Sadekippo jäässä/Lämpötila-anturin siirto

Aloittaja weatherc, perjantai, 03.12.2010, 16:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

No ompas aika komian näköinen jääputous. :o

Tuossa omassa säteilysuojassa jään muodostuminen ei ole aivan yhtä hurjaa tuonne alas saakka koska nuo kaksi exralautasta ovat sen verran isompia että vesi tippuu ohitse noiden lautasten missä sensoripaketti sijaitsee.
Laitoin tuonne sadekipon ja säteilysuojan väliin muutamia lisäprikkoja jolla sain hiukan enemmän rakoa niiden väliin n.1cm.

weatherc

Lämpimämmän vuodenajan projektina vois ottaa että erottais nuo toisistaan, sehän käytännössä vain vaatis että jatkais lämpötilapaketin datakaapelia. Silloin olis myös mahdollista sijoittaa ne eri paikkoihin, tosin ainakin täällä ne mitä todennäköisemmin olis samassa pylväässä.

Vois herättää henkiin loputkin 2 WMR-lisäanturia ja katsoa muutamasta eri kohdasta tuota takapihaa että onko kuin suuri ero lämpötilassa, varsinkin jos on selkeä pakkasyö  ;D

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 05.12.2010, 12:15
Laitetaanpa fotograaffi sätelysuojan jäästä tällä hetkellä, nuoli osoittaa kökköä joka on kertynyt kipon ja suojan rakoon.

Ohhoh, tuleepas sitä nopeesti ja aika paljon, tietenkin riippuu lumisateista, mutta silti. Huomenna on tulossa taas aikamoinen myräkkä, joten siinä on jo riski, että tuo jäätyy umpeen.
Onkohan Davisin oma sadekiponlämmitin ottanut tuon jotenkin huomioon? Nimittäin sellaisen kohtuu kalliin lisävarusteen ostaessaan ei haluaisi kohdata tuollaista ongelmaa  :)
Itse kun olen siirtänyt lämpötila-anturin erikseen, niin tuota ongelmaa ei olisi, joten pääsis ainakin sen puolesta helpolla.

Lainaus käyttäjältä: tito - lauantai, 04.12.2010, 23:41
Tuo lämmitystehon laskentajuttu on vähän nurinkurinen "maallikonsilmin".
Mitä paksumpi lanka, sitä pitemmästi sitä tarvitaan määrättyyn tehoon, eikä vahvuus lisää muuta kuin kuin mekaanista kestävyyttä
Tuo 1m pituisen ja 1mm vahvuisen vastuslangan teho on 12V:lla 80W, 2m pituisella 40W ja 0,5m pituisella 160W, eli tuo 2 pitäisi lankaa saada sinne mahtumaan, jos ajatellaan 40W tehoa.

Juuri tuon takia käyttäisinkin paksumpaa lankaa, jotta saan lyhyemmällä pätkällä isomman tehon. Teho voisi sadekipolla olla vähintään tuo 40W, joka on weatherc:lla myös. Kyllä mä uskon sinne mahtuvan aika kivasti tuo 2 metriä. Jos ei mahdu niin voihan sitä laittaa vaikka sitten vain metrin verran, jolloin teho olisi sitten tuo 80W, luulisi lumet sulavan  ;D. Parempi vain ottaa varman päälle ja laittaa oikein kunnon lämmitys sinne, mutta joku 1-2m pitkän kaapelin tulen sinne varmaan laittamaan.

teutari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 05.12.2010, 13:45
Lämpimämmän vuodenajan projektina vois ottaa että erottais nuo toisistaan

Näin pitää varmankin tehdä ja korjata pikkusen davisin mokkeloa kun eivät ole suunnitelleen laitetta arktisiin olosuhteisiin. ;) ;D

Katselin noita jwwd:n kuvia niin pikkusen kummastuttaa miksi davis ei ole tehnyt orginelli farsissa tuosta lautasesta missä tuuletin sijaitsee yhtään alaspäin viettävää kun näyttää että nyt se kerää kaiken mössön siihen kohtaan.::)
Siinä ylimmäisessä lautasessa näyttää ainakin olevan mukavasti tuota liukumäkeä joka estää varmaankin tuon jään muodostumisen sadekipon ja säteilysuojan väliin.

teutari

Lainaus käyttäjältä: Snowi - sunnuntai, 05.12.2010, 14:34
Onkohan Davisin oma sadekiponlämmitin ottanut tuon jotenkin huomioon?

Jos tahtoo muurata sadekipon totaalisesti umpeen niin silloin kannattaa hommata davisin lämmitin.... teho 24W.  ;) ;D

weatherc

LainaaOhhoh, tuleepas sitä nopeesti ja aika paljon, tietenkin riippuu lumisateista, mutta silti. Huomenna on tulossa taas aikamoinen myräkkä, joten siinä on jo riski, että tuo jäätyy umpeen.
Onkohan Davisin oma sadekiponlämmitin ottanut tuon jotenkin huomioon? Nimittäin sellaisen kohtuu kalliin lisävarusteen ostaessaan ei haluaisi kohdata tuollaista ongelmaa

Ei ole  :o
Ihan samalla periaatteella se toimii mitä nuppi-lämmityskin, vastusmötikkä asennetaan samaan kohtaan kipon sisälle joka lämmittää sisuksia. Ja kaiken kukkuraksi se voi olla jopa surkeampi koska vastuksia on vain toisella puolella kun mun nuppilämmitystä on molemmin puolin kiikkua.

Oma arvio on että tuon jään kertymiseen vaikuttaa ilman lämpötila/sulatun veden lämpötila. Nyt on ollut aika reilusti pakkasta kun lunta tullut joten vesi on jäätynyt ennen kun se on kerennyt valumaan pois säteilysuojan katolta.

Yr.no teki vähän aikaa sitten "kahvikuppitestin" kun oli -30 asteen pakkasia jossain päin Norjaa, eli tulikuuma kahvi heitettiin ilmaan, se jäätyi heti kun pääsi kupista ulos...

weatherc

LainaaNäin pitää varmankin tehdä ja korjata pikkusen davisin mokkeloa kun eivät ole suunnitelleen laitetta arktisiin olosuhteisiin.

Niinpä...Heräs idea että jos vain löydän jemmasta 4 kpl noita Scotchlok:eja ja pätkän puhelinpiuhaa sekä jonkun L-rautatapaisen niin aletaan rakenteluhommiin  ;D  

LainaaJos tahtoo muurata sadekipon totaalisesti umpeen niin silloin kannattaa hommata davisin lämmitin.... teho 24W.

Sopii hyvin meidän artkiseen talveen, pitäisi kysyä siltä Alaskan heebolta ww-voorumilla että onko häällä lämmitystä omassa Vp2:ssa, siellähän taitiin viime talvena käydä jossain -50C:ssa  :o

weatherc

Siirtotyö jäi vähän kesken lumisateen (ja pimeyden) takia ja siten on Daviksen lämpötila-pömpeli irti :P

Nooh, "varavoimaloita" kun löytyy niin törkättiin ulos 1-wireanturi lämpötilaa kertoilemaan, WD kun osaa sen hienon jekun että x anturin voi korvata pääasemasta 1-wirellä  :P  ;D
1-wiren lämpötilat ovat ihan samassa kastissa kun Daviksenkin, sillä erotuksella että päivityy pirun tiheään ja siten siitä tulee pikkasen heittelehtivää kun ei taida olla mitään "tasoitus-systeemiä" siinä, nyt näyttää vaapuvan -0.8 ja -1.0 välillä.
Mutta 1-wirehän on sitä raainta raakadataa ilman korjauksia/tasoituksia ;D

Snowi

Noita 1-wire antureita ei kait oltu suojattu juuri mitenkään? Tuo heittelevyys johtuu todennäköisesti siitä, sen takia se vaatisi jonkun aika tiiviin suojan ympärilleen.

Sama juttu on tuossa mun Fluken käsilämpötilamittarissa, jossa lämpötilapiiri on täysin näkyvillä ihan piirinä. Sen takia mittaukset pitääkin tehdä lähes tuulettomista olosuhteista, jos haluaa, että lämpötila ei pompi edes takas. Tuollaiset pelkät piirit kun on niin herkkiä pienellekin muutokselle, ilman kunnon suojausta. Hyvä puoli tuossa on juuri se, että mahdollinen lämpötilan vaihtelu saadaan mitattua heti, mutta stabiilin lukeman saaminen edellyttää myös stabiileja olosuhteita.

weatherc

LainaaNoita 1-wire antureita ei kait oltu suojattu juuri mitenkään?
Ei olekkaan, pikkurikkinen piirilevy jossa kosteus-suojamömmöä vedetty päälle :)
En tähän hätään löytänyt sen boxia joten se on muovipussin alla jossa verkkokaapeli on laitettu solmulla kiinni laipon varteen joka jököttää lumihangessa ;D
Oikeen viimeisen päälle asennus  ;D :P ::)

Tosin tuon 1-wiren päivitystiheyden saa kyllä muutettua, muistaakseni 1 sekunnista 1 minuttiin ja muuta siltä vällitä, mutta koska WD on ominut 1-wiren ajurit se vaatii purkin uudelleenkäynnistyksen jotta voisi ajaa 1-wiren omaa ohjelmaa

Mutta ei kovin suurta heittoa ole mun vertailumittareihin (vanhant WMR:ät), alta 0.5 asteen erolla mennään eli sallitun virhemarginaalin sisällä liikutaan.

Tosin, eihän Daviksenkaan pahemmin ole suojattu, ainut jota sitä suojaa on tuo säteilysuoja ;)