Sadekippo jäässä/Lämpötila-anturin siirto

Aloittaja weatherc, perjantai, 03.12.2010, 16:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 05.12.2010, 21:12
Tosin, eihän Daviksenkaan pahemmin ole suojattu, ainut jota sitä suojaa on tuo säteilysuoja ;)

Itseasiassa kun vaihdoin lämpöanturin paikkaa viime kesänä, niin katsoin vähän tarkemmin sitä lämpö/kosteuspiiriä siellä ja kyllä se aika hyvin oli suojattu. Se kyllä ulkoapäin näyttää vähän siltä, että suojaa ei olisi kauheasti ja esim. tuuli pääsisi puhaltamaan sinne lähes esteettä, mutta lähempi tarkastelu paljasti, että sille anturille oli tehty semmoinen oma "luola" sinne  ;D. Ainakin noin oli tuossa omassa FARS-suojassa, mutta todennäköisesti sama juttu siinä perussuojassakin.

Alkuun oli tarkoitus vaihtaa johto aivan sieltä piirin alkupäästä asti, mutta lopulta huomasin sen olevan sen verran työläs ja vaikea projekti, että oli paljon helpompi vain katkaista johto ja liittää se sitten uuteen johtoon.

weatherc

Juu, eihän se ihan ilman suojaa ole tuo Daviksen pikku antura, kuten ei ole 1-wiretkään (siihen on vedetty jotain kosteusesto-mömmöä) mutten sitä(kään) ihan taivasalle suosittelis laittaa sieltä säteilysuojasta ;)
Sehän on rakennettu siten ettei esim. vettä ainakaan ihan helpolla pääse siihen sisään. ;)

Ongelmahan noissa on se että jotta kosteus toimisi niin ei niitä voi ihan umpeen tehdä, näin olin jostain lukevinas. Lämpötila sinänsä toimisi pikkasen kovemmankin suojan alta, tosin hitaammin mitä paksumpi suoja on.

Mitä tuohon 1-wiren pomppimiseen tulee niin tais olla myös anturista kiinni, laiton toisen anturin kaveriksi ja se on paljon vakaampi. Vakaammassa on tosienlainen sensorikin (DS18S20) kun sillä seilaavalla (DS2438). :)

Mitä jäätyneeseen sadekippoon tulee niin tänään näyttää tuo 2 x 21 W lämmitys toimivan mallikkasti, kipon sisällä noin +21 astetta ja 2.4 mm jo sulannut :)

weatherc

Muutin pikkasen otsikkoa paremmaksi  :)

Tässä odotellaan että lumisade loppuisi niin voisi kipaista tuo säteilysuoja sisätiloihin, vois myös pestä nuo lautaset kun kerran vauhdissa ollaan, ovat aika kakkaset etten sanoisi ;)

Yksi asia tuli mieleen tuosta VP2:sen orginaalista systeemistä, kuin paljon tuo sadekippo vaikuttaa lämpötilaan/kosteuteen noin yleisestikkin?
Kesällä musta kippo imee lämpöä kun patteri konsonaan ja kiposta valuvat vedet valuu pitkin säteilysuojaa.
Näin loogisesti ajatellen luulis sen vaikuttavan jos nyt mitenkään ratkaisevasti niin jossain määrin.

Entä kuin paljon kippo vaikuttaa mitattuihin lukemiin selkeinä talviöinä? Ainakin mitä itse olen seurannut niin anturi ilman sitä (esim WMR-anturit) saa herkästi talviöina alempia lukemia aikaseksi kun VP2:sen.

weatherc

Halikon puuhanurkka osa 542  ;D

Tarvittavia tarvikkeita odotellessa tuli otettua säteilysuoja sisälle ja samalla pikkasen huollettua sitä :)

Lautaset tiskattiin ja tuulettimen kukkalautanen sai uuden kerroksen valkoista maalia pintaan. Samalla tehtiin johtojen vedot pikkasen nätimmäksi  ;D

teutari

OHOH... käytitkö Fairia vai jotakin muuta räjäyttävää muskeliainetta kun tuli noin pirun vitivalkoista jälkeä. ;) ;D

Onko muuten Snowilla kuvaa kuinka tuo sensoripaketti on tuossa orginelli farsissa kiinni ja mimmonen se alimmainen lautanen oikein on?

weatherc

Fairya ja tiskiharjaa :)
Ei ne oikeasti noin kiiltävät ole, se oli kameran salama joka sen teki, mutta ihan puhtaaksi kyllä tulivat ;)
Yllättävän likaiset olivat noin kaikkiaan, vaikka just keväällähän ne pesin (tai milloin se oli) :D

Oli/on muuten myös itse anturiin pieni kerros kertynyt jotain pölyn tapaista tai mita nyt ilmassa on, siihen ei tosin kajonnut mitenkään.

Tässä yrittänyt keksiä keinoa millä sais sekä lämmityksen että tuulettimen käyttämään samaa virtaa. Mielenkiintoista kun on ettei tuuletin toiminut sillä muuntjan 12V virralla mitä noita nuppeja on syöttänyt (on 3A:n muuntaja) mutta toisella 1A:n muuntajaa se pyörii ihan iloisesti joka taas ei jaksa syöttää lämmitystä (hyvä ettei savu noussut muuntajasta kun kokeilin, hetkessä tuli ihan kuumaksi)  ;D
(Juu, tiedän 42W/12V vaatii pikkasen enemmän kun 1A:n (laskin että 3.5A) mutta kuiteskin )  :D

Snowi

Lainaus käyttäjältä: teutari - maanantai, 06.12.2010, 16:47
Onko muuten Snowilla kuvaa kuinka tuo sensoripaketti on tuossa orginelli farsissa kiinni ja mimmonen se alimmainen lautanen oikein on?

On mulla itseasiassa muutama kuva uunituoreesta asemasta, heti paketista avaamisen jälkeen  ;D
Harmi kun en ottanut tarkempia kuvia silloin kun purin ton säteilysuojan ja asensin sen erilleen ISS:sta.

Mutta alla on liitteenä pari kuvaa ja sitten vielä noista ohjeista skannattu kuva FARS:ista.

weatherc

Hmm...eli se imee ilmaa suoraan sieltä alta eikä alimman lautas-välin reunoista ja anturi on ilmanvirran "tiellä" ja lopuksi puskee sen ulos ylhäältä...Pitäiskö kehitellä omsasta samantapaisen...hmm...

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 06.12.2010, 18:10
Hmm...eli se imee ilmaa suoraan sieltä alta eikä alimman lautas-välin reunoista ja anturi on ilmanvirran "tiellä" ja lopuksi puskee sen ulos ylhäältä...Pitäiskö kehitellä omsasta samantapaisen...hmm...

Juu noin se menee tuossa. Imee ilman alhaalta, missä tuo suojaverkko on ja puskee sen ulos ylhäältä ja tässä välissä on sitten lämpötila/kosteusanturi. Tuo keskellä oleva "kuilu" on täysin ilmatiivis, jotta alhaalta imetty ilma ei sitten karkaisi sivusta ulos.

teutari

Lainaus käyttäjältä: Snowi - maanantai, 06.12.2010, 17:53
Harmi kun en ottanut tarkempia kuvia silloin kun purin ton säteilysuojan ja asensin sen erilleen ISS:sta.

Harmillista tosiaan... olisi mukava ollut niitä kuvia luurailla.
Ilmeisesti se sensoripaketti on tuossa keskellä sisäänpäin menevän muoviosan päällä?

Sensoripakettihan on kooltaan aika iso mutta tuo "torakka" mikä nuuskii ja seisoskelee siellä keskellä on kooltaan aika pieni mutta ei aivan niin pieni kuin noissa WS-asemissa joissa se on tulitikunpään kokoinen.