Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

29.04.2011

Aloittaja Snowi, torstai, 28.04.2011, 18:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowi

Nyt on ilmeisesti ensimmäistä kertaa tälle vuodelle pieni salamavyöhyke myös Suomen alueella  :). Alue kattaa ison osan maasta, ulottuen aina Rovaniemen korkeudelle asti. Ukkosalue liittyy tuohon perjantaina saapuvaan pieneen sadealueeseen, pientä salamointia sadealueella saattaa siis olla.

Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että sadetta ei sittenkään saataisi ainakaan Etelä-Suomessa, vähän saattaa ehkä ripotella iltasella. Ennusteissa on sateiden määrä muutenkin tippunut selvästi, eikä enää edes viikonlopulle ole kovin kummosia sateita luvassa.
Toivottavasti edes muutama salama saadaan, vaikka itse olen aika skeptinen koko salamoinnin suhteen  :)

J.Jäntti

Siltäpä näyttää. :)
ESTOFEX töksäytti ennusteen koskemaan 29.04.2011, 09:00 - 30.04.2011, 09:00.

Vyöhyke koskee koko Suomea poislukien Itä-Suomen läänin äärimmäistä itäosaa, Länsi-Suomen läänin äärimmäistä lounaisosaa sekä läänin länsiosaa, Oulun läänin äärimmäistä länsiosaa sekä Lapin läänin pohjoisosaa.
Vyöhyke on 15% salamointivyöhyke. Varoituksia ei ole muutoin Suomeen asiasta annettu, eikä asiasta ole ESTOFEX:n sivulla erillistä mainintaa. GFS-ennusteet sanovat, että potentiaali ukkosille olisi suurin Itä-Suomen läänissä, mutta sekin olisi lähinnä hajanaista aktiviteettia ja keskittyy lähinnä alueisiin, johon aurinko pääsee vaikuttamaan.

Snowin tapaan olen itsekin jossain määrin skeptinen tuosta aktiviteetista muutoin. Hajanaisia iskuja voi toki esiintyä, mutta keväälle tyypilliseen tapaan etelärannikon alueiden asutuskeskuksia tämä luonnonilmiö karttanee melko suurella varmuudella. Konvektiivista vesisadetta uhitellaan kuitenkin tulevaksi Kannelmäen koordinaatteihin, määrältään useita millimetrejä, mutta vasta iltapäivän ja illan aikana.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Sanni

Way to go, jätkät! Tätä ollaankin odoteltu :) Ei sit muuta kuin tutkat kyttäykseen ja siihen malliin. Pienikin mahis on aina mahis.

Argonex

Täälä Itä-suomessa on paistanu aurinko koko päivän.. ei merkkiäkään mistää ukkosista :O
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

Snowi

Täälläkin on paistanut aurinko, mutta on ollut puolipilvistä tai enimmäkseen pilvistä koko päivän. Nyt tässä illemmalla näkyi aika tummiakin pilviä, josta ihan vähän ripotteli vettä, mutta niin vähän että ei siitä mitään merkintää sääasemalle jäänyt.

weatherc

Täälläkin sukkeleerannut tuollaisia ihan ukkospilven näköisiä hattaroita jotka voisi jotain kehittääkin jos vaan tuo kastepiste olisi 15 astetta korkeampi (on +1) :P