Ylijännitesuojaus

Aloittaja khyron, lauantai, 16.07.2011, 11:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

khyron

Muutaman viikon takainen ukkonen näköjään hajotti jotain epämääräistä serveristä kun uusi verkkokorttikaan ei helpottanu. Siispä alkaa ylijännitesuojausprojekti. Paketissa on jo jonkun verran roinaa, ylijännitesuoja ryhmäkeskukseen, puhelinlinjaan ja pari kappaletta hienosuojia laitteiden läheisyyteen. Sit tavaraa maadoitusta varten. Seuraavaksi pitäs asennella, maadoitus on varmaan suuritöisin kun pitäs maahan upottaa kuparia. Väliaikaseksi ratkaisuksi tulee maadoitustagot jotka työnnetään maahan.

finilves

Suosittelen yhdistämistä sähkömaihin, mikäli saat paremmat kuin sähkölaitos ukkonen hajoittaa koko helahoidon, mikäli huomompi ei ole mitään hyötyä.

khyron

Juu kaikki maadotukset toki yhdistetään. Paitsi mahdollinen tuleva pääkeskuksen maadotus saattaa jäädä irralliseksi, mutta pitää miettiä sitä vielä.

khyron

Tänään tuli laitettua suoja puhelinlinjaan ja ryhmäkeskukseen. Yhdellä maadoitustangolla toistaiseksi mutta tässä kunhan kerkii olis tarkotus laittaa vielä toinen tanko. Ja sitten joskus tulevaisuudessa vähän pidemmät vedot kuparia maahan.