit liittyy merkistöön joka käytössä (utf8/latin). Kokeilemalla selviää miten se ° pitäisi kirjoittaa että tulee oikein, voi olla ° tai html-koodina ° tai ISO-muodossa    °, ihan riippuen palvelimen/php:n asetuksista.