Aurinkomyrsky voi jumittaa koko maapallon

Aloittaja weatherc, torstai, 23.09.2010, 14:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Luin tuossa mielenkiintoisen jutun Norjalaisen Aftenpostenin sivuilla että expertit varoittaa aurinkomyrskystä joka voi lähestulkoon sammuttaa maapallon vuonna 2013.
Jos ja kun aurinkomyrsky osuu maapalloon voi seuraukset olla todella tuhoisat, sähköt menisi, puhelinyhteydet sekoisivat sekä sateliitit sekoisivat useaksi kuukaudeksi pahimillaan koko maapallolla. Toisaalta, ei tarvis kokonaan pimeydessä olla nimittäin revontulien valossa pystysi jopa lukemaan lehteä.

Vastaavanlainen voimakas aurinkomyrsky osui maapalloon 1 syyskuuta 1859 jolloin senaikaiset telegraffi-yhteydet sekosivat totaalisesti koko maapallolla, telegraaffi-työntekijät saivat sähköiskuja sekä myös kokonaisia telegraaffitaloja syttyi tuleen kipinöistä.

Paljon pienempi sellainen iski viimeksi vuonna 2003 osaan USA:ta aihettuaen mm. laajoja sähkökatkoja aiheuttaen 4-10 miljardin dollarin vahingot. Suurin syy ettei silloin käynyt pahemmin oli yksinkertaisesti se että myrsky sattui olemaan sillä puolella aurinkoa joka oli maapallosta poispäin. Jos olisi sattunut viikkoa aikasemmin niin olisi seuraukset ollet aivan toista luokkaa.

:o