Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

yhteys pätkii

Aloittaja weatherc, perjantai, 04.02.2011, 10:52

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Yhteys nettiin on jostain syystä jo useamman päivän pätkinyt poikki aamuyöstä. Syytä en tiedä ja etsinnässä..

weatherc

Laitoin tuon mokkulan nyt TP-Linkin (TL-MR3420) 3G-retittimen taakse jonka löysin edullisesti ;)

Tutkittuani tuon mokkulan toimitaa USB-portissa kävi ilmi että ensinnäkin että palikka vei kaikki saatavilla oleva virta siitä portista ja, jos oli väärässä portissa kiinni esti siten myös muiden USB:ssä kiinni olevien laitteiden toiminnan. Noh, mulla oli "tyhjä" portti/HUBi sille joten se ei ollut ongelma.
Toinen mahdollinen ongelma on Wintoosa ja sen "sähkönsäästöjekut" noissa laitteissa, jostain syystä en satavarmasti luota Wintoosan asetuksiin niissä.
Kolmas ongelma, ja ehkä se hankalin, oli se että jos jostain syystä 3G-verkko katosi edes sekunniksi niin yhetys meni poikki eikä mukana olleessa softassa ollut automaattia uudelleenkyktkeä yhteyden katoessa.
Pienin ongelma oli että miten saada jaettua yhteys muihin koneisiin, se oli helposti korjattu pienellä Googlauksella.

Joten, väliin laitettiin kyseinen retitin jossa automaatti 3G kytkentä kun ei ole yhteyttä (toimii myös ADSL:än kanssa joten sen saa myös sellaiseksi että jos ADSL-linja pätkii se kytkee automaattisesti 3G:hen).
Lisänä tuli sitten langaton sisäverkko, NAT Ddos-estoineen ja muut herkut kuten DYNDNS kameran kuvalle, näin päästiin eroon myös No-ip:n palikasta joka päivittää ip-numeroa no-ip:n suuntaan jatkuvasti.

Näin 18 tunnin kokemuksella täytyy sanoa että hyvin toimii.  ;D

3G:stä yleisesti täytyy sanoa että positiivinen yllätys, sen jälkeen kun kekkasin että kun uppaa clientrawn ja NSrealtimen riittävän usein (10 sek välein) yhteys pysyy paremmin HSDPA:ssa (3.5G) ja on siten nopeampi. :P
Normaalistihan nuo toimii siten että kun ei ole (riittävästi) liikennettä x sekuntiin (Sauniksella 8 sek) niin yhteys tippuu WCDMA:han joka hitaampi ja se taas vaatii x määrän bittejä ennenkuin menee takaisin HSDPA:han.
Normaali surffailuksessa tuon mokkulan nopeus päihittää 1M ADSL:än mennen tullen, vakio alastuleva nopeus ollut siinä 2M luokkaa. :)

simok

Mulla on hieman kokemusta WeBee WLAN Router ja mokkulasta talvelta 2009. Hommasin ko. mokkulan marraskuussa 2009 ja WeBee'n, jossa tosiaan tuo 3G mahdollisuus myös. Hinta soneralta oli tuolloin 12.90$/kk (huawei) , 24kk sopimus . Homma viimetalvena toimi suht ok 3G, mutta satunnaisesti yhteys katkeili useamman päivän päästä enkä keksiny vikaa ja vaihdoin kiinteään ADSL-linjaan takas. Olisin käyttänyt edellen 3G, koska hinta ainaki tällä Oulun alueella DNA 1M 24.20€/kk ja tuo Sonera mokkula tosiaan 12.90€/kk. Pakko pitää tuo ADSL-linja sääohjelmaa varten, se on ollu toistaiseksi luotettavampi, mutta tuplasi kalliimpi. En ole tänä talvena 3G kokeillut. Säästöä tosiaan tulisi reilusti. Minä en käytä ADSL-yhteyttä kuin vain säätietojen lähettämiseen, muuten käytän 3G mokkula eri kannettavalla ja on toiminu ihan ok  tällä Oulun alueella. Suomussalmen korvessa muutamalla mökillä oli kyllä ongelmia mokkulan kanssa (Telefinland kännykkä kyllä toimi), mutta ei esim. Suomussalmen kuntakeskuksessa (Ämmänsaari). Pitänee kokeilla vielä näillekin pakkasille tuota 3G'tä ja WeBee'tä, saisihan hyvät säästöt ja vaikka ottas jonku Kiinakaisen mobiilin testattavaksi, kun tuo Nokia ... . Oon aina toistaiseksi käyttänyt vain Nokialaista, mutta tulevaisuus ... .

finilves

Olen testaillut näitä mokkuloita. Minulla on Saunalahden ja Soneran liittymiä.
Soneralla on sellainen ominaisuus vai onko laitettu tahallisesti päälle, että katkaisee kerran vuorokaudessa.
Saunalahdella on paras sessio ollut 2,5 viikkoa ja sitten kaatui sähkökatkokseen.


weatherc

Katsotaan nyt kuin kauan pysyy pystyssä kerralla tai jos edes huomaa sitä jos tuo reititin toimii niinkun pitäisi ;)
Silloin kun oli USB:ssa kiinni taisi pisin sessio olla 2.5 vrk, kuuluvuus oli MobileParterin mukaan 5 tolppaa, tuon reitittimen mukaan noin 50%:ssa. Tosin  veikkaan että MB ja reititin ehkä mittailee pikkasen eri tavalla.


weatherc

Jaahas, nyt tökkii ja pahasti. Johan toimis ihan kohtalaisen hyvin viikon verran.
Normaalista 65% kuuluvuudesta koko iltapäivän kestäneen pätkimisen puuttuvineen DNS-servereineen jälkeen on jäljellä 3-6%, hävisi yhtäkkiä. Eli maalaisjärjellä tukiasema pimahti. Clientraw.txt:en uppaus toimii jotenkuten mutta alastuleva html-trafiikki on täysin jumissa, tämänkin sivun lataaminen kesti 2 minuuttia ja osiin sivuista en edes pääse.

Eliisalle lähetty postia asiasta (tuolloin en päässyt saunalahti.fi:hen).

katsotaanpas kuinmonta yritystä se vaatii että tämäkin postaus menee perille asti ;)

weatherc

Heti kun valitteli julkisesti niin alko pelaamaan paremmin  ;D
Tällä hetkellä toimii http-trafiikkikin ihan suht hyvin :)

weatherc

Saivat vissiin tukiaseman taas käyntiin tuossa 13 maissa kun kuuluvuus pompsahti takasin ylös ja sen jälkeen on homma taas pelittänyt ihan iloisesti  ;D