Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Ensimmäinen kuukausi dedillä

Aloittaja weatherc, lauantai, 11.09.2010, 20:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Jaahas, ollaan siten asusteltu jo kuukausi dedillä ;D

Viimeiset pari viikkoa on lähinnä ollut seuraamista että miten mikäkin toimii koska ei ole olemassa mitään valmista kaavaa asetuksille, jokainen purkkihan on erillainen (rauta, sivut, ohjelmat jne) ja siten kaikki "optimoi serveri"-tyyliset ohjeet perustuukin trial/error-kaavaan eli kokeilemalla ne parhaat asetukset löytää. Esim. myslin optimizerit vaatii että on ollut normikäytössä x määrä päiviä ennenkuin ne saa ulos mitään käyttökelpoista infoa. Ajoin niitä ensimmäistä kertaa asennuksen jälkeen tuossa aamusella ja tein joitain pieniä säätöjä niitten perusteella mysliin joka tunnetusti on yksi niistä raskaista softista.

Koska purkilla pyörii myös taustalla aika monta "meidän omaa" tavallisesta webserveristä poikkeavaa systeemiä kuten nexvideot, GFS-serveri, NWN:än masterit jotka syö resursseja vaihtelevalla tarpeella, on tullut seurattua niitten toimintoja ja tehontarpeita. Hyvin ovat raksuttaneet siellä taustalla, itse asiassa eipä ole tarvinnut niihin koskea laisinkaan sen takia ettei olisi toimineet, kuten ei myöskään itse webserveriin :)

Yleisesti ottaen vaikuttaa tuo Hetznerin pikku purkki ihan hyvältä vedolta, sivujen nopeus on ainakin täältä katsottuna ollut oikeen hyvä eikä mitään katkoksiakaan ole ollut, ei Hetznerillä eikä matkalla Suomeenkaan sieltä Saksan maalta ja onhan Hetznerillä suora oliskos ollut 10 Gigan yhteys Telia/Soneralle, tosin ennemmin tai myöhemmin sellaiseenkin törmätään, täysin 100%:sta verkkoa kun ei ole olemassakaan.  ;)

Sitä täytyy tutkailla että miksi purkin kello on lähes 2 minuuttia etuajassa (ainakin omaan D4-ohjattuun W7:an kelloon verrattuna) vaikka siinä on timesync käytössä joka pitäis pitää sen ajassa. ;)

;D