Twitterin käyttö säädatan siirrossa?

Aloittaja khyron, tiistai, 06.12.2011, 13:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

khyron

Tulipa tossa mieleen kun käsittääkseni yks ongelma sääverkoissa on se että weppihotellit suhtautuu hieman penseästi suureen määrään pyyntöjä. Niin olisikohan mahdollista siirtää se data twitterin kautta, se on kuitenkin suunniteltu juuri tuollaiseen että siirretään lyhkäsiä pätkiä tietoja mutta usein. Yks onglema vois kyllä olla se että twitterin viestin pituus on 140 merkkiä, mitään fiksumpaa xml rakennetta siihen ei mahdu, mutta joku csv vois olla ihan riittävä.

weatherc

Omat kokemukset Twitteristä jatkuvana uppaupaikkana on se että se on kaikkea muuta kuin vakaa. Enemmän sääntö kuin poikkeus että se on jumissa. Toinen on se että taitaa Twitterissäkin olla raja että kuin usein sinne voi upata viestiä varsinkin jos tekee sen automagiikalla ja veikkaisin että siinä voittaa (maksullinen) webhotelli 100-0.
Sinänsä webhotelleilla ei ole mitään sanomista siihen itse FTP-uppaukseen (en ole ainakaan itse törmännyt siihen) vaan siihen että sitä filua haetaan sieltä servulta liian usein on se suurempi ongelma heidän mielestä (en kyllä ymmärrä miksi mutta kuitenkin näin on...).

Snowi

Itsellä tuli ongelmia webhotellin kanssa vasta silloin kun kävijämäärä ylitti 10000 kävijää päivässä. Silloin tuo NSD skripti oli vielä erilainen ja siihen aikaan sivulle upattiin aina uusi kuva, kun nykyään kuvat tulee cachesta ja kuvaan vain liitetään nuo salamatiedot. Eli ei kyllä kovin helposti webhotellit ala tosta valittamaan. Tietenkin isoja eroja saattaa olla puoleen ja toiseen, mutta itsellä ei ainakaan Suncometin kanssa ollut mitään ongelmia ennen tuota kohtalokasta päivää :). Senkin jälkeen Suncomet toimi erittäin asialliseti ja suostui avaamaan sivun seuraavana päivänä uudestaan, koska kysyin, että voisiko sivusto olla auki siihen saakka ennen kuin löydän uuden palvelimen, vaikka sopivat rajat ylitettiin senkin jälkeen :).

weatherc

Se mitä näissä kannattaa muistaa on se että uppaus (eli FTP-siirto) ja normaali tiedoston html-haku ovat kaksi aivan eri asiaa.

Itsellä ei ole koskaan,missään webhotelissa ollut ongelmia FTP:n kanssa, se vaikka WD puskee uutta clientraw:ta 10 sekunnin välein.
Se mitä olen joltain kuullut on se että valittavat että on liian monta FTP-yhteyttä (ohjelmaa) samaan aikaan mutta sekin hoituu pienellä kreatiivisellä ajattelulla eli yhdistämällä että yksi softa uppaa ohjelmien A:n ja B:n tiedostot jne.

Se missä ongelmia ilmenee, mutta todennäköisesti vasta kun liikennettä alkaa olemaan paljon (yli 10000 sivulatausta [ei kävijää] päivässä) on esimerkiksi clientraw.txt:in html-haku. Tämä koska sivut päivittyvät ajaxilla useasti ja koska se siten näkyy korkealla heidän tilastoissaan. Se minkä tiedoston ottavat "silmätikuksi" eli laittaa syylliseksi näyttää vaihtelevan kerrasta toiseen jonkin verran. Mutta kuten todettu, tämä vasta kun liikennettä alkaa olemaan paljon.

Mainittakoon myös että maksullisessa webhotellissa (esmex. Suncomet) ja ISP:en kylkijäisenä olevissa "tilossa" (esmex. minunsaa.saunalahti.fi) on ero kun yö ja päivä. ISP:ten "tiloissa" on rajoituksia enemmän kun laki määrää ja suosittelen ehdottomasti sen 20€:n vuosi-investointia (+10€ domaini) millä halvimmillaan jonkun Suncomet-tyylisen kodin sivullensa saa. Säästyy moni harmaa hius siinä.

khyron

Niin nimenomaan se oli ajatuksena että datan siirto finwx tms. verkkoihin saataisiin siirtymään pois veppipalvelimelta, mutta jos twitteri on epävakaa niin ei sitten ole hyvä idea, ei o vaan ite tullu käytettyä niin en tiedä.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: khyron - keskiviikko, 07.12.2011, 09:11
Niin nimenomaan se oli ajatuksena että datan siirto finwx tms. verkkoihin saataisiin siirtymään pois veppipalvelimelta, mutta jos twitteri on epävakaa niin ei sitten ole hyvä idea, ei o vaan ite tullu käytettyä niin en tiedä.

Tuossahan periaatteessa vain ns. keksittäisiin pyörä uudelleen. Jos tuo onnistuisi, saisit kyllä periaatteessa FinWX:n ja muiden sääharrastajaverkkojen datasiirtoliikenteen pois web-palvelimelta, mutta käytännössä siirtäisit ne vain toiselle web-palvelimelle ja eri muotoon.

Twitter on omaan kokemukseeni nojautuen tarpeellinen vain vähäisen, todella tiukkaan pakettiin pakatun tiedon lähettämisessä, kuten käsin säätietojen naputtelu jostain paikasta, jossa sattuu vaikuttamaan.
Staattisesti asennetun sääaseman tietojen lähettämiseen se soveltuu korkeintaan tunti tunnilta-tyyppisesti tai joka kolmen tunnin välein. Tämä esimerkiksi sen vuoksi, että sillä tavalla tietojasi seuraava henkilö välttyy pahemman luokan infoähkyltä.

FinWX-asemista 2012 kevät-kesällä käynnistyvä FinWX Lohja-15 (Gruotila) ottaa testikäyttöön tällaisen ominaisuuden kolmen tunnin ilmoituksillaan, jos se teknisesti on mahdollista. Tässäkin on harkinnan paikka, sillä kaikkien muiden sosiaalisten medioiden puristuksissa Twitter on alkanut tuntumaan vähän turhan rajoitetulta. Säädatan lähettäminen Twitteriin niin, että kaikki tarpeellinen tieto saadaan uppoamaan 160 merkkiin vaikuttaa lievästi sanottuna hyvin hankalalta. Itselläni ei ainakaan ole menetelmää edes teoriassakaan mietittynä sen suhteen, kuinka kehittää datalukuskripti, joka Twitteristä lukisi nuo tiedot ja asettelisi ne oikeaan paikkaansa vielä.

weatherc:n ja Snowin näkemykset ovat erittäin pätevät. Vähäiselläkin investoinnilla halvinkin webhotellipaketti laulaa kaikenmaailman sosiaaliset mediat ja niiden ohjelmointirajapinnat suohon niin, ettei voittajasta ole vähäisintäkään epäselvyyttä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------