Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

GFS:ät Linukalla

Aloittaja weatherc, lauantai, 27.02.2010, 17:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

GFS-kartat ovat juuri uunissa, uutta on se että uuni ajetaan Cento5:lla  ;D
Silmään pistävää on se ettei Linux-ajolla avaudu sitä ärsyttävää ikkunaa mitä Windowsissa vaan koko ajo on täysin piilotettu. Mitä resurssimittaria seurailin niin ainakin vaikuttaa että Linux-versio OpenGradsista söis vähemmän tehoja kun Windows-versio.
Vielä täytyy väsätä bash-scripti joka osais ajaa sen ajastuksella sekä kun valmis uppata ne VPS:lle.

Testikoneella kokeilussa myös että tekis xen-virtuaalisoftalla xp-virtuaalin jossa ajais noita "only windows"-softia.

djmake

Mielenkiinnolla lisäkokemuksia odotellen... On ollut mielessä, että pitää nuo siirtää debbarialustalle, mutta jäänyt asiaan tutustumiseen asteelle ilman ensimmäistäkään kokeilua. Osin siitäkin syystä toki, että karttojen osalta ollaan vielä alkutaipaleella. Meteogrammipuoli sentään on jokseenkin sitä, mitä sen haluaisikin olevan.

Näppärää ehdottomasti kuitenkin kaikki, minkä saa suoraan palvelimella. Siellä on yleensä kaistaakin mukavammin tarjolla verrattuna kotona generointiin ja uppaamiseen. Tosin tuskin olen ainoa, jolla on debbarikone tai muu vastaava himassa pyörien lähes nollakuormalla. Sinne noita tuollaisia joutaisi tunkemaan.

weatherc

Koko kartta-setti valmistus varsin jouhevasti centosksella, pienen näpertelyn jälkeen valmistus myös bash-scripti ftp:tä varten. Pitäis vielä näpertää opengradsin komennot siihen samaan joissa utc-ajat +/- muutaman tunnin että sais uusimmat datat. Se on se suurin mutka koska datathan ovat nimettyjä zulu-ajan mukaan (00z,06z,12z,18z) sekä ilmestyvät NOAA:n palvelimelle noin 4.5 tuntia ajon jälkeen, eli käytännössä 12z-ajo ilmestyy joskus vähän ennen klo 20 jne.

weatherc

Eihän se niin vaikeaa ollut saada kasaan skripti joka ensin laskee sopivan ajan jotta hakee oikean GFS-datan, sitten tekee ensin meteogrammin, sen jälkeen GFS-kartat (niitä on muuten peräti 880 kpl :o) ja lopuksi uppaa koko tuotoksen serverille. Rivejä skriptiin kertys huikeat 24 kpl :)
Jos ajais VPS:llä niin luonnollisesti säästyis tuo FTP-puoli.

Siitä täytyy kyllä sanoa Linukan puoleksi että simppeliä on tuo skriptin teko, tosin tuollaisen bash-filunhan saa aikaseksi myös Windowsille suht helpolla.

weatherc

#4
GFS:ät painelee nyt uunista ulos VPS:ltä käsin ajastuksella ;D
Ensimmäinen testiajo sieltä käsin onnistui oikeen hjuvin. Jotain positiivista sentään tähän väliin...

Ja OpenGradsin tehonsyönti VPS:llä? Lähes olematon, ei edes huomaa Virtuozzon tehomittarista :)

weatherc

Jostain syystä ei Pleskin kautta crontabiin kirjoitettu ajastus toimi GFS-kartoille. Kun ajan prikulleen saman käskyn SSH:ssa Puttyllä se toimii ilman ongelmia. Kunnes löydän ongelman aiheuttajan toimii GFS-päivitykset manuaalisesti 1krt/pvässä silloin kun muistan puskea sen käskyn Puttyyn.

weatherc

Vihdoinkin löysin missä mätti tuossa crontabissa noitten GFS-karttojen suhteen, nyt toimii ajastus ja päivittyvät 4krt/vrk VPS:ltä käsin, alkaen klo 02,08,14 ja 20. :)
Se oli se tosiseikka että cronjobissa täytyy jokaikinen polku olla absoluuttinen eli tyyliin /var/www/, myös polku itse ohjelmaan.

Tuli tällainen idea: Käsi ylös se ketä kiinnostais oma tuollainen GFS-meteogrammi.
Voisin laittaa jakoon halukkaille, koska niitten teko ei näytä pahemmin näkyvän edes resurssimittareissa, ainut missä se näkyy on liikenteessä mutta sitä on sen verran runsaanlaisesti annettu Saksalaisten toimesta (5 Teraa/kk) että GFS:en teko ei tee kuin pienen murto-osan kk-liikenteen potista. Se ei vaadi kun yhden rivin tekstiä lisää per meteogrammi tuohon ajoskriptiin joten se ei ole ongelma.
Ehtona vosin laittaa että Finwx-asema täytyy olla.
Kuva tulee ilmestymään nordicweatherin kuvapankkiin paikkakunnan nimellä josta sen voi napata sivulleen.

Eli, paikkakunta, sekä koordinaatit desimaalimuodossa (puolen asteen tarkuudella) jos kiinnostusta. :)

Laitetaan vielä malli millainen se on tähän mukaan.

Snowi

Itseä kyllä kiinnostaa nuo. Mutta voisin tarkemmin katsoa tilannetta tuossa viikon parin päästä kun alan tekemään isompaan sivun uudistusta.

weatherc

Juuh, eihän tässä mitään kiirettä ole, tuli vaan mieleen että voisi olla ihan kiva lisä. Parit meteogrammit ei tunnu missään siinä reilun 800 kuvan satsissa mitä se tällä hetkellä tekee ;)

Pilvisyyskäyrä siinä on pikkasen hakuteillä vielä, se toimis aluksi mutta nyt ei ole vähään aikaan toiminut. Täytyy katsoa että saisko sen toimimaan uudestaan. Perus-meteogrammista poiketen olen ottanut mukaan siihen Cape:n ja Lifted Indexin.

djmake

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 10.03.2010, 17:02
Pilvisyyskäyrä siinä on pikkasen hakuteillä vielä, se toimis aluksi mutta nyt ei ole vähään aikaan toiminut. Täytyy katsoa että saisko sen toimimaan uudestaan. Perus-meteogrammista poiketen olen ottanut mukaan siihen Cape:n ja Lifted Indexin.

Hmm... Onko se hajonnut alustan vaihdon myötä vai oletko päivittänyt / muuttanut jotain? Itsellä ei nimittäin ole ongelmia tuon pilvisyyden osalta ollut, joten kyllä sen olettaisi sielläkin toimivan, jos itse scripti ei ole solmuun mennyt.