FinWX:n varayhteys liipaisimella

Aloittaja J.Jäntti, maanantai, 31.05.2010, 23:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

31.05.2010 julkaistu ilmoitus Pääkaupunkiseudulla toimivan Welho-kaapelioperaattorin ja sen internet-yhteyksien myymisestä DNA:lle aiheuttaa mahdollisesti strategisia muutoksia FinWX:n sivuston varayhteydessä.

Olen monta vuotta saanut olla aitiopaikalta seuraamassa DNA:n palvelun tasoa, vikojen korjausnopeutta - erityisesti asiakkaan itsensä ilmoittamana, sekä tarjotun internet-yhteyden teknisiä kummallisuuksia, eikä mikään näistä ole ollut positiivissävytteistä. Tieto Welhon muuttumisesti DNA:ksi pisti liipaisinsormen herkäksi tämän vasta hiljattain hankitun kaapelimodeemi-varayhteyden suhteen. Vaikka kovasti mediassa on sanottu, että palvelussa ei mikään muutu ja päällekkäisyyksiä ei ole, en sitä vastaavanlaisen muutoksen keskellä olleena usko.

Totuus on se, että mikään ei heti muutukaan, mutta kun DNA:lla päästetään joku eurovainuinen visionääri irti keksimään uusia tuotteita, vanhat Welhon tuotteet ovat ensimmäisenä romukopassa. Toinen skenaario on tuotteitten hinnan nousu, jos tuotteita ei uusita. Varmaa on se, että laskusuuntaa tuskin DNA:n kabineteissa edes harkitaan.

Mikäli kilpailuviranomaiset ymv. valtiolliset tahot kaupan hyväksyvät, harkitsen todella vakavasti joko varalinjan luopumisesta kokonaan määräaikaisen sopimuksen umpeuduttua, tai sen korvaamista vastaavalla kaapelimodeemilinjalla. Kaapelimodeemilinjan valinnan vaikeus on siinä, että ainoa operaattori, joka tällaista liikennemediaa tarjoaa, on Sonera ja ko. liittymätyypin saatavuus on epävarmaa.

ADSL-linjan yksin jättäminen on toki riskaabelia ja häiriöiden mahdollisesti kohdalle sattuessa sivusto on armotta eristyksissä kunnes vika korjaantuu. Vikaantumisen mahdollisuus tosin pieneni suhteellisen merkittävästi, kun asuintaloni runkoverkko liitettiin osaksi valokaapeliverkkoa. Näin ADSL-modeemini nopeus nousi 12M/0,8M --> 22M/0,9M ja ero on huomattava. Koska ADSL-modeemini on uusi, ei laiterikko ole kovinkaan todennäköinen.

Elämme mielenkiintoisia aikoja.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------