Ukka tarviis uusille härpäkkeille asennusohjausta

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 16.04.2011, 13:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka kävi Rovaniemellä hiukan jututtamassa Soneran liittymäkauppiasta. Asiansa osaava poika tuntui olevan, koska Ukka ei ymmärtänyt sen puheista juurikaan mitään. Kauppoja kuitenkin tehtiin, kun aikamme poristiin. Tämä Sonerapoika kävi Ukan opastamana tutkimassa Foorumin viestiketjuja, joissa näistä langattomista vermeistä jotain on kirjoitettu. Hyllystä poika haki TeleWell TW-3G reitittimen, joka on kait vastaava värkki, minkä finilves oli ostanut Verkkokaupasta (Kevät 2011 ketju). Ukka tinki tämän reitittimen 70 €uroon lähtöhinnasta 129 €. Sitten tehtiin tietty kahden vuoden Sonerasopimus, johon yhteisymmärryksessä todettiin Ukan tilanteessa tarvittavan 17 €uroa kuukaudessa maksava tsydeemi.

Ukalla pyörii nyt neljäntoista päivän koeaika, jonka aikana pitäisi saada vehkeitä asennettua ja tietenkin testattua, että myöhemmin voitaisiin katkaista yhden Megan kiinteän laajakaistan napanuora ja liittää järjestelmä vain vinokiikarin (suora Ukan käännös Huaweista) mokkulan kautta toimivaksi.

Ukkahan mielellään aloittaisi uudessa tilanteessa puhtaalta pöydältä, mutta kun pöytä on täynnä tietokoneita, jotka kaikki ovat nykyisellään toiminnassa. Osa tietsikoista toimii langattomasti ja osa on kytketty piuhoilla TeleWell TW-EA510 ADSL ModemRouteriin. Kaikki pitäisi tietenkin jäädä toimimaan, kuten tähänkin asti, mutta Ukalla on epäilys, ettei uusia Sonerapojan myymiä laitteita noin vain heitellä tähän järjestelmään ja simsalabim, vaan hommeleilla on varmaankin tietty työjärjestys. Ukka menettää kahden viikon koeajasta viikon nyt siihen, että oma Kasperipoikani joutaa tänne vasta Pääsiäisenpyhinä, joten härpäkkeet saisi Ukan asentamana ;D jo viikoksi rallattamaan koeaikaa tositoimissa, kun tietäis, mitä tekee  :o.

Muutattaako tämä kaikkien näiden kolmen koneen nettiyhteysasetuksia? Ymmärsinkö Sonerapojan puhetta oikein siinä, että tätä vanhaa modeemia tarvitaan järjestelmässä edelleen, jotta wlan-yhteys ulkopuolisillekin koneille tässä talossa edelleen mahdollistuisi? Kytketäänkös tämä uusi reititin tuohon vanhaan modeemiin? Jos ne modeemi ja uusi reititin kytketään toisiinsa, niin ainakaan se reitittimen piuha ei käy siihen reikään, mihin tämä nykyinen laajakaistan napanuora on kytketty. Napanuorassa on pikku pää ja uuden välijohdossa on iso pää. Modeemissa on kyllä tyhjänä kolmekin LAN-reikää.

Sanokaa vaan Ukalle ihan suoraan, jos tällä älyllä ei kannata muutostöihin alkaa  ???




www.naruska.com

weatherc

Aianakin omassa systeemissä niin korvasin vanhan ADSL-modeemi-routterin tuolla 3G-purnukalla, johdot ja Huawei siihen kiinni ja oltiin netissä ja vanha ADSL-routteri joutas kaappiin pölyttymään.  ;D
Tuo noin yksinkertaistettuna, tietty piti Huaweille antaa PIN-koodi ja laittaa langattoman verkon säädöt jotta emäntäkin sai nettiä mutta ei sen vaikeampaa ollut. :)

finilves

Siinä on muutamia jippoja.
Mikä on mokkula tyyppi ja versio. (löytyy paketista)
Telewelliä on myös 2 tyyppiä, pane tiedot, voin huomena poiketa

Naruskan Ukka Matinpoika

TeleWell Model Name TW-3G Router S/N 1103000302. Se Huawei on E173 nettitikku. Tässäpä Ukka pääsääntöisesti kartanolla huomenna teikkailee, tule vaan poikkeamaan talossa.

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan Naruskan sääaseman kiinteän laajakaistan napanuora Soneraan on nyt katkaistu. Kiitoksia finilvekselle, jonka avustuksella yhteys saatiin pelaamaan ilmeisen moitteettomasti.

Finilveksellekin tuli asennusavun yhteydessä sen verran uutta oppia, että langattoman nettiyhteyden toimiminen voi olla siitäkin kiinni, missä mokkula fyysisesti sijaitsee. Kaikki TeleWellin reitittimen asetukset oli tarkistettu ja asennettu kohdilleen, mutta yhteys vain ei ottanut auetakseen.

Onneksi Ukalla oli takataskussa jokeri, jonka ostin Sonerapojalta Rovaniemeltä. Se konsti on 1,8 metrin mittainen usb-kaapeli, jonka liittämisen jälkeen mokkula saatiin Karhutunturin puoleisen ikkunan pintaan ja naps: Yhteys syntyi. Ei Ukkakaan tätä vielä kolmisen vuotta sitten talossaan tiennyt, mutta Soneran viestipuolen mies kiersi kerran mittareineen isoa taloa ympäriinsä todeten, että Ukan varmat puhelimen kuuluvuuspaikat olivat kovassa kentässä, kun taas esimerkiksi metrin päässä kenttä oli kelvoton.

Kolmisen Megabittiä on nettiyhteysnopeudeksi mitattu. Se on vanhan yhden Megan normaalilukemaan noin 550 Kb verrattuna ihan kovaa luokkaa täällä metsässä. Keskinopeus nousi vielä puolen Mb:n verran yksinkertaisella konstilla, jota Kasperipoikani neuvoi kokeilemaan: Ikkunaan mokkulan taakse Karhutunturin suuntaan muovinen kupera kippo, jonka Ukka päällysti tinapaperilla. Köyhän lautasantenniksi Ukka tätä kutsuisi. Mummu oli antennista hieman ihmeissään, kun ainoa sopiva muovikippo oli Tupperwaren muovisihti...  :o

Nettiyhteydelle halvempi hinta ja parempi yhteys. Sitä Ukka ei olisi uskonut voivan tapahtua. Ja vielä Vanhan Vallan aikana. Huomennahan ruorissa ovat erit äijät. Jos aamulla kankkuseltaan laivaan löytävät.  ;)


www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Tässä vielä varmemmaksi vakuudeksi kuva Ukan langattomasta laajakaistasta  ;) :o

www.naruska.com

Argonex

Tuohan on jo kauttaaltaan niin langatonta että tuossa alkaa jo siivoojatkin kiittämään ja silittelemään päätä =P
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

Naruskan Ukka Matinpoika

Taisi Mummu näpsäistä hieman provokatiivisen kuvan Ukan langattomuusprojektista. Kyllä ne johdot jossain säällisessä järjestyksessä Ukan koneiden välillä normaalisti ovat, mutta jonkun uuden laitteen liittäminen aiheuttaa ainakin asennusvaiheessa melkoisen sekamelskan, kuten yhdessä vaiheessa nytkin.

Syykin on selvä, kun uusi reititin piti viedä hieman kauemmaksi jo olemassa olevista koneista ja samalla hilata sitä paremman yhteyden toivossa lähemäksi ikkunaa, jonka kautta yhteys sitten lopulta saatiin pelittämään.

Näissä siirroissa jotuu vanhat kaapelit järjestelemään uudelleen, kun vanha suunta on ollut uuteen nähden päinvastainen, kuten nytkin lopulta tapahtui. Käyttöön joutuu otamaan omat ja varastetut kaapelit... ;)  Näissä Ukan kaikissa kolmessa koneessa on langatonkin yhteysmahdollisuus reitittimen kanssa, mutta kaikkia sisäyhteyksiä Ukka on pitänyt kaapeliyhteyksinä. Sen välttämättömyydestä Ukka ei ole varma, eikä siitäkään, onko langallinen yhteys sen varmempi kuin langatonkaan. Kait senkin joku tietäjä voisi selvittää.

Siivouksen kannalta olisi tietenkin makeimmillaan, jos kaikki toimisi langattomasti. Toisaalta lopullisen toimivuuden varmistuttua Ukka kieputtaa kaikkien johtojen ylimäärämetrit sievälle kiepille ja siivousta helpottavaan asentoon ja piiloonkin. Kuvassa Ukan toimistoseinusta, missä viidakko sijaitsee. Tietokoneviidakko härpäkkeineen.  :o Oikealla olevassa ikkunassa on se köyhän lautasantenni, jonka kautta mokkula näyttää nopeustestissä 4-5 Mb kyytejä, joka vanhaan verrattuna tuntuu jo käyttömukavuutena koneellakin.

www.naruska.com

Snowi

Aikamoinen määrä johtoja minun makuuni  :D. Täällä on vähän erilainen näkymä, varsinkin kun itse olen monien mielestä jopa ylisiisti siisteyden kanssa ja sen takia kaikki pitää olla lähes tiptop  ::). Pöydillä ei saa olla mitään turhaa tavaraa ja jos ei jotain laitetta langattomana löydy ja pitää ostaa langallinen malli, niin tällöin johdot täytyy yrittää piilottaa niin hyvin kuin mahdollista. Ai että kun odotan langattoman sähkön tuloa markkinoille sitten joskus tulevaisuudessa  ;D

Argonex

Allekirjoittaneen mielestä sitten kun ollaan siinä pisteessä että langaton verkkovirta on keksitty niin uskon että tuo langaton viestintä lähiverkon osaltakin on niin hyvässä mallissaan ettei siinäkään enään johtoja tarvita. Sitä ennen suosittelen tuota langan vetämistä ehdottomasti, ja ennenkaikkea jos tarvii esimerkiksi lähiverkossa bittiä siirrellä koneiden/serverin/NAS:n välillä, varsinkin jos se verkko on jaksettu virittää 1000mbit nopeuksille. Itse tulee pelailtua näiden langattomien vipstaakien kanssa, mutta tuskallisen hidasta tuo tiedonsiirto on.
Tässä kevättalvella olis ollu sopivasti talosta kaikki lattiatkin purettuna pois, joten tonne lattian alle olis ollut aivan loistomahdollisuus vetää verkkopiuhoille putkitukset, mutta tuon keskittimen yms asennuspaikan suhteen oli niinpaljon ristiriitaa ja ylipäätäsä erimilisyyttä noitten piuhojen tarpeellisuudessa talon asukkien kesken että jäi koko projekti toteuttamatta  :-\   
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää