Tasainen vai epätasainen RUSKA ?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, maanantai, 15.08.2011, 08:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Tarkkaavaisimmat säätiloja seuraavat tahot ovat huomanneet, että Ukan pihamaalla on ensimmäinen selkeä merkki syksyn väriloistosta, eli Ruskasta. Merkki on varsin outo. Ukan muistin mukaan tällaista ilmiötä ei ole Naruskan Retkeilymajan pihapiirissä aikaisemmin nähty. Tai jos on nähty, niin dementia jyllää entistä reuhakkaammin.

Vain yksi koivu on aloittanut sooloilemaan muuttamalla väriään omia aikojaan, koska tontillamme on satoja koivuja ja muitakin lehtipuita, jotka vielä killottavat tasavan vihreinä ja vehreinä. Ukalle tuli jo asiantilaa miettiessään huono omatunto, että tuliko alkukesästä kiristettyä lapsosten uima-allasta varten viritelty sääskirankisen naru koivun ympäri liian tiukalle niin, että koivuraasukka kärsii hapen- tai vedenpuutteesta.

Ukan päätelmä on, että Lapin Ruska on tänä vuonna äärimmäisen tasainen. Keskellä pihaa tököttävä kellastunut koivu on lehtipuiden kokonaismäärään nähden promillen osia lehtipuiden koko määrästä. Kasvitieteilijät voivat esittää arvioitaan, mistä koivun sooloura johtunee.

Muistutettakoon Lapin lomia suunnitteleville, että Ruskalla on määritelty ajankohta, jonka Ukka sattuneesta syystä muistaa muutamasta muustakin asiasta kuin jonkun yliopistomiehen määritelmästä. Päivämäärä on syyskuun 10. päivä ja kellonaika on 14.00. Sen tarkemmin ei Ukka ruskan ajankohtaa ole kuullut määriteltävän. Muistia päivämäärästä tukevat samalla päivämäärällä tapahtuvat merkittävät asiat, joita ovat taimenen rauhoituksen alkaminen, metsäkanalintujen normaalin pyyntiajan alkaminen, eikä vähäisimpänä Mummun vanhenemineen TAAS vuodella... ;) :o

www.naruska.com