ADSL-modeemin asennustyö 04.02.2011 myöhäisiltana

Aloittaja J.Jäntti, perjantai, 04.02.2011, 10:35

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Viitaten ADSL-modeemin rikkoontumista ja varayhteyden varaan siirtymistä käsittelevään viestiketjuun, suoritamme uuden ADSL-modeemin asennustyön tänään (jos posti toimittaa paketin perille ajoissa).

Asennustyö alkaa: Perjantai, 04.02.2011 kello 23:30.
Asennustyön arvioitu päättymisaika: Lauantai, 05.02.2011 kello 00:00.

Asennustyön ajaksi yhteydet siirtyvät automaattisesti varayhteyden varaan. Tämä saattaa aiheuttaa lähetyshäiriön niillä sääasemilla, jotka lähettävät FinWX:lle säätietoja. Katkos tulee tilanteessa, jossa FinWX:n sivuston IP-osoite vaihtuu Elisan IP-osoiteavaruudesta Welho-dna:n IP-osoiteavaruuteen. Kun pääyhteys saadaan takaisin toimintaan, FinWX:n sivusto palautuu takaisin Elisan IP-osoiteavaruuteen, muttei enää samaksi, kuin kello 23:30 lähtötilanteessa.

Lähettävillä FinWX-asemilla, joilla on Telewell:n modeemi käytössä, saattavat jäädä vuorokaudeksikin muistamaan vanhaa FinWX:n pääyhteyden IP-osoitetta, koska laite toimii itsenäisenä DNS-palvelimena (= palvelimena, joka kääntää verkkosivujen osoitteet (esim. www.finwx.net) IP-osoitteeksi). Telewellin kapistus voi pitää tuota tietoa jopa 24 tuntia voimassa, ennenkuin tieto menee laitteessa vanhaksi ja se poistuu.

Sivustolle pääseminen saattaa hetkellisesti vaikeutua myös muillakin samasta syystä, kuin lähettävillä FinWX-asemilla, mutta myös niillä, joilla on muunmerkkinen ADSL-modeemi, sillä joidenkin palveluntarjoajien DNS-palvelimet eivät päivitä tietojaan välittömästi, kun FinWX:n IP-osoitetiedot muuttuvat. Tämä yleensä korjaantuu muutamassa tunnissa.

Pääyhteyden varaan siirrytään heti, kun palomuuri-reititin saa Elisan IP-osoitealueelta osoitteen.

Pahoittelemme katkoksen aiheuttamaa tilapäistä häiriötä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------