Nyt tuli kiire - asema offline [osittain linjoilla]

Aloittaja weatherc, tiistai, 22.03.2011, 13:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Asema menee pikapurkuun katolta mahdollisesti alas tulevan jään/lumen takia/tieltä. Sillä puolella jossa asema on jää/lumi liikkunut jo viitisen settiä ja toisella puolella tuli jo osa alas.

weatherc

#1
Purettu ja vermeet turvallisesti sisäpuolella.

Asema ei ihan heti palaa linjoille koska nyt täytyy miettiä mihin sen pistäisi ettei tarvis ihmetellä noita katolta tulevia lumia jatkossa joten tässä saattaa meni tovi jos toinen.   >:(
EDITTIÄ: Tämä siis vaikka talvella kolattiin katto, mutta siine jäi sellaiset kymmenisen senttiä jossa jäätä pohjimpana ja se on se mikä nyt tulee alas kun tuli lämmintä ja vesi toimii liukasteena. Eikä katto ole edes jyrkkä vaan todella loiva.

Sitten kysymys muille rivarissa oleville asemille: Miten olette asentaneet asemat? ;)

Snowi

Itsekin katoin tänään katolla uhkaavia lumikasoja. Itsellä tosin ei ole mitään sellaista, tai ei ole sellaisessa paikassa laitteita, jotka voisivat mennä rikki lumen putoamisesta katolta.
Kyllä noi lumet nopeesti sulaa tälläisillä lämpötiloilla  :). Huomenna jo viilenee, joten eipä nuo lumet tuosta kauheesti sulaa kerkeä.

weatherc

LainaaHuomenna jo viilenee, joten eipä nuo lumet tuosta kauheesti sulaa kerkeä.
Tuossa on juuri se paha puoli, jos ei tänään tuu alas niin vaara palaa heti kun taas tulee lämmintä koska ainakin täällä tuo jääkerros pohjalla on aika paksukin, toimii hyvänä liukuratana peltikatolla.

weatherc

Oli niin orpoa katsella konsolia jossa melkein vain viivoja joten kiikutin tillpehöörit parvekkeelle  :P

Linjoilla on oikeastaan vain lämpötila ja kosteus joka majailee nyt parvekkeen kaiteella pari kymmentä senttiä kaiteesta ulospäin.
Mutta ei näytä konsoli niin orvolta enää  :P

Snowi

Parempi se on jotain lukemia edes saada, jotta ei tule kauheen pitkään tyhjää jaksoa tilastoihin  :)

weatherc

Niinpä, varsinkin nyt kun tuon termisen kevään alun seuranta on hollilla joten ei saa jäädä kovin monen päivän aukkoa  ;D

weatherc

No niin, sääasema online taas.

Asennus perin tilapäinen tuettu tolppa-asennus nurmikolle, mutta on lumentippumisalueen ulkopuolella, se jää odottelemaan että routa sulaa että saa sen paremmin. 48 senttiä on lunta siinä kohtaa talon takapihalla, avoin nurmikko, joten lapiohommiin pääsi jotta sai sen "tukevasti" (ja pikkasen näyttää heittävän tuo oma lumensyvyyslukemakin)  :P
Paikka on sama missä wmr mittasi talvella omassa säteilysuojassaan parikin astetta kylmempiä lukemia mitä Davis etupihalla. Wmr on edelleen siinä noin metrin päässä ISS:stä.
Sadeämpärissä ei ole nyt lämmitystä joten mahdolliset lumet sulaavat kun lämpenee :P

Tuuliviiri on nyt alemapana mitä oli ennen, on reilun 4 metrin korkeudessa maapinnasta mutta noin 1.5 m alempa mitä ennen, sille ei nyt voi mitään, mutta ihan kivasti näyttää hurisevan tuossakin. Sekin on lumentippumisalueen ulkopuolella :)

Tutka on asennettu muttei kytketty vielä koska täytyy laittaa siihen uuden RJ45:en, samoin kamera. Ja mulla on tasan 1 RJ45 kotosalla joten riippuu ihan onnistuu ensimmäisellä että milloin saa kytkettyä  ;D

djmake

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 22.03.2011, 14:30
Sitten kysymys muille rivarissa oleville asemille: Miten olette asentaneet asemat? ;)

Uloshan noi on tapana ollut asentaa ihan asuinpaikasta riippumatta ;D

Samalla ajatuksella nuo jokatapauksessa joka paikassa pyrkisin laittamaan. Tuuli mahollisimman korkeelle ja harjan kohdalle. Saa olla lumelta aika rauhassa. Nyt on melkeen keskellä varaston katonharjaa, parisen metriä harjasta ylöspäin.
Lämpö pyrkii olemaan jonkinlainen kompromissi. Varmasti on piha väärään suuntaan, liian pieni, liian jotain muuta tms. Eikä oikein katolle sitä viitsi. Eli nyt on tuolla valkoisen aidan varjopuolella ja säteilysuojan tuulettimen aurinkopaneeli toisella puolella. Voihan se lunta saada niskaansa, mutten usko hajoamiseen asti ainakaan. Aurinkoa nyt ei varjossa anturoida, mutta saa helposti liki samaan paikkaan, jos oikeasti joskus saa aikaiseksi moisen laittaa.
Sateen osalta on ehkä eniten ongelmia. Pitäisi olla suojassa kaikelta (paitsi sateelta), eikä suoraan missään puiden alla. Tekisi mieli viedä katolle sekin, mutta toisaalta taas siitä tulee omat hankaluutensa. Alhaalla joku potkii ruohoa leikatessa tai muuta vastaavaa.

Kyllä se niin on, että sääasemaharrastajan pitäisi asua omakotitalossa, missä on iso piha ja vähän puita ympärillä. Helpottaisi asioita. Mieluiten vielä putkea pitkin tonttia, saa helposti tarvittessa lisää johdotuksia.

weatherc

LainaaKyllä se niin on, että sääasemaharrastajan pitäisi asua omakotitalossa, missä on iso piha ja vähän puita ympärillä. Helpottaisi asioita. Mieluiten vielä putkea pitkin tonttia, saa helposti tarvittessa lisää johdotuksia.

Osuit naulan kantaan  ;D

Täällä mennään nyt sillä että ISS (sade & lämpö) jököttää noin 1.5m tolpassa keskellä nurtsia ja tuuli,aurinko,tutka kepin nokassa asuntojen välisellä aidalla.

Ainakin kertyneen lumen perusteella ihan ok paikka sille (ei sulatusta) :)

Tuulelle kaikkea muuta kun hyvä korkeus mutta sille ei tähään hätään mitään voi. Katollehan sen tekis mielei viedä täälläkin, eikä välttämättä mitään kovin suurta vastustusta edes tulis muiden asukkaiden puolesta. Ongelma on johdot, niitä kaivattais jokunen metri lisää mm. aurinko/uv anturiin sekä mihin sen kiinnittäis tuonne katolle (peltikatto).
Tuohon tolppaan nurtsille on tarkoitus, kunhan kevät tulee, saada nuo johdot maahan eikä ilmateitse niin kun nyt samalla kun laittaa tuon tolpan maahan, tosin silloinkin tarvii ensin saada lisää johtoa uv/auringolle, nykyiset 5m ei riitä mihinkään...