Tuulimittarin lämmitysvastus harossi peli

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, sunnuntai, 05.12.2010, 14:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka sai noin viikko sitten asennettua tuulimittarin lämmitysvastuksen paikoilleen. Muuntaja on suojassa sisätiloissa ja katolle ja siellä edelleen sijaitsevan antennitolpan nokkaan viidentoista metrin korkeuteen virtasta kuljettaa silikonipäällysteinen kaapeli.

PeetBrosin mittariin on pohjoista osoittava merkki piirretty vain parin millin mittaisella merkillä, joka tietenkään ei noista korkeuksista maahan asti näy. Myöskin alkuperäisasennuksessa tussilla antennitolppaan piirretty pohjoismerkki oli vaikea havaita, kun antennitolppaa kerran taka-aikoina jouduttiin antenniasennusten vuoksi liikuttamaan. Tästä viisastuneena Ukka muisti nyt asentaa tolppaan kiinteän pohjoisnuolen, kun tolppa oli lämmittimen asennuksessa sisätiloissa.

Silmämääräisesti näyttää maasta katsottuna, että kuuraa ei mittarin runkoon ainakaan viikossa ole kertynyt yhtään. Myös grafiikka saattaa viikon ajalta osoittaa sen, että herkkyyttä mittariin on lämmityksen myötä tullut.

Kiitoksia vaan KärSään Heikille vastuksen lähettämisestä ja myös opastuksesta, jota Ukan lisäksi saivat muutkin tämän foorumin kautta. Ukka nukkuu nyt yönsä huomattavasti levollisemmin tämän ongelman poistuttua. Ei täällä tosin unta riitä aivan koko pimeäksi ajaksi, mutta sehän on tämän vuodenajan normihomma. Valoisan ajan Ukka jaksaa näillä unilla kuitenkin aivan vaivatta olla hereillä.

www.naruska.com