Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

28.7.2011

Aloittaja Argonex, torstai, 28.07.2011, 07:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sanni

Täälläkin ollaan ukkosryskeessä,joskin kaukaisessa. :D sataa ihan piip paljon. Olé!

Snowi

Täälläkin tuli ihan mukavasti vettä, piti taas käydä lastoilla lakaisemassa firman varastoon tulleita vesiä, mutta nyt ei tullut onneksi kuin yhteen kohtaan  :). Kesällä tehty viemärikorjaus on nähtävästi auttanut vähän asiaa.

Sanni

Ukkonen tuntuu jämähtäneen meidän päälle :) onpas mukava nauttia ukkosesta oikein kunnolla!

J.Jäntti

Sanni ja Snowi, kyllähän se ukkonen sieltä lopulta tulee, kun vain jaksaa odotella. ;)

Tutkakuva Testbedistä on aika hienoa katsottavaa ja Sanni varmasti ottaa sen tiedon riemulla vastaan, että mereltä vyöryy sisään toinen aalto. Se on tällä hetkellä Suomenlahdella, lähellä Harmajan majakkaa ja nousee suoraan sektorille Itä-Helsinki - Itä-Vantaa. Klaukkalan ohi se näyttäisi kuitenkin kulkevan idästä.

Lohjalla paistoi aurinko hetki sitten ja sateen jälkeen tämä tiesi sitten Ö-luokan saunan alkua, sillä lämpötila on taas +25°C nurkilla ja nousee. Jos tätä menoa jatkuu, niin sieltä pöllähtää melkoisella todennäköisyydellä uusi ukkoskuuro Lohjallekin - toivottavasti nyt viimein päällekin saakka, eikä ujosti idän puolelta kulkien ja herjaa heitellen. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Täällä sillen harmahtava keli, välillä paistaa aurinko pivien välistä. Täältä jokunen reilut 30 km luoteeseen 10-tien tietämille kehttyi aivan tyhjästä ukkosalue alta tunnissa.
Sais nyt kohdillekkin osua joku solu  :P

Sanni

Täällä on ukkostanut kohta kolme tuntia yhteen menoon!! Mun rukoukset on kuultu!! Salamaa pukkaa ja jytinää joka makuun. Snowi,sanon tolle solulle et tulee sinne :)

Sanni

Isäntä oli töissä ollut (ajelurundilla bussikuskioppilaidensa kanssa) ja salama oli taas pamahtanut lähelle. Mä en käsitä miksi mulle ei koskaan käy noin kun olen yksin! Vain isännän kanssa käy niin. Aaaaaapuaaaaa,nyt taivas räjähti!! :D

Snowi

Lainaus käyttäjältä: Sanni - torstai, 28.07.2011, 14:18
Snowi,sanon tolle solulle et tulee sinne :)

Juu tänne tänne, täällä on nimittäin show nyt loppunut ja toivottavasti oli vasta lämmittelykierros ;D. Mutta oli kyllä hienoa kuulla kunnon jyrinää ja nähdä välähdyksiä sadeverhon seassa taas pitkästä aikaa. Liian kauan siinä kerkesikin mennä, sillä viimeksi olen saanut nauttia kunnon ukkosesta lähes vuosi sitten  :)

Mutta uusi aika voimakas nauhamainen sadealue on lähestymässä kohti Klaukkalaa ja toivottavasti siinä esiintyy myös ukkosia. Ukkostutkan salamatiheys on jälleen noussut yli 100/min, joten senkin puolesta tietää ihan hyvää  :). Korkein salamatiheys tuon myräkän aikana oli lähes 600/min ja se on reippaasti uusi Klaukkalan tutkan ennätys. Myös päiväennätys meni sekin rikki jo nyt ja epäilen myös muiden ukkostilastojen menneen uusiksi tämän päivän ansiosta.

Viron puolelle on ryhmittynyt oikein jättimäinen sadealue ja koko tässä sadealueessa myös salamoi voimakkaasti. Jos tuo isompi alue vielä yhtyy tuohon viron itäpuolella olevaan soluun, on kyseessä lähes yhtä jättimäinen ukkossolu kuin silloin kuuluisana 8.8.2010 päivänä  ;D. Tosin noiden solujen suunnat voisivat olla paremmatkin Klaukkalan osalta, mutta Lounais-Suomi saa ainakin osansa, jos tuo hirviö meren yli selviää. Jos nuo solut yhdistyvät, niin silloin saa salamoinnista ja sateesta nautti koko eteläinen Suomi  :)

weatherc

LainaaViron puolelle on ryhmittynyt oikein jättimäinen sadealue
Ainakin FMI:n ennuste-animaation mukaan ei ole edes tulossa tännepäin vaan menossa lähinnä länteen päin. Tosin eihän se olisi ensimmäinen kerta kun se ei tiedä mitään...
Toisaalta se on niin kaukana että tuskin selviäisi hengissä tänne asti, tämän päivän soluthan ovat kehittyneet ihan lähialueella.

Snowi

Noi Sadetutkien ennusteet näyttää aina lähes mitä sattuu, niistä ei ole kyllä mitään hyötyä näin kesäisin. Talvalle sadetutkan ennuste osaa näyttää aika hyvin jonkun myrskyrintaman tulon, ne kun pystytään ennustamaan aika tarkkaan muutenkin. Mutta nämä kesäiset ukkossateet menee aina aivan mettää ja eikä se sinällään mikään ihme, sillä niin vaikea tälläisiä on ennustaa.

Katsotaan nyt miten käy. Tuo Viron itäpuolella ollut solu on nyt liittymässä tai oikeestaan on jo liittynyt tuohon isompaan soluun ja nyt Viron yli on pyyhkäisemässä yksi jättimäinen ukkostava rintama. Pelkään vain pahoin, että tuo meri tappaa ukkoset nopeasti, varsinkin kun tämän päivän ukkoset ovat varsin hidasliikkeisiä.