02.05.2008 : Ukkosia lähellä.

Aloittaja J.Jäntti, perjantai, 02.05.2008, 23:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Kello lähestyy nyt 23:00. On aika ottaa kalibrointimittaustiedot esille salamatutkasta kuluneen vuorokauden osalta.

Täytyy nostaa ESTOFEX:lle hattua, porukka on painanut siellä pitkää päivää ja napsauttanut Länsi-Suomen 1-varoitusluokkaan. Alue ulottuu Kokkola-Vaasa sektorilta suunnilleen Lohjalle saakka, kattaen läntisen osan Suomea kokonaan. Ukkosalue levittäytyy vain 1-varoitusalueen eteläpäästä aina Uumajaan saakka.
1-varoitusalue on annettu mahdollisten suppilopilvien/trombien muodostumisvaaran vuoksi.

Päivän saldo:
105 iskua, joista pyöreä nolla lähellä, sekä
245 Noisea.

Pääsimme lähelle Vaski.net:n tuloksia, mutta totuus onkin jotain aivan muuta, sillä suurin osa noista iskuista oli ns. urbaania noise-saastetta, jota nyt yhtäkkiä yli-innokas salamatutkamme päätti merkitä iskuiksi, vaikka Squelch on tasolla 3. Vaski.net:n tutka havaitsi iskun jopa alle 100 kilometrin päässä. Tuokin salama jäi omalta tutkalta kokonaan huomiotta, kun tutkan kiinnostus näytti olevan enemmän siinä, päästääkö lähistöllä olevan jääkaappi/pakastimen kompressorin pysähtyminen salamalta kuulostavan signaalin, kuin merellä tapahtuvassa varmassa ukkosessa.

ESTOFEX:n asettama alue jäi iskuitta ja vaikka aikaa onkin vielä Lauantaihin kello 09:00 saakka, on ilma sen verran hyvin jäähtynyt jo, että pystyvirtauksia ei enää pääse muodostumaan, joten Suomenlahdella ja Itämerellä aiemmin salamoineet pilvet heikentyvät sadepilviksi ja jatkavat matkaansa länteen päin.

Jos Lauantaina, 03.05.2008 ei ukkosta, seuraavaa, edes etäisesti mahdollista ukkosta saadaankin odotella Toukokuun puolenvälin ylitse, väitetään saksalaisen Wetterzentralen suunnalta.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------