Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Skriptit ja IE9

Aloittaja weatherc, maanantai, 14.02.2011, 19:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Pientä edistystä,
etusivun mittarit ja ukkostutka toimii IE9:ssä.
Muut sivut huuta erroria, myös NWN-sivu.
jQueryyn on tulossa uusi päivitys siten että RC julkaistaan huomenna ja release 24.2 jossa ainakin vakutti että yksi pukkaavista erroreista korjaantusi joten skriptien päivitykset jäävät odottamaan sitä.

NWN:ssä saattaa olla edessa karttapallukan uudelleenkeksiminen koska sen sivun pukkaama errori johtuu siitä. Se ei ole itse asiassa uusi (Näkyy FF:än virhekonsolissa) mutta IE9 pukkaa väksisin popuppia asiasta.

weatherc

Noniin, jQuery 1.5.1 Release Candidate käytössä. ;D Ei ole edes vielä julkistettu vielä mutta pienellä hakuammunnalla löysin oikean nimen josta se löytyi jQueryn cdn-serveriltä  :P

IE9:n pikatesti:
- nwn + käyrät toimii jopa 64-bit IE:ssä ok (IE9:ssä oleva developertools kyllä edelleen urputtaa sitä samaa pallukoista johtuvaa virhettä kun ennekin, muttei pomppaa ruudulle).
- etusivun mittarit toimii
- NSD2 ei toimi, ajax vaatii muutoksen, saman minkä tein mittareille (1 rivi vaihtaa paikkaa), muutoin toimii
- muut käyrät, ne jossa ei omaa flot-filua toimii ja ne jossa omat (3in1 & statistiikka) eivät

FF4:ssa luonnollisesti homma toimii han hyvin, paitsi NSD2:sen osalta jossa samainen ajaxongelma kun IE:ssä.

weatherc

Näyttää ihan hyvältä loppujen lopuksi nytten.
nwn, 3in1, NSD2 ja etusivun mittarit toimii. Saattaa tulla erroreita kun teen pieniä muutoksia mm. 3in1:een (löysin paremman keinon tehdä nuita tuulineulia).
Stat-käyrät ei toimi IE:ssä tällä hetkellä, nekin saamassa uuden tavan tehdä tuota pääkäyrän "candlestick"-tolppia lämpötilakäyrässä.

Nwn kaipais myös uuden pallukkasysteemin karttaan, siinä errori joka tosin ei pompi ruudulle mutta se näkyy niin FF:ssä kun IE:ssä.

Päivitetyt skriptit tulee jakoon kun jQuery 1.5.1 on virallisesti julkistettu 24.02 ja olen testannut että toimii ok.

Kaiken kaikkiaan kaikki skriptit tulee päivityksen jälkeen käyttämään cdn.nordicweather.net-ossua noille jQuery-filuille jossa ei ole asetuksia joka ajan myötä nopeuttaa sivujemme latausta. Siitä ossusta tulee löytymään suoraan tuoreimmat toimivat versiot mm. jQuery.js, jQuery-ui.js-filuista aina samalla nimellä. Systeemi on sama mitä käytetään nytten jossa filu tulee Googlen cdn:stä. Mutta kun Googlen serveri on jenkeissä ja dedi Saksassa tulee latautuminen myös siltä osin nopeutumaan.
Ja, tässä koko idean taka-ajatus, kun käyttäjän selaimessa on kyseinen filu jo välimuistissa niin se ei sitä hae uudestaan eli mitä enemmän sivuja käyttää systeemiä sen suurempi on mahdollisuus että filu löytyy käyttäjän selaimesta valmiiksi. :)

Luin että molempiin tulossa aika tiheään nyt päivityksiä niin tuolla tapaa on paljon helpompi kun ei tarvi päivittää koko skriptiä kun tulee uusi versio jollei se vaadi päivitystä skriptin muihin osiin.
Luin myös että mm. nwn:än käyttämä taulukko-sorteeraja on saamassa seuraajan joka sopii tuohon ui:hin jossain vaiheessa.
Myös erinäisten jQuery-filujen määrä vähenee koska olen saanut korjattua/järkeistettyä systeemiä kummasti eikä siten esim. tarvi olla omaa flot.js-filua 3in1:lle kuten nyt. :)

Jippe

Sivusta keskustelua seuranneena tulee mieleen että: Eikös micro$oftin ropellihattujen pitäis muuttaa IE9:ä niin että olevassa olevat sivut näkyvät oikein, eikä toisin päin  ??? ::)

weatherc

LainaaEikös micro$oftin ropellihattujen pitäis muuttaa IE9:ä niin että olevassa olevat sivut näkyvät oikein, eikä toisin päin

Niinhän luulis  ::)
IE on aina aiheuttanut ongelmia ja tulee mitä todennäköisemmin aina sen tekemäänkin.

Suurin ongelman aiheuttaja IE9:ssä on se, että IE:tä varten on skripteihin tehty kasapäin kiertoteitä, oikoteitä ja vaikka mitä että toimis edes jotenkuten IE:ssäkin, esimerkkinä excanvas.js joka generoi nuo käppyrätkin IE:ssä koska IE versiot ennen 9:ä eivät osaneet <canvas>:sta generoita omin päin. Nyt yks kaks IE9:ssä se osaakin sen, mikä sinänsä ihan hyvä, mutta kun kaikki skriptit on tehty tyylillä "if IE" niin ne hajoaa IE9:ssä siihen paikkaan.
Näitä samanlaisia löytyy varmaan uskomaton määrä kun IE9 mukamas menee kohti compatiblea jäädenkuitenkin kaukaa siitä.

Esim. Flotkäyrissä fixaus tuohon löytyy Flotin dev-versiossa mutta ei vielä releasessa. Sama asia jQueryn kanssa, betaa ja release candidatea pukkaa ja versionumerot laukkaa kun uusia ongelmia ilmenee (esim. jQuery on laukannut 1.3:sta 1.5.1:seen ihan lyhyessä ajassa).

Snowi

No tuohan alkaa jo näyttämään aika hyvältä  :)
Odotellaan sitä jQueryn uutta päivitystä ja kun olet varmistanut että kaikki toimii, niin pääsee sitten itsekin asentelemään noita päivityksiä.

weatherc

Noniin, pitäiskö sanoa vihdoinkin, kaikki käyrä ym. mittari-hässäkät toimii taas  ;D

Oikeastaan niihin iski probleemaa kolmelta eri suunnsta,
-tietty IE9 joka nyt yks kaks osaakin generoida canvasta
-jQueryn päivitys jossa oli muutoksia mm. ajax-systeemiin
-Flotin tuleva päivitys jossa muutoksia mm. yaxisin generointiin, käytössä uusin development-versio.

Voin vaan sanoa että tulee olemaan paljon ärräpäitä tiedossa webdeveloper-osastoilla lähitulevaisuudessa kun kaikki hajoaa käsiin kunhan IE9 julkaistaan, koska tuskin Flot on ainut js-hässäkkä joka niin teki ja aikas moni käyttää jQueryä js-moottorina + Flot-käyriä kärähässäkköihin.

nordicweather.net:ssä oleville skriptipaketeille niin odottavat nyt että jQuery:n 1.5.1 julkaistaan virallisesti (24.02 US-aikaa) että saan testattua ne sillä ennenkun päivitän zipit dedille, ovat nyt korjattuja tuon 1.5.1rc1:en mukaan.

nwn:ään tulossa jossain vaiheessa päivitys jossa tabit ym. siirtyy UI-aikaan (samaan mikä 3in1:ssa), eli siihen mikä näkyy omalla sivulla. Tutkinnassa on myös GoogleKartan pallukat jotka käyttävät sitä UI:tä mihin törmäsin eilen (nykyisissä on piilossa pysyvä js-error olemassa), en ole sen paremmin vielä perehtynyt kyseiseen UI-pallukka-hässäkkään.

UI:n tarkoitus kun on että jos haluaa voi hakea toisenlaisen teeman jQuery UI-sivulta, dumpata se sisään ja violá ilme muuttuu.
Itse olen muuttanut kaikki taulukot + tabit käyttämään kyseistä UI:ta pienin lisäyksin.  :P