Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Skriptit ja IE9

Aloittaja weatherc, maanantai, 14.02.2011, 19:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Pieni edistys...

Mulla on nyt Flotin testikäyrä toiminnassa IE9:ssä tooltippeineen ilman mitään erroreita. :)
Nyt täytyy vaan rakentaa pohja (teema ja muut astukset) siitä jonka saisi portattua sitten noihin muihin suht helpolla.


weatherc

Hurrasin liian aikasin...
Kun muutin testikäyrän käyttämään nwn:än dataa tulivat puuttuvat grid-linjat takaisin (IE9 ei näytä alinta/oikeisinta grid-linjaa + ala/oikanpuolinen border uupuu.

Silkeborg oli yhteydessä mr Flottiin eli kaveriin sen takana ja vastaus oli ettei ole testannut IE9:ssä koska ei ole XP:tä käytössä sen jälkeen kun M$ lopetti sen tuen (??).

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 16.02.2011, 16:52
Silkeborg oli yhteydessä mr Flottiin eli kaveriin sen takana ja vastaus oli ettei ole testannut IE9:ssä koska ei ole XP:tä käytössä sen jälkeen kun M$ lopetti sen tuen (??).

Mikäs ihmeen syy tuo on, eikö IE9:n pysty asentaa muihinkin kuin win-koneisiin? Toivottavasti nyt suostuisi testaamaan IE9:n kanssa ja tekemään tarvittavat muutokset, sillä kyllä tuo Flot varmaankin suhteellisen suosittu on ja IE9 käyttö nousee räjähdysmäisesti, kun virallinen versio saadaan ulos.


weatherc


LainaaMikäs ihmeen syy tuo on, eikö IE9:n pysty asentaa muihinkin kuin win-koneisiin? Toivottavasti nyt suostuisi testaamaan IE9:n kanssa ja tekemään tarvittavat muutokset, sillä kyllä tuo Flot varmaankin suhteellisen suosittu on ja IE9 käyttö nousee räjähdysmäisesti, kun virallinen versio saadaan ulos.

Tein pientä Googlausta tiimoilta, se onkin niinpäin että IE9 ei tule ikinä tukemaan XP:tä, eli uusin IE mitä XP:lle voi asentaa on IE8.  ::)

IE:stä on tuskin ainakaan virallista versiota Linukalle, toki porttauksia varmaan löytyy.

weatherc

Testi käyrä toiminnassa mutta ainakin mulla IE9:ssä uupuu linjoja:
http://www.nordicweather.net/nwn4/graph2.php?lang=fi&graph=0&id=1

Sitten on myös toinen ongelma Flotin kanssa, se ei toimi IE9:ssä kun pohjalla on uusin jQuery 1.5:nen, 1.4:ssa se toimii.
Olisi kuitenkin vain ajan kysmys milloin 1.5:sta tarvitaan johonkin ja sitten homma taas kaatusi.

weatherc

Noniin,
testikäppyrä käyttäen Highcharts:ia Flotin sijaan:
http://www.nordicweather.net/nwn4/gtest.php?id=1&lang=fi&graph=0

Highchart on samalla lailla ilmainen hässäkkä kotoisin Flotin Tanskan sijasta Norjasta ;D
Siinä monia pikku juttuja tehty paremmin/helpommin mitä Flotissa.
Ainut mikä jää uupumaan on 2 värinen viiva lämpötilalle mutta hyvät puolet voittaa sen verran rajusti että tuo on pieni häiviö, toimii IE9:ssä sekä jQuery 1.5:lla, aktiivisesti päivitetty (uusin versio viikon vanha), SVG-tuki, JPG/PNG/PDF-tulostusmahdollisuus.
Koodipuolella niin,
- kello joka toimii
- automaattiset "namiskat" käyrän piilottamiselle/näyttämiselle joiden kanssa sai tapella Flotissa (meteogrammi)
- Sisäänrakennettu käännösmahdollisuus mm. kuukausinimille
- "joka toisen päivän" erillainen taustaväri mikä 3in1:ssa toimii ja saa helposti
- teema-filu jonne saa ei-muuttuvat asetukset

;D

weatherc

Voi prkl sanon minä.  ;D

64-bit W7:ssa on 2 Internet Explorer-namiskaa Startup valikossa, "Internet Explorer" ja "Internet Explorer (64-bit)". En ole kummemmin ajatellut asiaa aiemmin mutta aattelin tuossa kokeilla että mitä eroa noissa on noin sivun kannalta. Kun ajoin oman sivun huomasin että 64-bittisessä tuo Histatsin Flash-härpäke ei näy.
Pieni Googlaus osoitti että Flash ei edes tue 64-bittiä.
Ahaa, testataanpas onko sitten mitä eroa nwn Flotkäyrässä jossa uusin dev-versio Flotista ja jQuery 1.5. Ja kappas,
64-bit: Toimii osittain, viivoja uupuu
32-bit: Toimii täysin ok

Eli Flottia ei tarvi dumpata  ;D
Tosin täytyy päivittää skriptit käyttämään uusinta dev-versiota + muut pikku viilaukset mitä siihen kuuluu.

Snowi

Mukavia yllätyksiä näköjään sattuu välillä eteen  ;D

Tuo Highcharts olisi muuten erittäin hyvä, mutta kaksiväriset käyrät lämpötilan kanssa on mielestäni erittäin tärkeät, tai muuten pitäisi vähintäänkin vaihtaa aina väriä talven ja kesän mukaan, sillä kyllä kesällä käyrän pitää punainen olla ja talvella sininen  ;D
Hyvä puoli Highchartsissa olisi ollut nuo namiskat, jotka saa siis ilmeisesti automaattisesti käyrän alapuolelle? Flotin kanssa joutuu tosiaan välillä taistelemaan, jotta saa ne näkymään täysin oikein kaikissa selaimissa.

Kyllä Flot vetää pidemmän korren tuon kaksivärisyyden takia, muuten Highcharts voisi ehkä olla parempi vaihtoehto. Highchartsissa toimii myös tuo laatikko paremmin, joka tulee esille kun laittaa hiiren käyrälle. Jostain syystä Highchartsin käyrässä on jotain ihmeellisiä varjoja noissa huippukohdissa, se vähän häiritsee.


weatherc

Totta, ilman Flotin kaksiväristä käppyrää Highcharts olisi voittanut 10-0.
Siinä on myös koodarin kannalta niin monta pientä edistynyisyyttä Flotiin nähden, mutta kuten sanoit, tuo puna/sininen käyrä painaa todella painavasti vaakakupissa tuossa kohtaa.

Testi nwn-käyrä nyt toiminnassa ok IE9:llä, tein sen koodiin pientä muutakin siivousta ja kappas, js-koodi lyheni lähes 400:lla rivillä, multikäppyrähässäkkä kun on ;D
Tulee liveen heti kun saan valmiiksi jonka jälkeen alkaa muiden käyrien päivittäminen sivu kerrallas.

Toimivat nyt niin että 64-bit IE:llä tulee ilmo ettei ehkä toimi täysin ok. Veikkaan että sen käyttö on kuitenkin niinmarginaalista kun ei kerran eii tue edes Flashia ettei suurta haittaa ole, sitäpäitsi käyrä kyllä näkyy siinäkin, mutta siitä uupuu parit grid-viivat  :P



Snowi

Hieno homma jos sait lopulta toimimaan IE9:ssa. Eli varmaankin menee kaikki Flottia käyttävät skriptin vähäsen uusiksi, mukaan lukien 3in1 skripti. Ajattelin juuri päivittää wxsim:in ja siten tuon 3in1 skriptin, mutta ehkä on sittenkin parasta odottaa kunnes saat tuon päivityksen sinne, niin ei tarvi päivittää heti uudestaan.