Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Asema siirtyy Win7 64-bit-aikaan

Aloittaja weatherc, lauantai, 06.02.2010, 08:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Asema on siirtynyt Win 7 64-bittiaikaan ;)

Siitä johtuen on osittain offlinessä vielä, ja kuten aravasin niin joku noista wx-ohjelmista varmasti pistää hanttiin...
- WD, WL asentuivat ihan ok. Virtual VP:kin asentui ihan ok ja pienen säädön jälkeen rupes keskutelemaan WD:n ja WL:än kanssa ok. Ratkaisuksi osoittautui com0com-virtuaaliajuri sekä Steven (VVP:n tekijä) workaround siihen miten kiertää sen että Win7:lla pitää kaikki ajurit olla digitaalisesti certifioituja M$:llä, joka maksaa ajurin tekijälle 500$/vuodessa.
- WXSIM, OpenGrads (GFS-kartat), ok
- Ongelmaksi koitui Nexstorm. Boltekin ajuri meni sisään heittämällä mutta Nexstorm huutaa I/O-ajuria joten tutka on pois pelistä toistaiseksi. Aivan sattumalta Relkolla on Astrogenicsin foorumilla juuri kysymys tuosta, joten vastausta odotellaan.

Tiesittekö muuten että Win7 voi ladata ihan laillisesti sekä käyttää "trialina" 30 päivää ilman sitä key:tä, ja sen 30 päivän saa kasvatettua jopa 120 päivään haluttaessa  ;D
Näin key:n voi hankkia sieltä mistä sen saa edullisimmin, M$:än omasta kaupasta Home Premiumin saa noin 85 eurolla (120$) ladattavana versiona.

weatherc

Päivitystä tutkan tilanteeseen:
Pääongelma ei olekkaan se I/O-ajuri, sen saa ohitettua muuttamalla speaker VAV:ksi vaan se ettei Nexstorm löydä koko PCI-korttia vaikka se on device-managerissa täysin ok.  >:(

weatherc

Ha, löytyshän se PCI-kortti :)
Mitä tein oli, kopioin C:\program Files (x86)\Boltek, minne ne ajurit asentuu, stormPCI_DLL.dll-tiedostot myös Nextorm-kansioon joka on D:\-ssä. Kuin sattumalta näin tuon filun Nexstorm-kansiossa ja ajattelin tarkistaa että löytyykö myös Boltek-kansiosta, kun löytyi niin vertailin päivämääriä ja heps.

Boltekin uusin ajurihan on tehty varata vasten 64 bittiselle härvelille.

Myös NSLog toimii ok, se on se näppärä Jimin tekemä lisäpalikka jolla saa tehtyä clientraw-tyyppiset filut Nexstormin datasta.

I/O-ajuriongelmma ei ole relko A:n foorumilla vielä keksinyt ratkaisua.

weatherc

#3
Jaahas, vajaa vuorokausi kesti sitä hupia, OpenGrads lopetti toimintansa eikä GFS-kartat/meteogrammi ole päivittyneet eikä se suostu edes käynnistymään enää...

EDIT: No lähtihän se käyntiin kun ensin päivitti uusimpaan 2.0.a7.oga.3-versioon sekä antoi Win7 säätää jotain "compatible"-asetuksia. Tuoreet kartat juuri uunissa ;D

Myös statussivu päivitetty sisältämään myös GFS-kartat sekä aikavyöhyke vaihettu täkäläiseen EET-aikaan  ;D

teutari

Eipä tunnu vielä kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta 7 sääkoneessa joten täytyy pysytellä vielä visusti tuossa XP:ssä ja odotella kun pioneerit saavat kaikki loksahtamaan paikoilleen. ;)
Tähän Vistan pskaan sitä voisi ajatella mutta toisaalta välillä tekisi mieli mennä tälläkin käyttiksellä pykälä alaspäin kun on paljon hyviä vanhoja ohjelmia mitkä eivät toimi edes tässäkään. >:(

Snowi

Itselläni kun on tämä Windows 7 (64bit) niin kyllä tässä vähän saa pientä ylimääräistä säätöä tehdä  ;)

Itsellä ei vieläkään toimi tuo Weatherlink ja VSPE (jakaa com-portin), tällä hetkellä kuitenkin haluan selvittää tuota ongelmaa tosissaan ja otin yhteyttä suoraan ohjelman ylläpitäjään ja hän nyt yrittää ihan tosissaan selvittää mikä on vikana. Hän pyysi linkin jotta pystyisi lataamaan WL:n ja kokeilemaan nyt sen kanssa tuota. WL kyllä toimii tässä Win7:ssa normaalisti suoraan serial portista, mutta jos se yritetään jakaa virtuaaliporteiksi niin sitten alkaa kusemaan. Kyllähän tämä sinällään toimii, mutta aina sillon tällön WL ei saa yhteyttä konsoliin ja piirtää silloin tyhjiä käyriä sivuille.
Toisaalta jos VSPE:n ylläpitäjä ei löydä ongelmaa niin voisi kokeilla tuota weatherc:n systeemiä tuolla VirtualVP:lla. Itse kun kokeilin sen kanssa niin windows piti olla testimoodissa jotta se toimisi win7:ssa. En tiedä pitääkö enää vai onko siihen jotain kikkoja. Toisaalta olen myös maksanut tästä VSPE:sta vajaat 20€ juuri tuon Sertifioinnin takia, niin mielummin pitäisin tämän ohjelman, muutenkin aika näppärä ohjelma.

Itsekin aion hankkia tuon Boltekin tutkan ja siihen Nexstorm ohjelman ja ne tulisivat tietenkin tähän win7:aan. Hyvä että ei tarvi olla ainoa win7:n käyttäjä vaan saadaan toinenkin, niin ongelmien syntyessä voi toisella olla jo ratkaisu siihen.

weatherc

Noin yleisesti ottaen vaikuttaa tämä 7 64bit ihan hyvältä, jopa todella hyvältä myös tähän wx-käyttöön. Itsekkin odottelin sen asentamisen kanssa jotta pahimmat lastentaudit on saatu selvitettyä tai ainakin läöydetty kiertotiet niihin ;D

Suurin yllätys mulle oli se että 7:aa voi käyttää myös ns. Testmodessa jolloin se ei urputa niistä digitaalisesti signeeratuista ajureista ;D

Esim. ajureita se löysi paljon paremmin kun vanha XP, ainoat mitä joutusin asentamaan oli 1-wiren sekä Boltekin ajurit mitä ei ollut yllätys, itse myllyn ajurit se löysi kaikki.
Toinen seikka mitä huomasin on WD:n muistikäyttö, XP:ssä se oli yleisesti siinä 70-80k:n hujakoilla, tällä se on pysytellyt visusti alle 40k:n toistaiseksi.

Itse asiassa odotin enmmänkin ongelmia kun mitä on ilmennyt kun noita wx-ohjelmia on aika nippu ;D
VVP/WD:ssä olin varautunut ongelmiin koska niitä on ollut muillakin, samon osasin varautua Boltek/Nexstorm-osastolla niihin.
OpenGrads oli muutenkin kysymysmerkki koska sehän on lähinnä portattu Linux-versiosta Win-versioksi. Testi sopis kun nappi silmään kun löysin että 7:aa voi käyttää trialmodessa jopa 120 päivää maksamatta siitä senttiäkään. ;D
Veikkaukseni on että probleemat ovat johtuneet lähinnä tuosta 64bitistä, ei itse 7:sta niinkään paljoa.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 07.02.2010, 20:56
Toinen seikka mitä huomasin on WD:n muistikäyttö, XP:ssä se oli yleisesti siinä 70-80k:n hujakoilla, tällä se on pysytellyt visusti alle 40k:n toistaiseksi.

Itsellä on samoissa lukemissa WD:n muistikäyttö ja WL on sitten siellä 4k:n paikkeilla.

weatherc

#8
LainaaToisaalta jos VSPE:n ylläpitäjä ei löydä ongelmaa niin voisi kokeilla tuota weatherc:n systeemiä tuolla VirtualVP:lla. Itse kun kokeilin sen kanssa niin windows piti olla testimoodissa jotta se toimisi win7:ssa. En tiedä pitääkö enää vai onko siihen jotain kikkoja.

Testmodessa täällä pyörii Steven (VVP) ohjeiden mukaan com0com comportti-jakaajalla (ilmainen). En näe mitään muuta eroa kun että oikeaasa alakulmassa ruudulla lukee pienellä präntillä "Testmode Windows 7 Build 7600" eikä se nyt niin paljoa haitaa kun laitto roskisken sen päälle :)

Luin jostain että 7 normaalissa modessa ei hyväksy lainkaan ajureita joita ei ole certifioituja, joka maksaa ajurin tekijälle 500 USD vuodessa, mitä tarkoittanee sitä että ilmaisten ajureiden aikakausi on kohta lopullisesti ohi.  :(

EDIT: Ainut mihin en vielä ole löytönyt sopivaa ohjelmaa on se millä pinentää ohjelman tuonne sys-trayhin kellon viereen kun tuossa WL:ssä sitä toimintoa ei ole, mikä on huonoa Davikseltä.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 07.02.2010, 21:04
Testmodessa täällä pyörii Steven (VVP) ohjeiden mukaan com0com comportti-jakaajalla (ilmainen). En näe mitään muuta eroa kun että oikeaasa alakulmassa ruudulla lukee pienellä präntillä "Testmode Windows 7 Build 7600" eikä se nyt niin paljoa haitaa kun laitto roskisken sen päälle :)
Heh, vois itsekin laittaa roskiksen tai vastaavan sinne sen päälle  ;D. Itseä kun se vähän häiritsi, kun tämä sääkone on vielä käyttökoneenakin  :)

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 07.02.2010, 21:04
EDIT: Ainut mihin en vielä ole löytönyt sopivaa ohjelmaa on se millä pinentää ohjelman tuonne sys-trayhin kellon viereen kun tuossa WL:ssä sitä toimintoa ei ole, mikä on huonoa Davikseltä.
Joo itselläkin on WL tuossa alaikkunassa auki, mutta tuo taas ei haittaa minua yhtään koska ainakaan vielä ei ole loppunut alarivi kesken. On muuten aivan loistava systeemi tuo alarivin valikot tässä win7:ssä, jo pelkästään tuon takia on enää vaikeaa siirtyä mihinkään muuhun käyttikseen  :D