Pikainen tutkan kalibrointisessio tehty :)

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 09.05.2010, 00:50

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Heti kun päivä vaihtui ja eilinen arkisto siten tallennettu pääsi se tutkan replayhin. :)
Ajattelin piruttain kokeilla mitä Relko on kertonut omalla foorumillaan että käyttänyt omassa tutkassa onnistuneesti, eli lähes perus-asetukset ;)
Eli aivan ensimmäisenä segmentit mäelle, eli nollassa kaikki (tosin vanha tallessa vielä) ;)

Sitten kokeilin eri vaihtoehtoja ja seuraavalla yhdistelmällä meni illan solut aika yks yhteen rakentaja.fi:n kartan mukaan (pääsyynissä oli 19.30 ja 20.30 kartat, löytyy täältä jos joku tarvii), eli:

- General range: 0 (!!)
- Noise assist: Off
- CG Range: Active
- -CG Only: Kyllä

;D

Tuo tietty vaatii että noita -CG:tä on liikkeellä että se toimii hyvin, mutta taitaa muistaakseni Relkokin joskus maininnut ettei sitä pidäkkään "juosta" yksittäisten iskujen perässä vaan solujen mukaan mennä  ;)

Snowi

Itsekin kyllä yllätyin kun lähes perusasetuksilla sain yllättävän hyvät tulokset, vaikka tutka on vielä sisätiloissa. Sitten kun saan sen ulos niin pitää vielä tarkastella tietenkin noita säätöjä uudestaan, mutta välttämättä ei tarvi mitään kauheen isoja muutoksia tehdä. Vielä en ole kovin tarkkoja kalibrointisäätöjä tehnyt, kun ne pitää laittaa uusiksi kuitenkin.

J.Jäntti

Teillä kahdella on sikäli hyvät asennusolosuhteet, että olette voineet valita asennuspaikan suhteellisen vapaasti ja teillä on hyvä tai erinomainen kuuluvuus valtaosaan tutkaan kuuloalueesta.

Minullahan tilanne on huomattavasti rumempi; ainoastaan Länsilounaasta Pohjoiskoilliseen ulottuva alue on täysin auki ja loput suuntimista on kerrostalon peittämänä ja tutka on myös samalla urbaanin sähkömetelin ympäröimänä, kun tutkan avoimella alueella kulkee 110kV:n siirtolinja ja pohjoiskoillisen suunnalla vielä VR:n junaradan 25kV:n ajolangat.

Talo yksistään aiheuttaa ongelmia vastaanotossa sen verran, että weatherc:n asetuksilla tuloksena olisi täyttä tuubaa noiden salamaniskujen suhteen, jotka talon peittämältä alueelta tulisivat (niiden voimakkuus heikkenee niin paljon, että tutka heittää ne todella kauas niiden oikeasta iskupaikasta, joten joudun segmentoinnilla suorittamaan kompensaatiota tuolle alueelle aika reippaastikin (2x Effect Boost päällä). Se hämähäkinseitti, joka tuosta säädöstä on muodostunut, on niin rumaa katsottavaa, että jos sen näyttäisi vähänkin älykkäälle hämähäkille, se veisi minut hyvin ripeästi saunan taakse. ;D

Mitä tulee Noise Ranging Assistiin, se on pakollinen paha olla minulla päällä, sillä osa iskuista, jotka tulee vinosta kulmasta tutkaan nähden menevät niin mössöksi, että ne kuuluvat tutkalle noisena ja ilman sitä tarkkuus lähtee harhailemaan joissakin tapauksissa. CG Ranging on toiminut minulla täydellisesti heti aktivoinnista lähtien ja tutkan tarkkuus on parantunut huomattavasti. Tarvetta ei ole ollut kytkeä "-CG only"-kohtaa vielä edes päälle. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Eilisiä kun ajoin replaynä niin en nähnyt suurta eroa siinä että oliko "-CG only" päällä vai ei, tuo varmaan riippuu aika paljon ukkosalueestakin että kuin paljoa +CG:tä on joukossa.

Mitä olen seurannut tuota omaa tutkaa niin suunnilleen kaakko-länsi on hyvin kuuluvia kun taas pohjoinen-itä kuuluu aika huonosti sisämaasta johtuen. Mitään todella lähellä meneviä sähkölinjoja täällä ei ole, tosin niitä kyllä löytyy lähistöltä, lähin ehkä sadan metrin päästä suuntaan ehkä ENE.
Tuo nolla-segmenteillä ajo on lähinnä piruttain kokeilu että miten tutka suhtauhuu silloin, ja ainakin tuo Pietarin suunta näyttää menevän aika hyvin, tosin, se voi olla ihan eri jo kun seuraava rintama tulee...