Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kausi ohi

Aloittaja Bluecloud, sunnuntai, 21.08.2011, 21:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Bluecloud

Uskon että tämä kausi on ohi. 

Tässä perinteinen jokakesäinen ukkosvideo.

http://www.youtube.com/watch?v=ztV62p_zToo&feature=channel_video_title

Muutto omakotitaloon ja toisen lapsen syntymä rajoitti harrastusta vähäsen...

Seuraavaa kesää odotellessa!

weatherc

Juu, ei näillä ennusteilla mitään enää tule...
Liite muutama sata kilometriä länteen Naruskan Ukasta Ruåttin maalla (Kebnekaise, 2066m).
Sukset esiin poijat...

J.Jäntti

Samaa mieltä weatherc:n ja Bluecloudin kanssa ollaan.
Se, mikä vain jäi jotenkin tästä kaudesta puuttumaan oli edes yksi merkittävän voimakas ukkonen ja toisekseen kautta leimasi se, että ukkoset loppuivat mielestäni kuin kirveellä leikaten. Yhtyykö kukaan tähän ukkosten äkkiloppu-näkemykseen, vai onko kyseessä vain yhden observaatiopisteen havaintoihin perustuva huomio?
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Yhdyn tuohon täysin.
Heinäkuun vs Elokuun salamamäärät omassa tutkassa puhuvat karua kieltään, 340K vs vajaat 30K. Tuon suhteen/lukemat ymmärtäisin jos verrattais vaikka Elo- ja Syyskuuta, mutta ei.

Tiedä häntä missä "vika" ollut tänä vuonna mutta mitä seurannut niin lähiseudun rajuilmat ovat keskittyneet sateen pissimiseen Eteläisessä Ruotsissa/Eteläisessä Norjassa.
Siellähän sitä on tullut vaikka muille jakaa.

Snowi

Täällä Klaukkalassa tuli yksi ainokainen mukavan kokoinen myräkkä ja ainoastaan yksi erittäin pieni "myräkkä", jossa näin ehkä kolmisen salamaa. Nuo olivat rehellisesti ainoat päivät jolloin näin salamoita ja ainoastaan tuona yhtenä päivänä oli jo ukkosmyräkän tunnelmaa.
Vuokatissa oli puolestaan täysin nollakeli ukkosten suhteen. Tosin ei voinutkaan odottaa viime vuoden vertaisia myrskyjä, jolloin koin Veera-myrskyn keskellä järveä ja tuon uskomattoman yösalamoinnin, josta olen tehnyt videonkin youtubeen.

Mutta kyllä minua noi syys/talvimyrskytkin kiinnostaa, joten seurataan niiden kehittymistä mielenkiinnolla  :). Toivottavasti siltä suunnalta olisi luvassa edes yksi vähän rajumpi myräkkä.

J.Jäntti

GFS-ennuste yrittää kovasti satuilla lauantaiksi ukkosta tai ainakin vähintään sellaisen kohonnutta riskiä.
Lohjan koordinaateissa käytäisiin Lauantai/Sunnuntai-yönä piikkinä lähellä kilojoulen CAPE-lukuja. Lukemat tosin kovasti puhuvat kohokonvektion olemassaolon puolesta enemmän, kuin mistään muusta, sillä ennusteen mukaan lämpötila käy lähellä hellelukemia. Veikkaan, että sekä lämpötilat ja konvektiolukemat joutunevat perjantaihin mennessä sellaiseen prässiin, että lukemat ovat varjo tuosta.

Jos lukemat jäävät tuollaiseksi, se on tulkittavissa ukkosen viimeiseksi esitykseksi mantereella, sillä sen jälkeen ennuste alkaa näyttämään varsin koleita lämpötilalukuja.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Snowi

Lauantai näyttää tällä hetkellä yllättävän kuumalta päivältä, oma WXSIM-ennuste sanoo lauantaille jopa maksimissaan 27 asteen lämpötilaa ja sunnuntaillekin lähemmäs 25  :). Jos noin lämmintä saadaan, niin sellaisen ilmamassan sekoittuminen kylmempään ilmamassaan saattaisi synnyttää ihan ukkostakin, joten ehkä ei ihan vielä menetetä toivotta kauden päättymisestä, vaikka tosin aika pessimistinen olenkin enää kkosten esiintymiseen.

weatherc

Nuo GFS:ssä/WXSIM:ssä olevat hellelukemat loppuviikolle tippuu ja reilusti ennenkuin ollaan sinne asti päästy jos vanhat merkit pitää paikkansa. Hyvä jos päästään 20:iin :P

Laihon huomaama ukkospotentiaalikin on jo lähes nollassa. Omassa WXSIM:ssä tuo ukkoskäppyrä oli aamulla lähes 2:ssa, nyt 0.2:ssa...Tosin, se voi muuttua moneen kertaan vielä...

Snowi

Juu aika useasti on muuttuneet varsinkin tämän elokuun ennusteet, sillä muistaakseni heinäkuun lopussa luvattiin jollekin päivälle jopa 28 asteen lämpötiloja, mutta lopulta päivien kuluessa ennuste romahti 18 asteeseen ja se oli muistaakseni myös hyvin lähellä sitä todellista. Mutta nuo merkit ovat ilmeisesti olleet myös muissakin säämalleissa, sillä myös FMI ennusti silloin hellelukemia. Myös nyt on sellainen tilanne, että myös FMI ennustee Nurmijärvelle hellettä lauantaille, sunnuntai ei vielä ennusteessa näy. Noh, toivottavasti menee ennusteet tällä kertaa paremmin kohdalleen ja jos saataisiin sitä myötä hitusen ukkostakin  :)

Sanni

Täällä koettiin se kolmen tunnin rajuilma heinäkuussa (olisiko ollut 28.7.), muutama ukkonen iltayöllä tai aamuyöllä (12.7.), se superrajuilma Hangossa 23.7. (siel muuten rytisi ihan huolella ja sain monta komeaa kuvaa ukkospilvestä kun käytiin näköalatornissa, pitää yrittää postata tännekin) ja yksittäisiä rytinöitä. Eikä sovi unohtaa sitä toissapäiväistä!! Kova ukkonen se ei ollut, mutta komean näköinen. En silti ole tyytyväinen, kaipaisin vielä oikein komeaa kesän päätösukkosta. Minä olen aina ollut sellainen että jos jotain tehdään tai jotain tapahtuu, on syytä tapahtua niin, että tuntuu. Lauantaille ovat tosiaan povailleet ukkosta, olisikin mainiota jos rämähtäisi niin että tärisisi talotkin ja sen jälkeen tulisi kunnolla syksy. En pidä tällaisista välivaihekeleistä että on miellyttävän lämmintä mutta silti kosteaa. Kaikkien vuodenaikojen pitää tulla kunnolla ja kerrasta poikki.

Näin muuten sellaista unta että seisoksin ulkona ison sateenvarjoni kanssa enkä kastunut yhtään, vaikka ulkona satoi ihan kaatamalla.