Dynaaminen ip <> palvelin-ongelma

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 08.12.2010, 12:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tässä kun mobiiliset nettiyhteydet yleistyvät ja itselläkin on sellainen tuli mieleen seuraavanlainen mahdollinen pikku ongelma:

Dedillä olen asettanut kaikki sivujen/asemien omistajien antamat ip-numerot palomuurin allow-listalle jotta se ei sulje niitä vahingossakaan ulos. Tämä toimii niin kauan kun ei lähettävän wx-purkin ip muutu ja onneksi ADSL-ip ei kovinkaan usein muutu mutta Nettitikun ip:hän muuttuu joka kerta kun kirjautuu sisälle.

Kehitin tähän ratkaisun, joka on 2-osainen:
1. Täytyy saada selville wx-purkin ip-numero. Koska omalla wx-purkilla on myös WAMP (Apache/PHP) asennettuna tein php-scriptin joka hakee ip-numeron myip.dk-sivulta ja tallentaa sen tiedostoon. Tämän uppaan serverille.
2. Dedillä bash-scripti joka lukaisee tuon tiedoston, ja jos tarvetta on, päivittää palomuurin asetuksen, APF-palomuuriin kun saa päivityksen tehtyä yhdellä komennolla eikä tarvetta palomuurin uudelleenkäynnistykseen ole.
Samalla kopioin tuon tiedoston toiselle nimelle seuraavaa kertaa varten. Näin saan vertailemalla noita kahta tiedostoa selville onko ip muuttunut ja onko tarvetta päivttää palomuuria.
Molemmat skriptit ovat ajossa kerran tunnissa :)