Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

NWN-kartta V5

Aloittaja weatherc, tiistai, 22.02.2011, 18:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tuossa kun noita jQuery-vikoja etsiskellyt niin pisti myös silmään yksi js-error joka ollut nwn-kartassa jo iät ja ajat mutta se ei ole näkynyt muuta kuin virhekonsolissa.
Pikkasen tutkailtuani kävi ilmi että error on peräisin pallukasta ja kun selaisin Googlen MapsAPIa niin huomasin että Mapsista on ilmestynyt 3-versio (meillä 2-versio käytössä). Siinä on koodin osalta pistetty aikas paljon uusiksi ja pitäisi latautua nopeammin sekä, API-koodia ei enää tarvita.

Pientä alkutestailua V3:lla täällä: http://fiddle.jshell.net/rRkct/5/
Siinä ei ole asemadataa vielä vaan vasta aklutestailussa miten mitäkin tehdään.
Eikä mitään hajua vielä miten esim nykyinen systeemi jossa pws:ät näkyy mutta synopit ei ja muut vastaavat toteutetaan.  :P

Siinä on pallukka tehty samaisella UI-teemalla mitä nuo tabsit ovat ja siinä on myös tabit.
Tässä idea:
2 tabia jossa toisessa säätila ja toisessa sääennuste.
Kolmaskin voisi tehdä jossa webkamera mutta siitä en ole varma, vaiko pitäisikö kameran säätilatabissa? Tosin jos olisi omassa tbissa sen voisi aktivoida vain jos kamera on saatavilla.

Tällä hetkellä pallukka tulee esiin klikkauksesta (nykyisessä mouseoverista) ja se keskittää kartan siihen asemaan (nykyisessä ei tee sitä)

Ideoita kehiin! :)

NWN:ään on tulossa päivitys jossa nuo tabit ovat tuon UI:n mukaiset eli samanlaiset mitä mun sivulla nyt on ja ideana on että jos saisi kartan käyttämään 3-version karttaa samalla.

Snowi

Tuohan kuulostaa hyvältä, sillä ainakin itsellä tuo kartta latautuu vähän hitaasti tai sitten jää noita harmaita alueita, jotka kyllä lähtevät pois kun vähän zoomailee uudestaan  :). Mutta jos tuo 3-versio korjaisi nuo ongelmat niin se olis kyllä loistohomma.
Tuo klikkausuudistus, joka keskittää kartan siihen asemalle jota klikkaat on myöskin näppärä uudistus, saa nopeasti keskitettyä kartan sinne minne haluaa.

Tabit on kyllä hauska lisä, mutta mietin pitäisikö kamerakuva olla kuitenkin siinä samassa säätietojen kanssa, se vaan on niin näppärä katsoa siitä  :). Mutta kyllähän se voisi ehkä toimia erikseen tabissakin, mutta kamerakuvia tulisi ehkä silloin katsottua vähän harvemmin.

weatherc

Piti siirtyä wamp:iin tuon testaamisen kanssa kun tuo fiddle ei tukenut ulkoisen jsonin lataamista. Nyt on numeroikonitkin ladattu, paljon helpommaksi tehty tuon oman ikonin lataaminen mitä ennen oli.

weatherc

Iski ongelma ensimmäisen koesysteemin kanssa, kun latasi kaikki 200+ nwn-asemaa alko pallukan esille tulo kestämään useita sekunteja siten että mitä pienempi id-numero sitä kauemmin kesti, id:t alle 50 tuli ihan suht nopeasti.
Pienen haun ja kokeilun jälkeen löysin toisen systeemin joka toimii ihan ok kaikilla 200+ asemilla ja on sitäpaitsi nopeampi mitä ensimäinen hässäkkä oli. Yhdeksi hidastelijatekijäksi epäilen tuota että se "liukui" sisälle ja siten js:än piti laskeskella pisteitä sinne sun tänne.

Testisivu (ei livedataa) nyt myös pystyssä tuolla: http://www.nordicweather.net/test/nwn5b.php

weatherc

Testikartta päivitetty, nyt pallukassa pikkasen dataakin ;)

weatherc

Uusi päivitys: http://www.nordicweather.net/test/nwn5b.php

Vinkki: klikkaa asemaa jossa ukkostutka :P  ;)

Snowi

Erinomaiselta näyttää tuo laatikko missä on ukkostutka ja muut  ;D.
Näköjään edelleenkin jää kartan lataus vajaaksi ja jää noita harmaita laatikoita näkyviin. Vähän hitaanlaisesti näyttää myös latautuvan kartta, ainakin verrattuna nykyiseen NWN-karttaan, vai tuleeko tuo nopeentumaan tuosta vielä?

weatherc

Mulla latautuu sekä wamp-versio että dediversio ihan kohtalaisen ok eikä harmaita laatikoita esiinny kunhan ovat latautuneet ensin.
Karttahan tulee Googlen servulta mitä todennäköisemmin jenkeistä, kuten myös kartan js-filu joten voipi olla että se on se joka hidastelee.
Tosin, ainahan Googlekartta kestää pikku hetken latautua joten supernopeaa siitä ei saa tekemälläkään ja voihan se olla että V3:sen serveri on kovassa käytössä kun kerran V2-kartan tuki on lopetettu.

Täytyy myös muistaa että meillä on aika paljon dataa mitä pitää ladata joten siinäkin voi hidastella johuten purkista jossa sitä katsotaan, javascriptiä kun on ja se parsii json-filun. Pitää kuitenkin tehdä pientä googlausta asiasta että oliskos siihen jotain kikkaa.

jamo


weatherc

NWN-sivun yksi hyvin tiedossa olevista ongelmista on sen koko, dataa on perskuleesti ja ikoneita ziljoona ;D

Laitoin FF3:een Firebugin ja siihen saatavan lisäpalikan Pagespeed. (FF4:een Firebugia ei ole vielä saatavilla). NWN-testikartta sai 88/100 Pagespeedinä. Firebugilla pystyy mm. katsomaan miten kauan minkäkin tiedoston tuleminen kestää.

Veratiluna perussivu nordicweatheristä (GFS-meteogrammisivu), requestejä oli 31 ja kokoa vajaat 200 KB. Näistä 31:stä 10 on Googlen mainosta ja mm. Histatsia.

NWN-sivu, requestejä 160 ja kokoa 1.2 MB.  :o
NWN-testikartta, requestejä 71 ja kokoa 610 KB.

Testikartassa niin Googlelta haetaan peräti 30 requestiä vain tuon peruskartan aikaansaamiseksi. Kartan pohjahan on kasa pieniä kuvia jota laitetaan oikeeseen järjestykseen jotta näyttäisi kartalta. Näille ei oikeen mitään voi koska tulevat jostain ihmeen dynaamisista osotteista ja jos Googlen servu on hidas on myös kartta hidas.

Toinen hidastelutekijä on kartan nwn-data, koska kartta on js:ää se ladataan ensin selaimelle, datafilun koko on tällä hetekllä 220 KB, josta nwn-asemat vievät 80% ja synopit ja muut loput.
Tuo on JSON-muodossa joka pitäisi olla pienin kooltaan, tosin, siihen voisi tehdä tarkistus ettei ole mitään ylimääräistä ja lyhentää hakusanoja, esim nyt on "Temp: -20", mutta suurimmat koon kasvattajat ovat kuitenkin urlit asemille joten ei mitään radikaalia piennystä kuitenkaan tulisi.

Yksi ajatus on että ikonit ja muut muuttumattomat staattiset filut saisi pakotettua selaimen välimuistiin Expires-tagilla ja tässä tulee kuvioon nuo cdn.nordicweather.net ja static.nordicweather.net-subdomainit.
Nginxissä voi helposti asettaa expires-tagit vaikka tiedostomuodolle x.
Hakemalla ikonit ja js:ät subdomaineilta voisi niihin asetaa vaikka 7 vrk expiresaika js:lle ja vaikka kuukausi ikoneille. Näin, jos ovat selaimen välimuistissa, niitä ei haeta serveriltä.
Ja laittamalla niin että kaikki nwn-sivut käyttävät samoja ikoneja/js:ä noilta domaineilta pienentää se ennestään hakujen määrää.

Toinen Pagespeedin ehdotus oli kuvakarttaa, eli kaikki ikonit samaan kuvaan ja niitä sitten näytettäis css:än avulla. Esim. nuo jQuery-UI.n pikkunamiskat (testikartan nappulat) tulevat sellaisesta. Tällöin ladattavia kuvia olisi vain 1 eikä kymmeniä.
Sitä en tosin tiedä onnistuuko se Googlekartan ikoneissa.