Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2011

Aloittaja weatherc, torstai, 02.06.2011, 00:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Kai se kesä pitää julistaa alkaneeksi kun kesäkuuhun päästiin  ;D

weatherc

wxsim sai kesävaihteen päälle, ensi viikoksi se pistää tauluun jopa 30 asteen lukemia  ;D

Snowi

Sama homma täälläkin, tiistaina se alkaa ja 30 astetta voi mennä rikki keskiviikkona, torstaina ja perjantaina  ;D. Myös Ilmatieteen laitos ennustaa etelästä tulevan erittäin helteistä ilmaa ja että 30 saattaa mennä jossakin päin Suomea rikki. Näin helteinen ilma tarkoittaa kyllä automaattisesti myös ukkosherkkää ilmaa, joten nähdään todennäköisesti edes jossakin päin Suomea rajuja ukkosmyrskyjä  :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskalla käväistiin kesäkuun aluksi suoranaisissa paikallisissa hellelukemissa, kun mittarit rikkoivat tänään +20 astetta. Lyhythihakelit ovat kuitenkin näissä pohjoloissa lyhyenläntiä, koska nyt illansuussa tuuli käännähti lännelle ja alkoi satamaankin. Nyt mittarit näyttävät 11,7 astetta ja tuulen tuntu on hyvinkin sellainen, että pitkahihaista ja -lahkeista kahteluttaa, jos ulos mielii.

On se kuiten Lapin kesä. ;)

www.naruska.com

Snowi

Täällä on puolestaan on taas tukahduttavan kuuma. Sisällä mukavat 29 astetta. Ulkonakin meni helleraja tänään rikki ja edelleenkin ollaan 23.6 asteessa. Inhottavinta näissä lämpötiloissa on nämä sisälämpötilat, jotka varsinkin tässä huoneessa kohoavat aina aika korkealle erilaisten teknisten laitteiden tuottaman lämmön takia  :). Edes ilmastointi ei auta läheskään riittävästi, mutta sentään vähän helpottaa. Saa nähdä pystyykö ensi viikolla edes sisällä enää olemaan  ;D

Argonex

Huh mikä keli oli Kuusamosta tultaessa tuos vt5 ämmänsaaren kohalla ja siitä bout 10-15km Kuusamoon päin. Vettä tuli niin tolkuttomasti ettei 50km/h vauhdissa meinannut nähdä mitää, risuja oli ihan tolkuttomat määrät pitkin tienpintaa ja salamat loimi. En muista et olisin ikinä moiseen myräkkään autolla ajanut. ulkolämpötila tipahti 20:stä 13 asteeseen ihan hetkessä kun tuo mylläkkä alkoi. Nuo kait näkyivät Vuokatin tutkassa aika hyvin? :)
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

Snowi

Lainaus käyttäjältä: Argonex - sunnuntai, 05.06.2011, 01:07
Nuo kait näkyivät Vuokatin tutkassa aika hyvin? :)

Juu kyllä tuossa vähän yli 1000 salamaa rekisteröitiin ja korkein piikki oli siinä 18.00 aikoihin  :)

Jussa

Uusi hellejakso alkamassa, tai osin ilmeisesti jo alkoi tänään. Ei taideta lyödä tuon alkukuun hellejakson ennätyksiä? Täällä oli 4 hellepäivää joista kahtena päivänä yli 30 astetta ja korkein lämpötila mitattiin 10.6 33,5, tuo on kyllä ennätys hyvin pitkältä aikaa täällä. Ei lie minun aikana moista lämpötilaa aiemmin ollutkaan.

Tänään päivän korkein 24,2, ei aivan vielä hellettä, mutta mukava keli kuiten :) Vettä onkin satanut viimeviikkoina rutkasti, kesätulvan nosti monin paikoin. Keväällä kun jäi tulva tulematta, olikin syytä odottaa sitä kesällä, ja sen se paikoin jo tekikin.

weatherc

Tuolla pikkasen etelämpänä "pikkasen" ukkostaa  ;D

Tuon yhden hollantilaisen NSD kertoili että parhaimmillaan 465 iskua/minuutissa...
(http://www.weerstation-marsdijk.nl/onweerradar.php)

J.Jäntti

#9
Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 29.06.2011, 00:45
Tuon yhden hollantilaisen NSD kertoili että parhaimmillaan 465 iskua/minuutissa...

Se on sellaiset hieman vajaat 8 salamaa sekunnissa (tark. 7,75).
Aika häkellyttävä määrä, joskin ei tule unohtaa, että se on tutkan havaintoalueen kokonaisluku, eikä suinkaan paikallinen luku. Voin kyllä kuvitella, kuinka tutkassa on piipitys käynyt. ;D

Siinä missä Hollannissa on ukkostanut, ovat viimeiset kaksi päivää GFS-ennusteet nyt puolestaan uhonneet Lohjan koordinaatteihin varsin häkellyttävän korkeita CAPE-lukuja ja hyvin matalia Lifted Index-lukuja, mikä ennakoisi ensimmäisten, kunnollisten ukkosten havainnointia ajalle 30.06.2011 - 02.07.2011 viimeinkin.

Myrskyvaroitus.com-sivuston pitkässä rajuilmaennusteessa 01.07.2011 on määritelty ukkosriski 40-60% todennäköisyydelle ja oranssille varoitusvärille.

Toistaiseksi havaintoina on ollut yksi normaali näkö- ja kuulohavainto (yksi ainoa salama ja jyrinää), sekä kuulohavainto havaintopisteestä pohjoiskoilliseen.

Liitteenä on Lohjan Gruotilan meteogrammit, jotka ajoin eilen ja tänään kello 08:00 Suomen aikaa ja ne edustavat NOAA:n GFS-ennustetta, joka ajettiin kello 03:00 Suomen aikaa (00z).
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------