Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Hmm... (WD)

Aloittaja weatherc, tiistai, 09.08.2011, 23:41

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuossa huomasin että omassa WD:ssä on sekalaisia kummallisuuksia (lisää niistä täällä: http://www.weather-watch.com/smf/index.php/topic,52334.0.html, johon ei mitään vastausta edelleenkään).

Joka tapuksessa yksi niistä on esim. vuoden keskilämpötila josta löysin 3 (:o) eri lukemaa riippuen mistä katselin, noaa-raportti väitti yhtä (5.3°), climateraportti väitti toista (5.0°) ja pisteenä i:n päälle customtagi väitti kolmatta (6.1°). Customtagi on tosin "live" mutta ei tähän aikaan vuodesta enää pitäisi olla yli asteen heittoa 9:ssä päivässä koska dataa on jo sen verran reilusti eikä viime 9 päivän lämpötila ole mitään helle-aaltoa ollut.

Tein pienen etsinnän FMI:n sivuilla että miten he laskevat Tmean eli vuorokauden keskilämpötilan. He laskevat sen siten että otetaan lukemat 3 tunnin välein ja päivän päätteksi jaetaan se 8:lla.
Tein pikaisen php-häkkyrän koto-wampilla ja ajoin tämän kuun lokifilun (82011lg.txt) sen läpi napisen lukemat klo 0:00,3:00,6:00 jne ja yllätys yllätys lukema on eri mitä WD puskee ulos. WD antaa 16.2° kun taas tuo häkkyrä antoi 15.96°.
Pitää vielä piruttain tehdä tuo ajo koko vuodelle :)

EDIT: hehhe..."Yllättäen" tuli 4:s lukema tämän vuoden keskilämpötilalle kun ajoin tuon häkkyrän, 5.71°...