Sääohjelmien raskaus

Aloittaja weatherc, lauantai, 19.03.2011, 22:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuossa tuuppasin tässä W7:an taskmanagerissa pikkasen uusia rivejä esille valikosta ihan huvikseni. ;)
Mulla raksuttaa WD ja Cumulus wx-purkilla. WD hoitaa Davista ja Cumulus vanhaa WMR:ää.

Tässä 64bit W7:ssa ei WD:n RAM- tai CPU-käyttö ole olleet ongelmia. RAM:ia se käyttää vain 43 MB vajaan 5 päivän ylhäälläolon jälkeen kun XP:ssä lähes 100 MB:n lukemat eivät olleet harvinaisia.
Mutta nyt päästään siihen mielenkiintoiseen...IO Reads-lukemat:

Cumulus noin 9 miljoonaa
WD 1.7 miljardia  (kyllä, 1 677 166 000) :o :o

IO Writet ovat:
Cumulus: 1.1 miljoonaa
WD: 26 miljoonaa

Tämä 4 päivän 20 tunnin uptimella

WD:llä se tekee noin 125 miljardia IO Writeä vuodessa  :o

:o :o

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 19.03.2011, 22:48
Mutta nyt päästään siihen mielenkiintoiseen...IO Reads-lukemat:

Cumulus noin 9 miljoonaa
WD 1.7 miljardia  (kyllä, 1 677 166 000) :o :o

IO Writet ovat:
Cumulus: 1.1 miljoonaa
WD: 26 miljoonaa

Tämä 4 päivän 20 tunnin uptimella

WD:llä se tekee noin 125 miljardia IO Writeä vuodessa  :o

Windows 7:n I/O Reads-sarakkeessa oleva lukema on eräänlainen suuntaa-antava geneerinen lukema siitä, kuinka monta yksittäistä I/O-lukuoperaatiota prosessi suorittaa. Siihen on ympättynä niin tiedosto-, verkko- ja laitetason I/O-luvut, eli käytännössä jokaikinen säädatan luku Davis-konsolilta voidaan laskea vähintään yhdeksi I/O-lukuoperaatioksi, mutta todennäköisesti niitä tulee useampi kerralla.

Jos oletetaan, että tuo 1 677 166 000 I/O-lukuoperaatiota jaetaan tuolla 4 päivän ja 20 tunnin uptime:lla, saadaan lukemaksi noin 4 016 I/O-lukua sekunnissa.
Tietysti ohjelman käynnistyminen ja kertyneen datan luku konsolilta on kertarysäyksenä varmasti merkittävä osa tuota kokonaislukua. Sama tarina on I/O Write:n osalta, mutta siinä on kyse jokaisesta tiedosto-, verkko- ja laitetason I/O-kirjoituksesta tuossa tilanteessa.

FinWX:n serveri on nyt naputellut tasaisesti 486 tuntia (suunnilleen 20 päivää ja 6 tuntia).
WUHU on tökkinyt tuossa ajassa 2.16 Miljoonaa I/O Readia ja joka sekunti lukema lisääntyy 2-4:llä ja I/O Writet ovat vastaavasti 9.58 Miljoonaa. Tämä tosin selittyy sillä, että WUHU ei ole ollut kaikkea tuota aikaa päällä, vaan välissä on tehty myös päivityskin, jolloin lukema on lähtenyt uudelleen nollasta.

Isoimmat lukemat tulevat MySQL-moottorilta, jonka I/O Read-lukemat ovat yli 23 Miljoonaa.
Perässä hiihtävät Apache 3.88:n, FTP-serveri 3.79:n ja NexStorm 2.91 Miljoonan I/O Readeilla. NexStorm ja WUHU ovat ainoat, joiden I/O Writes-lukemat ovat suuremmat, kuin I/O Reads-lukemat. Tämä selittyy datan julkaisulla ulospäin (FTP-siirrot, jne.)

En tiedä kuinka hyvä indikaattori ohjelman raskaustasosta nuo ovat, mutta WD:n lukemat vain neljältä päivältä osoittavat, että dataa kerätään oikein tosissaan.
Voi olla, että Performance Monitor pystyy hajauttamaan nuo lukemat osiin sen suhteen, miten intensiivinen WD on millekin koneen osalle.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Juu, se pisti vaan silmään tuossa kun katselin ja WD:n lukemat niin omaa luokkaa tuossa kohtaa. Voin vaan kuvitella mitä lukemat olisi jos olisi 1-wiretkin kehissä :P

Mutta, IO:t on osa joka tulee vastaan kun selaa esim. noita server-optimointi-juttuja ja että kun ne menevät liian korkeaksi (siis yli purkin kapasiteetin) alkaa ongelmat.
Toisaalta noin suuri ero Cumuluksen ja WD:n välillä, vaikka WD puskeekin ulos relatimea, ja kuten sanoit se tekee yli 4000 sekunnissa niin mulle ainakin kertois ohjelman tekijänä että jotain on pahasti pielessä. Vaikka kuin lukee davista 2.5 sekunnin välein se ei pitäisi antaa noin suurta lukemaa, ei sitten millään.

weatherc

Seurasin tuota äsken pikkasen ja jatkuvasti IO Readseja tulee noin 1/sekunti. Mutta minuutin aikana tulee muutama hyppäys jossa tulee muutama kymmentuhatta IO Readsiä lisää, sekä xx:x5-minuutilla tuli puoli miljoonaa lisää. Ja mitä se tekee tuona 5-minuutilla? Tekee testtags.php:n.
Mainittakoon että tuo Cumulus tekee myös samalaista customtag-filua, tosin se sisältää vain 3 lukemaa mutta kuitenkin ja ero on tällä hetkellä WD: 1.9 miljardia <> Cumulus 10 miljoonaa IO Readseja.

En yhtään ihmettele jos joillakin ollut ongelmia WD:n kanssa varsinkin jos ollut vähän tehoa purkissa jos tuolla tapaa raksuttaa...