Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Arghh...

Aloittaja weatherc, torstai, 11.02.2010, 13:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Kuten varmaan tarkkaavaiset huomasivat oli nordicweathyer + muut wxvps:llä  olevat sivut pois pelistä tuossa toissapäivänä. Syypäätä on etsitty ja suurimman epäilyksen alla on, kukapas muut kuin kiinalaiset ja muut sieltäpäin olevat hämärähemmot.. Näin ainakin vajaan vuorokauden pyörineet lokiseuraajat kertoilevat ip:ten perusteella.

Noh, eipä auta muuta kun rakentaa korkeammat muurit ympärille sekä pienetää ovia ;)
Yksi tiukennus oli että poistin käytöstä kasan vaaralliseksi luokiteltuja php-funkioita, jonka seuraksena nwn lopetti päivtykset siihen paikkaan (ei siinä niin pitänyt käydä) ja ovat edelleen katki koska...

Murhyn lakihan sanoo että ei yhtä ilman toista...kesken vps:än ruuvauksen w7 meni totaalisen jumiin...nooh, boottauksen jälkeen alko epäilykset heräämään koska
1. VVP alkoi lataamaan paljon dataa VP:ltä vaikka jumiutuminen/buutti ei kestänyt kun ehkä 10 min
2. Nexstorm ei käynnistynyt kunnolla
3. WD oli ihan seko, käyrät olivat tyhijä. Lokia kun tarkastelin niin siinä ei ollut kun iso tyhjä aukko sekä edellinen data oli noin 8 tunnin takaa..
4. NSLog sekä FTP-ohjelma olivat ilman mitään asetuksia
5. Pikkasen aikaa kun selailin niin huomasin että kaikki mitä olin tallentanut sunnilleen tuon 8 tunnin aikana mistä WD-loki loppus oli kadonnut, kiitos. Siinä vaiheessa vain se että ulkona oli liki 20 astetta pakkasta esti sen että purkki olisi lentänyt ulos ikkunasta (ilman että ikkunaa olisi avattu ensin)
6. Kun tuli wxsimin ajastettu ajo niin eipähän lähtenyt käyntiin, eikä lähde edelleenkään, samoin NSLog ei keskustele Nexstormin kanssa eli ennuste + tutka ovat nyt pois pelistä

Ensimmäinen ajatus oli että nyt pitää saada backup ja heti ennenkun tekee yhtään mitään. 3 tunnin tappelun jälkeen (backupohjelman vaihto + scandisk-ajot) sain kun sainkin sen tehtyä ulkoiselle kovalevylle.

Löysin kovon SMART:ia lukevan ohjelman ja se kertoo että kaikki olisi hyvin, johon en usko minuuttiakaan. Silmään pisti varsinkin käyttötunnit jotka tällä kovolla hipoo 26000 eli 3 vuotta nonstop 24/7-käytössä jatkuvassa päivityksessä. Toinen asia jota viittaa siihen että se on vetämässä viimeisiään on se että se pitää julmatonta meteliä, muu kone on täysin hiljainen sen rinnalla. Kun ajoin defraggia niin kuullosti kun joltain tetrikseltä.
Asian tekee mutkalliseksi se että paikallisessa PC-kaupassa ei enää nykyään löydy mitään hyllystä että saisi haettua uuden kovon. Lähin kauppa mistä sellaisia saa varmasti on Turussa.


Snowi

Kuulostaa kyllä varsinaiselta painajaiselta.
Käsittämätöntä mitä ne kinuskit oikein ajattelee, tai mitä ne tommosesta edes hyötyy  >:(
Itsellä on tuolla Suncometissa noi sivut ja ainakin heidän mukaan pitäisi olla ihan hyvät suojaukset. Olen itse sitten pistänyt vielä tuon Libwww-perl blokkauksen. Toivotaan että itselle ei käy noin, mutta kyllähän ne hyvät hakkerit tulee lähes mistä vaan läpi.

weatherc

No niin, kovalevyn meststys-reissu tehty :)

LainaaKäsittämätöntä mitä ne kinuskit oikein ajattelee, tai mitä ne tommosesta edes hyötyy

Luin tuolta webmasterfoorumilta että ovat erittäin yleisiä nuo kinuskit ja joukolla vielä kun katselee lokeja. Käyvät palvelin palvelimelta läpi ja kastoo että löytyykö reikiä jolla päästä sisään. Lähinnähän ne yrittää kaapata palvelin jonkinlaiseksi spammbotiksi tms.

Nyt tarvittavat filut kopiotu talteen joten nyt lähtee levy vaihtoon, jotain tässä on koska tämänkin sivun lataamiseen meni minuutti, tarkoitus oli koittaa polkaista nwn käyntiin ennen ajasajoa mutta kun ei CoreFTP päässyt sisään asti 2 minuutissa niin jääpi väliin...

weatherc

#3
Ensimmäinen askel, sääasema online sekä purkki päivitetty...

Täytyy kyllä sanoa että M$ on kerrankin onnistunut tekemään (ehkä liiankin) helpon tuosta asennuksesta 7:ssa, ubnuntutkin häviää tuolle, eikä edes kestä kauan. Olis tietty voinut olla valikko josta napsia turhat pois haluttaessa...hrmm...

EDIT: Sääennustekkin onnistui, voi toki kestää ennenkun tulee nettiin asti koska tuo purkki on onnistunut kadottamaan kaikki asetukset ohjelmista tavalla tai toisella, esim WXSIM:in asetus-tiedosto oli tyhjä...

Tuo WD:n systeemi missä ohjelma ottaa kopion rekisteristään tai asetustiedostoista kerran päivässä backuppiin pitäis olla lailla säädetty jokaiseen ohjelmaan, on nimittäin niin helppoa klikata kerran ja asetukset ovat paikallaan eikä tarvi kasvattaa harmaan hiusten määrää miettimällä että mitenhän tämä taas meni...

weatherc

Päivän kevennys:

Kun kävin kysymässä paikallisessa pienen marketin kokoisessa PC-putiikissa (joka on samalla erään T:llä alkavan ketjun pääkauppa) kysymässä kovoa, juu, ei ole ensimmästäkään hyllyssä, hep.
Turussa, pienessä hämeenkadun/uudenmaankadun kulmassa olevassa "komeron kokoisessa putiikissa (jonka websivu on liilan värinen ;)) oli vastaus kuin isoa tarttet ja onko väliä merkillä?".
Kaiken kukkuraksi se oli yli kympin halvempi siellä sekä 100 Gigaa isompi...  ;D

Kaikki wx-softat käynnissä ja ne jopa selvityi rebootista ok, sääennuste ja GFS:ät päivitetty/-mässä.
Seuraava mielenkiintoinen on tehdä rebootti aamulla ja katsoa löytyykö yöstä dataa sen jälkeen...

weatherc

NWN:kin rullaa taas, löysin syypään ja jiersin sen tilapäisesti kunnes jatkan asian laidalla...  ;D

weatherc

Tuo typeryys W7 oli laittanut itsensä nukkumaan aamusella, siitä katko tänään. En ollenkaan muistanut säätää sitä eilen.
Hyvä kysymys on että kuin se vasta aamusella (6 jälkeen) sen teki.

Tuoreet GFS:ät ovat juuri uunissa, tipahtalevat sivulle 5 min jakosissa sitä mukaan kun tulevat uunista.
OpenGrads ei jostain syystä suostunut käynnistymään mutta uudelleenasennus auttoi asiaa.

teutari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 12.02.2010, 21:18
Tuo typeryys W7 oli laittanut itsensä nukkumaan

Ongelmat näköjään jatkuvat siellä edelleen, säätiedot eivät ole päivittyneet sitten 13.2.2010 16:19:10 EET jälkeen.

Snowi

Käyrätkään eivät ole päivittyneet kolmeen päivään, joten sielläkin taitaa olla jotain häikkää.

weatherc

Kaikki wx-softat enemmän tai vähemmän jumissa, ainut mikä toimii on OpenGrads ja GFS-systeemit.

WD pisti pillit pussiin jo eilen, WXSIM ei suostu tallentamaan ennustetta kun semi-automodessa (eli täysin samat asetukset kun ajastuksella mutta käynnistäen sen manuaalisesti), Nexstorm oli pistänyt pillit pussiin aamulla 6.30-aikoihin. WL:n käppyristä ei tietoa miksi ei mene nettiin.
Mielenkintoista on se että WD & nexstorm toimivat x määrä tunteja bootin jälkeen jonka jälkeen vain lopettavat ilman mitään sen kummempia ilmotuksia ja jäävät roikkumaan, ainut tapa saada ne suljettua on taskmanagerin kautta eikä lähde uudestaan käyntiin ilman että koko purkki rebootataan.

WD:n kohdalla syy ei ole VVP:ssä koska se keskutelee Davisin kanssa ok sekä myös lähettää WL:lle dataa ok.