Sääkameran vaivaton huoltotyö

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 09.07.2011, 18:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Joku lintu oli suorittanut ylilennon ja pommittanut mennessään Ukan sääkameran suojalasia. Vai lieneekö tipi istuskellut kameran päällä paistattelemassa, tiedä häntä. Kevyet kenttäruikulit oli kuitenkin linssiin tärskähtänyt.

Teleskooppitolppa osoitti taas toimivuutensa. Pojat kiipesivät hellepäivän kunniaksi katolle. Harusten kevyt löysääminen, tolpan laskeminen ala-asentoonsa, puhdistaminen ja harusten kiristäminen taas tolpan täyteen mittaansa nostamisen jälkeen, eikä aikaa kulunut kuin viitisen minuuttia, alle kymmenen kuitenkin. Helppo ja vaivaton homma, eikä putoamisriskiä juurikaan ole. Ukan rakentamat kattolaakongit kaiteineen ja tolppaan kiipeämisen mahdollistavat kiinteät A-tikkaat, niin homma käypi leikiten.

Tähän samaan liittoon Ukka voi kertoa senkin, että helle ei hetkauta lämpömittarin lukemia, vaan säteilyvaikutukset jäävät uretaanieristeisen putken ulkopuolelle. Parin kymmenyksen sisällä pysytellään Vaisalan hienompien vermeiden näyttämistä lukemista, joita virallisella Ilmatieteen laitoksen asemalla tuossa viiden kilometrin päässä mittauksiin käytellään.

Kuvat ovat kameran huollosta. Lämpömittarin säteilysuojan rakenne löytyy Ukan aseman teknisistä tiedoista. Itsekkästi suosittelen kumpaakin, koska vehkeiden toimivuus pitää mielen virkeän valoisana... ;) 8)


www.naruska.com