Uudet meteogrammit WXSIM-ennusteesta

Aloittaja weatherc, tiistai, 13.04.2010, 14:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Noniin...
Uudet käppyrät ovat putkahtaneet ulos, käyttäen WXSIMin ennusteen latest.csv:tä ;)
Ovat jotain vanhan meteogrammin ja interaktiivisten käyrien välimaastoa, on meteogrammi ja käyttää jQueryä eli on interaktiivinen ;)
Eli kävijä voi piillottaa ja näyttää niitä arvoja jota haluaa klikkaamalla graafin alapuolella olevasta nimestä.
Käyttää Highcharts nimistä käyräpalikkaa jossa muutamia ominaisuuksia jota kaipailin noissa aiemmissa aikaansaannoksissa, kuten moni y-axsista, toimivat tooltipit jne. Kyseinen käyräpalikka on kotoisin Norjasta ja ainakin kun pikkasen seikkailin tekijän sivuilla (ei siis palikan sivuilla) niin kävi ilmi että hänelläkin sääasema  :)

Käyriä on kolme:
- meteogrammi jossa sääikonit, tuulitiedot, lämpötila, hyytävyys, tukaluus, sade ja ilmanpaine
- myrskykäyrä jossa Konvektiivinen, myrsky ja Lifted indeksit sekä kastepiste
- aurinkokäyrä jossa UV ja aurinko
Yhteensä 14 arvoa tällä hetkellä käytössä.

Demo: Oma wxsim sivu ja siitä meteogram-välilehti (käännös vielä pikkasen vaiheessa)
Lataa: http://www.nordicweather.net/downloads/?2

Snowi

Todella hyvältä näyttää  :)
Tuo on loistava lisä, että voi nyt klikata noita haluttuja arvoja suoraan tuosta alhaalta, nopeuttaa mukavasti. Myös käyriän vähentyminen on hyvä juttu, kun olet saanut nyt laitettua muutamia arvoja samaan.
Aiotko muuten lisätä tuota pilvisyyskäyrää? Ainakin itse kattelen sitä aina välillä  :).

weatherc

Se häiritsi pikkasen muakin että oli noita käppyriä niin monta, jotenkin tuli pikkasen sekavan oloinen...Tuo oli varsinainen löytö tuo Highcharts-palikka koska se tukee useampaa Y2-axista (oikealla olevat). Samoin tuo ettei tarvi olla erillista valikkoa josta valita oli loistava juttu. Kyselin Highchartsin tekijältä että onko sitä tulossa että saa käyrän vaihtumaan esim siniseksi alle 0 arvoissa niin sanoi että mietinnässä ollut kyllä että sais mimikoitua yr.no-käyriä ja siten myös muutuvat värit.
Tämä palikka tukee myös että pilkun sijaan olisi ikonit, eli tällä sais tehtyä yr.no-tyylisen ikonirivistön joka muotoilee lämpötilaa. Kokeilin sitä (aika näky kun 200+ ikonia tupsahti kerralla ruutuun :)) mutta vaikka yhdisti ne nykyiseen määrään niin siitä tuli sekava joten jätin ne tuonee ylös suosiolla.
Pilvikäyrää vois kyllä fundeerata siihen vielä, jos sen tekis sellaiseksi todella ohueksi vähän kuten yr.no:ssakin?

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 13.04.2010, 16:29
Pilvikäyrää vois kyllä fundeerata siihen vielä, jos sen tekis sellaiseksi todella ohueksi vähän kuten yr.no:ssakin?
Joo semmonen olisi oikein näppärä, jos siitä ei kauheesti vaivaa olisi  ;)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Snowi - tiistai, 13.04.2010, 16:33
Joo semmonen olisi oikein näppärä, jos siitä ei kauheesti vaivaa olisi  ;)

Katselin tuota yr.no:n tapausta ja se on sellainen todella ohut abouttirallaa just ikonien alapuolella..Saiskohan sellaisen siihen käyttämällä style:n relative positionia ja kertomalla sille pixelit mihin se pitäisi laittaa? En tiedä, täytyy kokeilla...
Tai sitten että jättäis päivä-sanat meteogrammin ja pilvikäyrän väliin raoksi ja siirtäis ikonit aivan ylös..hmmm...

weatherc

#5
Uusi versio käyristä ulkona, ladata voi tuolta:

http://www.nordicweather.net/downloads/?2

Mukana myös aivan uusi arvo siihen myrskykäyrään, oma myrskyindeksi. Se käyttää LIfted, Convection ja Severe indeksejä sekä kastepistettä. Skaala pitäisi olla suunnilleen 0-5 (tosin ei mitään teoreettista maksimia) eli 1-3 mahdollisuus ja yli 3 todennäköistä.
Yksinkeratisesti se toimii näin:
LI: muutetaan negatiivisesta positiiviseksi ja päinvastoin eli LI -2 antaa arvon 2
Conv. ja severe: sellaisenaan
Kastepiste: Ollessa yli 0 niin jaetaan 10:llä ja kerrataan 1.5:llä, alle nollan sellaisenaan, eli 20 antaa arvon 3
Lasketaan kaikki yhteen ja jaetaan 4:llä, valmis.

esimerkki:
LI: -3 antaa arvon 3
Conv: 3
Severe: 4
Kastepiste: 25C antaa arvon 3.75
Tulos: 3.44

Uutta on myös että täyteväri UV-indeksin sisällä seuraa nyt skaalaa jota nähdään UV-ikoneissa eli alkaen vihreästä 0-tasolla ja kivuten tumman punaiseksi kun päästään 10-lukemiin käyden siinä välissä keltaisena ja oranssina :)

(Pilvisysteemiä ei tullut mukaan ainakaan vielä)

Snowi

Et ole varmaan enää suunnitellutkaan tuota pilvisysteemiä, mutta ei sitä kyllä kannata sittenkään lisätä. Kyllä pärjää oikein hyvin ilman, koska noista sääikoneista näkee kuitenkin myös sen pilvisyyden.

Mutta semmonen kysymys olisi, että kun tuossa on nuo sadepalkit, niin onko niihin mitenkään mahdollista lisätä jonkulaista minimirajaa mitä tuo oikealla oleva taulukko näyttää?
Nimittäin nyt se näyttää niin tarkasti kuin 0-0.75mm ja tämähän johtuu vain siitä että sadetta on luvattu ensi viikolle niin vähän. Pientä sadetta kuitenkin on omassa ennusteessa luvattu ja nuo palkit nuosevat aika korkealle, vaikka sadetta on alle 1mm. Mietin vain että joku voi nopeesti katsottuna luulla että luvassa olisi runsastakin sadetta, ellei tajua katsoa oikealla puolella olevaa taulukkoa.

Jos tuota ei ole mahdollista muuttaa mitenkään helposti, niin ei sitten kannata päätä sillä vaivata  :)

weatherc

Moro,

Juu, on se mahdollista tehdä, simppelisti tarkistamalla mikä suurin data ja jos alle x niin max on esim 5.

Kun nyt vähän aikaa noita käppyröitä seuraillut niin niissä on pieni ongelma, on sitten Flot tai nämä Highchartit, se ilmenee molemmissa, niissä on auto-skaalaus eli ne itse laskevat minkä skaala sopisi parhaiten. Tämä toimii ihan ok niin kauan kun on vaan 1 y-axis, eli se vasemmainen.
Mutta kun mukaan tulee oikealla olevat y1 ja y2-axiset niin homma sekoaa välillä. Se kun haluaa että noita vaakaviivoja on yhtä monta eli molempien y-axisten viivat menee yksi yhteen niin homma pissii linssiin ja tuloksena aika hassun näköistä käyrää.

Teoriassa jokaiselle arvolle voisi tehdä omat viiva-säädöt, eli esim lämpötilassa 5 asteen välein, kosteus 20% välein jne. mutta epäilen että tuo auto-skaalaus menis vielä sotkusemmaksi silloin.
Parhaiten sen näkee aurinko-käyrässä jossa UV-skaala on pakotettu 1,2,3....-skaalaan koska ilman pakotusta se teki 0,2,4-skkaalan, tuloksena että aurinkokäryän skaala jostain syystä menee 1000,1500,2000,2500... ja siten sen käyrä jää liian matalaksi.