Hallavaara?

Aloittaja khyron, tiistai, 27.09.2011, 20:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

khyron

Aika usein tulee katsottua kuinka kylmää yöllä on ollut, erityisesti keväisin ja syksyisin. Mietiskelinkin tässä mikähän mahtaisi olla järkevin aikaväli mistä kannattaisi katsoa kylmin lämpötila, tai onko asiassa peräti joku yleinen käytäntö? Itselle tuli mieleen että viime vuorokauden vaihteesta -3 ja +6 tuntia vois olla hyvä.

weatherc

Kun katselee tuota wxsimin puskemaa ennuste-dataa niin 06 voi olla turhan aikanenkin vielä, siinä kylmin on niinkin myöhään kun 07:30 korvilla nytten kun aurinko nousee 07 jälkeen. Eli vieläkin myöhemmin mitä lähemmäs joulukuuta päästään.
Kylmintähän on juuri auringonnousun jälkeen eli sellainen auringonnousu + puoli tuntia kannattaa ainakin ottaa mukaan.

Snowi

Juu yleensä kylmin hetki on juuri ennen auringonnousua. Huomaa hyvin wxsim-ennusteessakin kun tuo päivän kylmin hetki on siirtynyt myöhemmäksi kun on päivät lyhentyneet.

khyron

Pitipä oikeen googletella että mistä yö alkaa ja loppuu, ja ilmeisesti yö on silloin kun on pimeetä*. Auringon nousu- ja laskuaikojen mukaan en tota varmaan kuitenkaan laita laskemaan, kun sillon toi aika vaihtelis aika hurjasti ja olis mun mielestä epäkäytännöllinen talvella ja kesällä. Tietty hallavaroitus nyt on muutenkin käytännöllinen vaan osan vuodesta, mut yön alin lämpötila ei. No, pitää mietiskellä, periaatteessa siis kiinnostaa sen ajan alin lämpötila millon ei ite voi kattoa mittaria:) Tietty noi nykysetkään ajat ihan siihen sovi mut ne tuli ekana mieleen.


*Kaikkee sitä pitääkin googletella, luulis et toi on itsestäänselvää:)