Upload-määrät tutkailussa

Aloittaja weatherc, lauantai, 17.04.2010, 17:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Tutkailin tuossa huvikseni WD:n FTP-lokia, tietäen että sinne tuuppaa ajan mittaan kerääntymään kasa filuja jota uppataan ihan turhaan ja tein pientä siivousta ;)
Nykyinen konffaus että WD hoitaa Davista suoraan portissa COM1 ja Logtemp hoitaa 1-wiret toimii aivan loistavasti.
On myös Networx niminen pieni ohjelma joka seuraa liikennemääriä ja lähtökohta oli että uppia oli noin 8 M tunnissa. Pienen tuunauksen jälkeen on nyt tulos että uppia menee normi tuntina (networxin mukaan) 2.2 M tunnissa josta suurin osa on Nexstormin ja WASP2:sen 2 kuvaa. Puolen yön jälkeen sekä kun WXSIM päivittynyt menee hiukan enemmän. :)

Pikkasen sai etsiä WD:stä että löysi kaikki turhakkeet mutta pääsäntö on että käyttäen Internet File creation & uploads välilehteä ControlPanelissa saa kaikki turhat pois.

Säädin myös nexstormin kuvaa tuloksena että koko lähes puolittui, se oli ennen 45 Kb nyt 26 Kb ja se ainoastaan säätämällä sävyjen rgbarvoja 10 pykälää tummemmaksi.

Tässä tällä hetkellä menevät:
- Clientrawt (noin 140 Kb tunnissa)
- Logtempin csv-filu 1-wire antureiden arvoista (< 2 Kb tunnissa)
- Testags.php, siivottu (noin 54 Kb tunnissa)

- WXSIM:in tavarat (noin 350 Kb 5 kertaa päivässä)
Tarkoitus olisi tehdä customoitu latest.csv, joka nyt yli 300 Kb, jossa vain tarvittavat arvot, käyttäen WAMP-serverin php:tä ajastuksella

- climateraportti klo 00.10

- NSLog puskee ukkostukan filut, aikoja pikkasen säädetty käyttäen hyväkseen mahdollistuutta asettaa eri päivitysvälit sen mukaan onko aktiviteettiä vai ei. Eli asetin "close"-asetuksen 200 km:iin ja High activity thresholdin 1:een. Näin kun aktiviteetta on on yli 1/minuutti 200 km sektorissa muuttuu päivitysväi tiheämmäksi, muulloin pikkasen harvennettu päivitysväli. (yht noin 1 M tunnissa)

:)

teutari

Hyvin olet saanut UL:in nipistettyä. ;)
Mulla on kanssa viime joulukuusta lähtien pyörinyt tuo Networx ohjelma sääkoneessa ja mukava siitä on seurailla noitten bittien kulkua.

Uppia näyttää olevan n.12 M tunnissa ja vuorokaudessa keskimäärin 250 M. ::)
WD ja NexStorm on aika pieni siivu tuosta UL:sta mutta tuossa sääkoneessa on kolme webkameraohjelmaa pyörimässä kun otetaan tuo WD:n omakin laskuihin ja niistähän noita bittejä kertyy.
Mitä enemmän noissa webkamerakuvissa on tuota informaatiota sitä suuremmaksihan kuvan koko kasvaa ja huomaa hyvin kun yön tunteina uppikin laskee tuonne 8 M tuntumaan kun lähtee pelkästään mustaa kuvaa.

Tuota WD:tä pitäis minunkin vielä hiukan silmäillä onko siellä vielä jotain mitä voisi rapsia pois mutta täytyy olla tarkkana ettei tuo CL:llä räjähdä käsiin. ;)  ;D

weatherc

LainaaTuota WD:tä pitäis minunkin vielä hiukan silmäillä onko siellä vielä jotain mitä voisi rapsia pois mutta täytyy olla tarkkana ettei tuo CL:llä räjähdä käsiin.

CL:än pyörittämiseenhän riittää periaatteessa clinetrawt, testtags.php, puolenyön raportit (jos niitä näytillä) ja ne kuvat mitä haluaa. Sen ideahan oli että sääsivu reaaliajassa minimidatalla jolloin se sopii myös esim. mobiilikaistalle.
Pääideani oli että saada WD:n puskemat filut minimiin, sehän toimii paremmin mitä vähemmän se tekee  ::)
Paras veto oli WD:n kannalta kyllä laittaa 1-wirukat Logtempin hoitoon, WD piristyi kummasti sen jälkeen, eikä Logtempin filun koko päätä huimaa, 281 b, josta tiedot luetaan sivulle. Ainut mitä pitää muistaa on että käynnistyksen yhteydessä käynnistää Logtempin ennen WD:tä, muuten WD omii 1-wiren dll:ät. Sen osan hoitaa StartWatch. :)

Testtagsin koko muuten pienenee kummasti kun sivoaa pois turhat kommentti-tekstit + kasan ei tarvittavia tageja. ;)


Snowi

Itsekin voisi joskus katsoa noita tarkemmin. WD:n ei kyllä enää pitäisi juurikaan mitään ylimääräistä uppia. Alkuun se uppi kaikenlaista, kun en ollut muistanut poistaa niitä.

Tuota testtagstia olen itsekin miettinyt muuttavani, koska suurin osa siitä on sellaista millä et tee yhtään mitään.